Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość celinba

temperatura w pochwie

Polecane posty

Gość celinba

witam , własnie mierze sobie temp w pochwie i mam 37,6 czy to oznacza ciaze?

Gość celinba
????

Gość celinba
???????????/

Twoja temperatura oznacza li i jedynie, ze mialas owulacje i jestes w drugiej czesci cykl. Nic ponad to.

Gość celinba
jestem 5 dni przed okresem ale czytalam teraz ze taka temp jest w ciazy

Jest- ale temperatura podstawowa, a nie w ciagu dnia. Tak jak napisala kaprioczka. Chodzi tu o temperature mierzona PRZED wstaniem z lozka rano- najlepiej przed godz. 8:00. Jesli o tej porze tez bedziesz miec podwyzszona temperature, to gratuluje ciazy.

Gość celinba
czyli to normalne ze jak jestem kulka dni po owulacji i kilka dni przed okresem to mam temp 37,6 o godzinie około 20.00 rano jeszcze niemierzyłam

Gość celinba
aga , czyli po przebudzeniu tez musi wyniesc ponad 37, stopni ??

nie jest ważne ile wynosi tylko jaka jest różnica między przedwzrostowymi a tymi przed wzrostem.Ja przed owulacją miewałam 35,8 - 36,2 a po owu 36,3-36,6 i przy takiej temperaturze (36,4-36,6) byłam też w ciąży.Nie jest też ważne jak wysoko jest w stosunku do przedwzrostowych ale ile czasu. jak nie wiadomo od kiedy jest podwyższona, to można między książki włożyć. Ciążę wg temperatur można określić TYLKO I WYŁĄCZNIE na podstawie długości fazy lutealnej, czyli musi wystąpić minimum 18 temperatur wyższych, by można było podejrzewać ciążę.Bo po owulacji temperatura wzrasta ZAWSZE - niezależnie od ciąży, trwa tak 12-16 dni a potem następuje miesiączka, jeśli nie doszło do zapłodnienia.

Gość celinba
czyli powinnam zmierzyc rano? bo ja kierzyłam dzis przed 20.00

między przedwzrostowymi a tymi po wzroście - miałam napisać

Temperaturę mierzymy: Podstawową temperaturę ciała mierzymy:1. po przynajmniej 3 godzinnym śnie (spoczynku),2. bezpośrednio po przebudzeniu się,3. przed wstaniem z łóżka,4. przez 5 minut (lub krócej - zależnie od rodzaju termometru),5. w ustach pod językiem lub w pochwie lub w odbycie,6. przez cały cykl w tym samym miejscu,7. przez cały cykl tym samym termometrem,8. o tej samej godzinie9. temperaturę zapisujemy bezpośrednio po zmierzeniu - przy pomiarze termometrem rtęciowym,9'. używając termometru elektronicznego (termometr elektroniczny ma pamięć pomiaru), po zmierzeniu ptc, można spać dalej :-)Nie spełnienie choćby jednego warunku kwalifikuje pomiar... do kosza na śmieci.

Gość celinba
ja nie staram sie o dziecko , boje sie ze zaszłam w ciaze idlatego zmierzyłam sobie temp i było 37,6 ale mierzyłam przed 20.00

No więc jak wyżej, nie ważne czy się starasz czy nie, na podstawie takiego wyrywkowego pomiaru, jeśli nie spełniasz warunków wypunktowanych wyżej, nic się nie da powiedzieć.

Gość celinba
ja jestem 5 dni przed okresem , czyli to normalne ze mam wyzszą??

Gość celinba
nglka--> dziękuje , tak tez bede robic , juz teraz wiem

Żeby mówić co jest normalne MUSISZ SPEŁNIAĆ WARUNKI POMIARU! Ty chyba nie czytasz tego, co piszemy w tym poście. Takiej temperatury w ogóle nie bierze się pod uwagę w stosunku do cyklu, jest z kosmosu. Zmierzyłaś o 20, nie przed wstaniem, nie zaraz po przebudzeniu - a to nijak ma się do cyklu

Gość ile mozna
aha twoj maz sie pytal czy jest w ciazy

Gość celinba
mój mąz pisał za mnie , o mnie pytal i o objawy

Gość ile mozna
masz 16 lat i masz meza

Gość celinba
mam 27 lat

Gość celinba
co ty myslisz ze same nastolatki tu piszą? nierozumie cie , to ze pytam sie o temperature to nieznaczy ze jestem jakas młodą nastolatką która sie tu wypowiada

Czesc Od poczatku stycznia mierze temperature w pochwie . Ostatni raz mialam miesiaczke 25 grudnia trwala ona 7 dni ale ostatniego dnia byla malenka ilosc krwi. Przed miesiaczka bralam Luteine, od 4 grudnia do 14 grudnia. Moj wykres temperatur, jest bardzo dziwny, opiszę go: 3 stycznia - 36,4 4-5 stycz. - 36,6 6-7-8 stycz . -36,7 9-10-11-12 stycz. - 36,6 13 stycz. - 36,7 14 stycz. - miedzy 36,6 a 36,7 15 stycz. - 36,6 16-17-18-19 stycz. - 36,5 20 stycz.- 36,3 21 stycz. -36,5 22 stycz. - 36,6 23 stycz. - 36,7 24 stycz. - 36,8 25 stycz. - 36,9 26 stycz. 36,87 27 stycz. 36,85 28 stycz.- 36,87 29-30 stycz. -36,9 mierze temper. w pochwie od godz. 6:59 do 7:04. Nie mam do tej pory miesiaczki, piersi mnie bola wieczorem i po bokach brzucha.Z mężem kochaliśmy się: 02.-03-05-08-09-11-12-13-15-18-19-23-26-27-28stycznia Czy moge byc w ciąży?Prawdopodobnie do 22 stycznia nie zaszlam bo mala temperatura, a moze przed miesiaczka jest taka wysoka, mam nieregularne miesiaczki no ale juz dawno nie bylo az tak pozno dzis 37dc

12, 13, 15, 18 - to dni w ktorych moglas zajść i te informacje ktore podajesz wskazują na to, że tak sie wlasnie stalo. :) Czemu nie zrobilas jeszcze testu????? Biorąc pod uwage TYLKO temp. - jak nic jestes w ciązy :D

Skorpionka81, nie zrobilam testu bo dostalam odpowiedz od pewnej specjalistki ze do 16 stycznia nie moglam zajsc w ciaze bo nie bylo skokow temperatur, dlatego sie boje zrobic test zeby sie nie zawiesc, mialas moze podobna sytuacje jak ja?dlaczego sadzisz ze ta temperatura wskazuje ciaze?pozdrawiam

temperatura powinna byc nizsza w 1 fazie, tuz przed owulacja spada, a po niej rosnie. I taka wyzsza utrzymuje sie do okresu.12-16 dni, a nie, jak ktos bzdure napisal, 3.

wg tych temperatut, to owulacje mialas okolo 21 stycznia dopiero..... bo gdyby byla wczesniej, nie spadlaby do 36.3 20 stycznia. ten spadek moze oznaczac wlasnie zblizajaca sie owulacje, zwlaszcza, ze potem juz systematycznie tampka rosla....