Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zastanawiam się markotnaaa

Dziecko 13,5 miesiący życia

Polecane posty

Moja córeczka ma 13,5 m-c życia raczkowała jak miała ok 8 m-c ok 10 m-ca podniosła sie jak miała roczek zaczeła przesuwać sie po meblach i tak do dzisiaj .Chodzi o to że ona jeszcze nie chodzi Martwię sie bo inne dzieci robią 1-szy kroczek jak mają 12 m-cy a ona nie chodzi jeszcze. Piszą niby że nawet 16 miesięcy czasem trzeba Napiszcie kobietki kiedy wasze dzieciaczki zaczeły chodzić i jak to się odbywało??????

Nie denerwuj sie jeszcze- twoje dziecko ma jeszcze czas! Wiele dzieci po prostu ktoregos dnia wstaje i zaczyna chodzic- tak niespodziewanie. Moja corka najpierw nauczyla sie sama stac, potem robila po kroczku. Nigdy nie posuwala sie wzdluz mebli.

Mamo Sary Twoja córcia chodzi???

Może jeszcze ktoś napisze jak było z jego dzieckiem???

Tak, chodzi od pewnego czasu. Wlasciwie biega. Jezszce mi sie przypomnialo, ze znam takiego chlopca, ktory dlugo nie chodzil i skierowano go na cwiczenia wyrownawcze. I po tych cwiczeniach zaczal ladnie chodzic. Ale on byl starszy od twojej coreczki. Sa dzieci, ktore zaczynaja chodzic majac 15 miesiecy- i jest to nadal w normie.

Gość Zastanawiam sie markotnaaaa
Mam nadzieję że i moja córcia w końcu zacznie chodzić i biegać niemogę się doczekać:)))

Gość moja corka miala
14 miesiecy jak zaczela chodzic, tylko jest wczesniakiem.

Nie denerwuj sie mój synek też długo nie chodził i nic nie zwiastowało że zacznie sam chodzić aż nagle jednego dnia przeszedł z kuchni do pokoju tak poprostu. Ale jak już zaczął chodzić to chodził pewnie nie przewracał sie a po miesiącu to biegał;) Cierpliwości doczekasz sie.

Gość Zastanawiam sie markotnaaa
Dzieki dziewczyny za otuchę

Gość msdkkdkkfdkdkfdk
nie masz sie czym martwic, kazde dziecko inaczej, w roznym czasie zaczyna chodzic itepe, ma jeszcze czas!!!

Gość dghaliskrtzrltjzo
synek mial 14 m-cy

Nie martw się to norma do 16 miesięcy Twoja pociecha powinna postawić piewszy samodzielny kroczek. A jak to było u Ciebie, męża, babci czy dziadka dziecko może odziedziczyć po Twoich najblizszysz póxne chodzenie. Mój synek postawił pierwszy samodzielny kroczek a raczej trzy 29 maja :) a jak skończył 9 miesięcy i tydzień zaczął chodzić na poczatku bardzo nieśmiało, a teraz to niemal biega a ma 10 miesięcy i tydzień:D i ma to po mojej mamie, która zaczeła chodzić kiedy skonczyła 9 miesięcy ;) Głowa do góry!!!

moj tez zaczal niesmialo chodzic jak mial 10 miesiecy, teraz ma roczek i fajnie juz chodzi, ciezej jest na piasku...moge go juz swobodnie puscic by sobie latal po parku. znam tez taka mala pannice, ktora ma juz 20 miesiecy i nie chodzi, kawal baby. byla u lekarza, ale wszystko ok, ma to po mamie ktora zaczela chodzic jak mial 2 latka. bywa i tak.

Gość zastanawiam sie markotnaaaa
Dziewczyny moja mała zrobiła dzis swój pierwszy krok a dokadnie trzy kroczki i upadla ale przeżycie mówie wam prawdziwe szczęście dzis jest 25 lipiec a za kilka dni skonczy 14 m-cy no nareszcie doczekałam sie :)))))

Moja zaczęła samodzielnie chodzić 2 tyg. przed roczkiem. Wcześniej raczkowała i chodziła przy meblach. Myślę, że nie masz powodu do niepokoju. Moja kuzynka zaczęła chodzić jak miała 15 m-cy.

Moja córka urodziła się o miesiąć za wcześnie. Chodzićprzy meblach aczeła kiedy miała 9 msc, sama stać 10 msc a jak zaczeła chodzić miała równe 10msc i 2 tyg. Raczkować nauczyła się dopiero jak zaczęła chodzić

Gość mama klaudiuszka
Mój synek urodził się o miesiąc za wcześnie. Rozwijał się prawidłowo, raczkował , stawał przy meblach ale pierwszy kroczek zrobił dopiero jak skończył 15 MIESIĘCY... Za to teraz, ma już 4 latka i czasem ciężko jest mi go dogonić ;) Nie ma się co narazie martwić, każde dziecko jest inne i rozwija się swoim ''rytmem'' :) Pozdrawiam...

Gość esie
Mój syn miał równe 18 miesięcy, kiedy zaczął chodzić. Usiadł sam, gdy miał rok. W 10 miesiącu skierowano go na rehabilitację, z powodu braku postępów w rozwoju fizycznym. Zaciął się. Tylko, że właśnie w tym okresie on zaczął bardzo dużo mówić. I tak już zostało. Bardzo nierówny rozwój. Intelektualnie rok do przodu, fizycznie rok do tyłu - uśredniając oczywiście ;)

Gość Zastanawiam sie markotnaaa
Dziasiaj były kolejne kroczki i bammm na pupę nooooo nareszcie :)))))) :)))))) :))))))

Mój synek zaczął chodzić jak miał prawie 15 miesięcy. Teraz ma ponad dwa latka i trudno go dogonić. Nie masz sie czym martwić ma jeszcze czas.