Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

manulka

spanie niemowlka przy otwartym oknie

Polecane posty

Witam! Mam pytanie. Czy wasze niemowlaki śpia teraz w nocy przy otwarym oknie. U mnie jest strasznie duszno wietrze przed snem z 2 godziny ale zaraz i tak nie ma czy oddychać. Wiem że niektórzy barzdo polecaja spanie przy otwartym oknie ale ja się boję że w nocy maluch zmarznie. Ja sama spałam zawsze wlecie i nie tylko przy otwartym oknie ale ja to ja pal licho jak się przeziebie chociaż jakoś mi się nie zdarzało! jeżeli wasze dzieci śpia przy otwartym oknie to jak je ubieracie? Plis pomóżcie bo nie wiem!!!!!

Gość o maaaaaaaaatkoooo
pisz po polsku, bo tego się nie da zrozumieć :O

u nas w domu jest zazwyczaj w lecie chlodniej niż na zewnątrz wiec śpimy przy otwartym oknie. zeszłego lata Mania miala 3 miesiace i spala calą noc przy otwartym oknie- oczywiscie daleko od okna. do spania ubieralam ja w bawelniane pajacyki z krotkim rękawkiem. nakrywalam kocykiem z cienkiego polarku. w dzień byla ubrana w samą pieluszkę i koszulkę bawelnianą a jak zasypiala narzucalam na nią pieluszkę tetrową. wazne jest to zeby nie bylo przeciągu, a samo otwarte okno nie przeszkadza- uwazaj tylko na komary i muchówki bo my wylądowalysmy w zeszlym roku w szpitalu z podejrzeniem sepsy a to byly pogryzienia muchowek źle zdiagnozowane przez pediatre w przychodni.

dzięki za poważne potraktowanie tematu. Ja boję się nagłej zmiany temp. w nocy i tego ze się nie oburzę a mała zmarznie. Już myslałam żeby na początku dla spokoju budzić się co 2 h i sprawdzać. ?współczuję podejrzeń sepsy nieźle musieliście sie najeść strachu!!!!!!

Zdecydowanie popieram Mamani. Hartowane dzieci są zdrowsze, a nie ma nic gorszego od maluszka ukiszonego na amen w polarowych pajacach pod kołderkami....

Odkąd śpię przy otwartym oknie, praktycznie wcale nie choruję, będzie już kilka lat minimum. Nawet w zimie choćby uchylę, bo zaraz mnie trafia i nie mogę zasnąć. Z dzieckiem planuję podobnie. Wiadomo, że nie w przeciągu ale ruch "świeżego" powietrza musi być. O świeżym piszę w cudzysłowie, bo ciężko o nie w mieście. Ale i tak jest lepsze, niż zaduch...

Gość upupi
up! up!