Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość celinba

temperatura w pochwie

Polecane posty

pewnie tak, ale oboje chcemy dzidziusia, ja mam nie regularna miesiaczke dlatego nie wiadomo kiedy moze byc ten dzien jestesmy mlodym malzenstwem ja mam 24 lata wiec to chyba normalne ;)pozdrawiam

monius ciezko powiedziec podobnie jak ze mna spada mi temp. dzis mam 36,7 okresu jeszcze nie mam a dzis jest 39 d.c. ja mam nie regularna miesiaczke nie wiem kiedy moze przyjsc

nie ma na to reguly ze musi byc powyzej 37 i dopiero ciaza czytalam gdzies ze jezeli kobieta ma w pierwszej polowie cyklu niska temperature to te 36.6 36.7 sa jak najbardziej wysokimi temperaturami u takiej kobiety w fazie lutealnej kazda kobieta jest inna widzialam wykresy na 28 dni i tam tez dziewczyny mialy niskie temperatury a ciaza sie udala i to mnie jeszcze pociesza :)

temperatura fazy lutealnej musi byc conajmniej wieksza o 0.2 kreski od 6 ostatnich temperatur poprzedzajacych skoczek tempki i ta faze.....

Najgorsze jest czekac w moim przypadku w 41 dniu cyklu dostalam miesiaczke szook jak mi smutno ze nie bede miala malenstwa pozdrawiam i dziwie sie ze niektore niechca miec dzieci to najwiekszy Skarb pozdrawiam

u mnie jest dzis 29dc ale cykle mam 32 dniowe wiec nie uwazam to za spoznienie tez czekam na wynik ale czuje ze nic z tego nie bedzie ale my sie kiedys tez doczekamy ;)

czesc kolejne starania juz pol roku...4 czerwca dostalam @ dzis jest 2 lipiec moja temperatura w pochwie 37,1, biore antybiotyki, jestem oslabiona ale goraczki nie mam , czym spowodowana jest taka temperatura odpiszcie jak najszybciej pozdrawiam

czesc dziewczyny pomozcie prosze bo mam problem: otóż mierze tempke od poczatku lisopada i tak to wyglada: 01.11 36.3 02.11 36.3 03.11 36.4 04.11 36.3 05.11 36.2 06.11 36.2 07.11 36.2 08.11 36.3 09.11 36.3 10.11 36.3 11.11 36.2 12.11 36.3 13.11 36.3 14.11 36.2(przytulanko) 15.11 36.3 16.11 36.2 17.11 36.2 18.11 36.4 19.11 36.4 20.11 36.4 21.11 36.5 22.11 36.7 23.11 36.8 24.11 36.8 25.11 36.7 26.11 36.7 27.11 36.7 Dodam ze staramy sie z mezem o dzidzie i sama nie wiem co o tym myslec.Podwyzszona tempke mam tez w dzien bo wynosi 37 - 37.2.Pomożcie mi prosze w analizie moich tempek. Pozdrawiam bardzo serdecznie .

Gość chyba 18 listopada
miałaś owulację zatem ten stosunek z 14 listopada, to może być za wcześnie, ale kto wie?;)

Lutealna (wyzsze) od 18 dc.O ciazy swiadczy wiecej jak 18 temp. wyzszych, czyli test po 36 dc

kurcze też mi się tak wydaje że owulację mialam 18 cholerka no nie wiem co o tym myśleć :( chyba nic z tego nie bedzie najwyżej zobaczę jak długo bedę miała podwyższoną tempkę i wtedy zrobię test...dzięki dziewczyny za odzew :*

Hej jak dlugo mierzysz te tempki?ja mierze od stycznia tego roku , niestety troche mi Twoje tempki przypominaja moje z poczatkowych pomiarow mialam je bezowulacyjne, dopiero z czasem sie one zmienily niestety jeszcze nie udalo mi sie zajsc w ciaze, pozatym to ze mierzysz tempki w dzien nie sa wiarygodne ja mialam nawet 37,4 i w ciazy nie bylam , ale nie trac nadziei

Hej jak dlugo mierzysz te tempki?ja mierze od stycznia tego roku , niestety troche mi Twoje tempki przypominaja moje z poczatkowych pomiarow mialam je bezowulacyjne, dopiero z czasem sie one zmienily niestety jeszcze nie udalo mi sie zajsc w ciaze, pozatym w dzien mierzenie tempki nie ma sensu ja mialam 37,4 i w ciazy nie bylam , ale moze poprostu Twoje tempki sa niskie w pierwszej fazie a w drugiej sie troche podwyzszaja , bylas wogole u lekarza??

Gość ale kiedy Twoim zdaniem
za bardzo skaczą? w pierwszej czy drugiej fazie?

dziękuję Ci bardzo za odzew....moja historia przedstawia sie tak ze juz raz bylam w ciąży ale poronilam w 6 tyg no i teraz mierzę tempkę codziennie rano w ustach termometrem elektronicznym o stalej porze bez wstawania z lozka. Nie byłam u lekarza bo jeszcze chce zaczekac i z testem tez zeby nie robic sobie zbednych nadzieii :( ale całkiem możliwe ze byl to cykl bezowulacyjny. Mam 28 dniowe cykle i do tej pory mialam miesiaczki jak w zegarku co 28 dni ale chyba teraz sie rozregulowalo wszystko po zabiegu bo jak narazie miesiaczki brak ...chyba troche zamieszalam :)

Gość dudu jeśli mogę coś
poradzić, to bardziej dokładny pomiar daje jednak ten z pochwy

moim zdaniem to nie ma większego znaczenia gdzie jest robiony pomiar chodzi o to by byl dokladny i zgodny z zaleceniem by robic to o stalej porze i przez okreslony czas bez wstawania z łóżka. Ja poprzez badanie tempki w ustach dokladnie wiedzialam kiedy zaszlam w ciążę natomiast teraz jestem w kropce gdyz moj caly cykl jest totalnie rozregulowany:( ale niestety po poronieniu tak wlasnie moze byc.I tak jest w moim przypadku.

a co jest ciekawe oprocz podwyzszonej tempki rano mialam podwyzszona przez caly dzien wiec teraz mierze tez w dzien. I mowie tu o poczatkowej fazie ciazy gdyz wychwycilam ja juz od pierwszych dni

Gość to znaczy kiedy dokładnie
wiedziałaś, że jestes w ciąży?

z moich wyliczen zorientowalam sie ze w 10 dni po stosunku juz bylam wtedy tylko czekalam czy mi sie tempka utrzyma podwyzszona a po 10 dniach podwyzszonej temperatury zrobilam test i wyszedl pozytywny wiec wtym samym dniu zrobilam test krwi na bete i tez wyszedl

to sie moze wydac nieprwadopodobne ale ja juz od pierwszych dni podwyzszonej temperatury wiedzialam ze to ciaza i... nie pomylilam sie...:)

Gość ale 10 dni po to każdy może
sprawdzić, bo 10 dni po owulacji beta już pokazuje ciążę natomiast sama temperatura nie mówi nic więcej jak to, że owulacja odbyła się ja natomiast miałam jeszcze dziwniej, bo właśnie jakieś 10 dni po zapłodnieniu już straciłam smak i wszystko mi śmierdziało, ale ja nie uwierzyłam;) myślałam, że mi się wydaje dopiero jak zrobiłam test;)

zapomnialam dodac ze jak przechodzilam obok stoiska z wedlinami to tez mnie odrzucalo i to tez byl sygnal :D bo ogolnie na wedliny patrzec nie moglam :)

zrobilam dzis rano test i wyszedl pozytywny tzn druga kreska nie jest tak widoczna jak pierwsza wiec za kilka dni powtorze test...bola mnie jajniki a to chyba zdrowy objaw?...

Gość no to super
!!!!!!! gratuluję:)

Gość a który masz dzisiaj dzień
cyklu? i jaki test robiłaś? 25mlU/ml? czy bardziej czuły?

robilam test paskowy pre-test aczulosc to 25mlU/ml a co do dnia cyklu to nie wiem ktory to dzien bo po poronieniu wszystko mi sie wyregulowalo :( po prostu mierzylam tempke od poczatku listopada. A sa jeszcze bardziej czule testy niz ten????