Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

nutri grain

15.07.2008, zaczynamy kobitki!

Polecane posty

no to drogie panie kolejny dzien prawie za nami... ja dzisiaj : 艢niadanie: ma艂a miseczka serka bia艂ego okolo 150 kcal II 艢niadanie: dwa ko艂a ry偶owe z jednej strony polane czekolad膮 (gorzk膮) 150 kcal Lunch: kisiel wi艣niowy 50 kcal Obiad: makaron pe艂noziarnisty z sma偶on膮 na oliwie z oliwek papryk膮 , oliwkami, czosnkiem i do tego bazylia i odrobina sera... pycha - syc膮ce i my艣l臋 ze tak mia艂o 400 kcal... wypi艂am troch臋 wody, cherbatki odchudzaj膮cej i bia艂ej. wszystko bez cukru:PP plus cwiczenia

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
ma艂a pasta do z臋b贸w mo偶esz napisa膰 co艣 wi臋cej o tych ko艂ach ry偶owych z czekolad膮 :D? jakiej firmy i gdzie mozna kupi膰 ?

Udost臋pnij ten post

wiesz, ja mieszkam sobie na przedmie艣ciach (i do tego w ma艂ym mie艣cie) ... wi臋c raczej mam wi臋kszo艣膰 swoje:P a w艂a艣ciwe dziadzia, bo obecnie jestem u dziadk贸w ze studi贸w: ) warzywka i owoce swoje i przetwory babuni - pychota

Udost臋pnij ten post

Feuille - to s膮 ko艂a ry偶owe (wafle) firmy SONKO . jest du偶o ry偶owych przetwor贸w z tej firmy... widzia艂am w wielu sklepach; takie ko艂a ry偶owe (oko艂o 12 w opakowaniu chyba) wyst臋puj膮 bez polewy, wi臋c pewnie ni偶sza zawarto艣膰 kcal, i widzia艂am z gorzk膮 czekolad膮 (te moje 75 kcal w jednym) , z mleczn膮, bia艂膮 i truskawkow膮... cena to oko艂o 3, 4 z艂 . s膮 te偶 takie chipsy ryzowe, bez oleju i wog贸le fajne rzeczy...

Udost臋pnij ten post

Feuille, w sumie racja z tymi mro偶onkami - mog臋 kupowa膰 je przecie偶 i w zimie, a te偶 s艂ysza艂am, 偶e mro偶onki s膮 bardzo zdrowe, bo nie trac膮 nic ze swych w艂a艣ciwo艣ci. Ciekawe ile sie spala przy myciu gar贸w, bo mam ich ca艂y zlew z wczoraj i dzi艣. Do tego g贸r臋 prasowania, a podobno godz. prasowania to spalone ok. 250 kalorii. Jak si臋 z tym uporam to i na rowerek znajdzie si臋 czas, mam nadziej臋. Motywacj臋 mam siln膮, bo za nied艂ugo b臋d臋 na weselu, na kt贸rym b臋d膮 dwie bardzo znane osoby publiczne. Jedna z nich zostanie szwagrem, druga te艣ciem mojego kuzyna. Nie chc臋 paradowa膰 tam z brzuchem na wierzchu. Boj臋 si臋 tylko, 偶eby potem nie spocz膮膰 na laurach.

Udost臋pnij ten post

Ma艂a pasta do z臋b贸w - chodzi艂o mi o to, 偶e napisa艂a艣, 偶e mo偶e udasz sie do sklepu po jaki艣 sok wielowarzywny, to tak gwoli wyja艣nienia.

Udost臋pnij ten post

tak te wafle to 艣rednica z 10 cm moze nawet wiecej:) No wiem , 偶e chodzi艂o o ten m贸j sok :PP ale jak napisa艂a艣 o tych konserwantach to sie zastanowi艂am i pomy艣la艂am o babci:PP nie ma to jak stara wnuczka s臋pi babcine soczki:P

Udost臋pnij ten post

Jutro mam na obiad zup臋 warzywna z fasolki szparagowej z ogr贸dka przed domem wi臋c 0 konserwant贸w i marchewki pewnie na kurczaku bo mama raczej t艂usto gotuje :/ . Musze koniecznie kupi膰 te wafle , skoro jeden ma 75kcal i zapewne zaspokaja :P g艂贸d na s艂odycze my艣l臋 , 偶e warto . Zawsze mo偶na posmarowa膰 jogurtem + owoce sezonowe i s艂odki deser gotowy , a wi臋cej ni偶 150kcal nie b臋dzie mia艂 . Od pa藕dziernika zupe艂nie zmieni mi si臋 tryb 偶ycia bo b臋d臋 musia艂a :P przemaszerowa膰 z 20min na przystanek , 偶eby na uczelnie dojecha膰 . Do tej pory to mia艂am go pod nosem :classic_cool:tak jak i market no a teraz do najbli偶szego spo偶ywczego te偶 jest z 10-15min co stanowi :D dodatkow膮 barier臋 przed pokusami :P

Udost臋pnij ten post

Feuille jeste艣 dopiero co upieczon膮 studentk膮 czy tak膮 ju偶 pe艂n膮艂 g臋b膮?:P No ja zupe艂nie nie mam ochoty na s艂odkie jak sobie takiego wafla zjem... a poza tym gorzka czekolada jest zdrowsza ni偶 inne typy ima 偶elazo :)

Udost臋pnij ten post

I Rok mam za sob膮 :P straaasznie podoba mi si臋 samodzielne 偶ycie , 120km od domu :classic_cool: aaach ten zew wolno艣ci :P . Teraz wr贸ci艂am do rodzinki ale co艣 czuje , ze max tydzie艅 jeszcze wytrzymam 馃槶 odzwyczai艂am sie od tego , 偶e kto艣 mi rozkazuje , jakie艣 polecenia wydaje :P nudz臋 sie tuu 馃槶 i t臋sknie za przyjaci贸艂mi :(

Udost臋pnij ten post

Witam:) Ja tez bym sie tu chetnie przy艂膮czyla... No i trzymam oczywiscie za Was kciuki!:) Ja bym chciala zrzucic tak 3-4 kg... NIby niewiele ale nie moge sie za to zabrac :/ Obecnie mam jakies 59 kg przy 170 cm wzrostu - nie jest zle ale troszke mniej by sie jednak przydalo:) To co? Mozna ? :)

Udost臋pnij ten post

mniej jesc + wiecej sie ruszac + robic to wszystko caly tydzien a nie przez 3 dni w tyg :P Generalnie to lubie sie ruszac wiec moj problem to glownie mniej jesc... Nie chodzi mi o nie jedzenie chleba makaronu itd ale jedzene z umiarem... No i systematycznosc systematycznosc i jeszcze raz systematycznosc! To co juz mi kiedys pomoglo schudnac to bieganie (wolnym truchtem wieczorami kolo 3,5 km) - moglam jesc WSZYSTKO i waga leciala w dol:) Samopoczucie tez super wtedy jest ale ... To jednak pewnien wysilek i trudno sie zmobilizowac czasem... No wiec reasumuj膮c : duzo ruchu, mniej jedzenia, nie jesc po 20:00 (dobrzeby bylo po 18 ale chodze pozno spac wiec 20:00 chyba tez moze byc...) No i ograniczac slodycze... Powinno sie udac:) Tylko u mnie jest tak ze 2 dni super przestrzegam wszystkich zasad po czym lipa... Kiedys przeczytalam ze najtrudniejszy jest pierwszy tydzien - mam nadzieje ze przetrzymam ten tydzien i uda sie cos zrzucic... A co do dzisiaj to zjadlam jeden jogurt (150 kcal), jakies 6 kanapek (szacuje to na 600 kcal) i teraz jem talerz sur贸wki (ok 300 kcal) no i szklanke koktajlu (nie wiem... moze kolo 200 kcal) wiec wychodzi jakies 1250 kcal... Nie jest wiec zle jesli czegos jeszcze dzis nie pochlone:P

Udost臋pnij ten post

1,5godz sma偶y艂am nale艣niki dla rodziny od tego stania nad patelni膮 nogi mnie rozbola艂y :D . Nic nie podjad艂am , nawet specjalnie nie mam ochoty , czuje lekkie ssanie w 偶o艂膮dku . Dla siebie przygotowa艂am 4 nalesniki sma偶one bez oleju i ciasto rozwodnione . sk艂adniki : ok2szklanki m膮ki ok 1100kcal 1szklanka mleka ok 100kcal , reszta wody gazowanej 2jajka 200kcal szczypta soli ok 20 nalesnik贸w z tego da艂o :P czyli jeden ma ok 80kcal

Udost臋pnij ten post

o kurcze ! ja bym nie wytrzymala :) podziwiam:) ja od razu zjadlabym z 3 najwieksze + dzem :) BRAWO:)

Udost臋pnij ten post

demeter - pociesza mnie my艣l , 偶e jutro zjem 2odchudzone na 艣niadanie :D 1 ze startym jab艂kiem , a 2 na s艂ono + szynka + sur贸wka i b臋d臋 mia艂a imitacje pizzy :classic_cool: . Czas na rower :P przed kompem naturalnie .

Udost臋pnij ten post

witam kolejn膮 towarzyszk臋 niedoli! a w艂a艣ciwie towarzyszk臋 walki o pi臋kn膮 sylwetk臋 i zdrowie:) hehe - tak brzmi to lepiej:) ja by艂am w艂a艣nie na kawie z przyjaci贸艂mi- capuccino z cukrem :/ ale c贸偶 ... my艣l臋 偶e i tak dzisiaj prze艂ama艂am si臋 bo jako艣 mnie do jedzenia nie ci膮gn臋艂o. podam wam fajny przepis. dzisiaj zrobi艂am to na obiadek: kupi艂am makarol pe艂noziarnisty rurki lubella i ugotowa艂am go wg zalece艅 z opakowania. do tego zrobi艂am tak膮 \"osnow臋\" : kilka z膮bk贸w czosnku (tak z 7 :)) bo lubi臋 posieka艂am i sma偶y艂am na oliwie z oliwek, do tego doda艂am posiekan膮 papryk臋 czerwona jedn膮 i sma偶y艂am... kiedy si臋 zrumieni艂o doda艂am p贸艂 woreczka porkojonych oliwek i sma偶y艂am... przy ko艅cu posypa艂am suszon膮 bazyli膮 i doda艂am tak z 7 du偶ych posiekanych 艣wie偶ych li艣ci te偶 bazylii... nak艂ada艂am to na makaron posypuj膮c odrobin膮 sera 偶贸艂tego odt艂uszczonego :) palce liza膰- syci a jest zdrowe . jad艂am powoli i napi艂am si臋 przed jedzeniem du偶o wody... w sumie czuj臋 si臋 dzisiaj dietowo spe艂niono:) Pozdrawiam kobietki i mi艂ej nocki!:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 DIMMU
Cze艣膰! Widz臋, 偶e u wszystkich motywacja na max! Brawo! M贸j dzie艅 nie by艂 tak obfity w sukcesy, ale motywujecie mnie jutro bardziej si臋 postaram... demeter pisa艂a o bieganiu, te偶 kiedy艣 biega艂em, po 50km tygodniowo. Schud艂em 15kg, czu艂em si臋 fantastycznie, mog艂em je艣膰 i nie przybiera艂em na wadze. Niestety potem kontuzja kolana i jak wi臋kszo艣膰 facet贸w do lekarza nie poszed艂em, bo po co...? Min臋艂y 3 lata nadrobi艂em te 15kg + 3 dodatkowo a kolano dalej boli... Teraz mam 180cm wzrostu i wa偶臋 93kg. Czuje si臋 z tym paskudnie. Ale bior臋 si臋 z a siebie na ostro, m贸j cel to zej艣膰 poni偶ej 80kg. 76-77 by艂o by extra!

Udost臋pnij ten post

przeczyta艂am sw贸j przepis, i my艣l臋 , 偶e wysz艂o mi troszk臋 mas艂o ma艣lane:) no ale mam nadziej臋, 偶e mo偶e si臋 na co艣 przyda. naprawd臋 szybko si臋 robi... zapomnia艂am doda膰 偶e tej osnowy starcza na dwie du偶e porcje, wobec tego wystarczy po艂owa torebki makaronu:) na 艣niadanie mam ju偶 przygotowany jogurt activia brzoskwiniowy z ziarnami zb贸偶 i LU GO - te ciasteczka. jedn膮 ma艂膮 paczuszk臋:) dobranoc :* :):)

Udost臋pnij ten post

DIMMU , wiesz co , moja motywacja s艂abnie zawsze z uczuciem g艂odu, ale teraz my艣l臋 , 偶e musi si臋 uda膰 :) ruch , ruch, ruch... nie mo偶na tylko zaczyna膰 trzeba wko艅cu sko艅czy膰 i zadba膰 o siebie:) razem ra藕niej - no a teraz ju偶 naprawd臋 DOBRANOCKA:*

Udost臋pnij ten post

Wiesz Feuille, jak wsiadalam na rowerek o 20:20 to sobie pomy艣la艂am, 偶e Ty pewnie w艂a艣nie skonczy艂a艣 je藕dzi膰, a teraz widz臋, 偶e w tym samym czasie zacz臋艂y艣my m臋czy膰 rowerki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 DIMMU
Witam! Ja ju偶 po 艣niadaniu zjad艂em p贸艂 g艂贸wki sa艂aty, pomidora i og贸rka. Czuj臋 si臋 jak kr贸lik ale ok ;) Najgorzej b臋dzie w pracy, bo jestem szefem kuchni i jedzenie mnie otacza ;) Ale dam rad臋, nie bed臋 podjada艂 tylko regularne "m膮dre" posi艂ki!

Udost臋pnij ten post

Witam! Ch臋tnie si臋 do Was przy艂acz臋. Ja zacz臋艂am ju偶 od 14.07 bra膰 za siebie. We wrze艣niu jade na urlop wi臋c do tego czasu musz臋 si臋 troszk臋 poprawi膰 偶eby super wygl膮da膰 na pla偶y;) Mam 175 cm i wa偶e ok 61 kg, m贸j plan to 2 kg w d贸艂 i przede wszystkim p艂aski brzuch. Zacz臋艂am od a6w i lekkiego jedzenia. Stosowa艂am ju偶 diet臋 rozdzieln膮, bia艂kowa, pi艂am ocet jab艂kowy, ale na d艂u偶sz膮 met臋 nie zda艂y egzaminu. Mam 1,5 m-ca na zmian臋 i mam nadziej臋, 偶e w Waszym towarzystwie b臋dzie mi ra藕niej:)

Udost臋pnij ten post

Trawacytrynowa - na czym po kr贸tce opiera si臋 ta dieta? nie chce mi si臋 szuka膰 i szpera膰 wi臋c napisz ze dwa zdania:P moja waga pokazje narazie 69 kg ... ale ona jest nie sprawna do ko艅ca wi臋c nie wiem czy si臋 cieszy膰 czy p艂aka膰. nie mam pomys艂u na obiadek:((

Udost臋pnij ten post

witam Zebra z klas膮 witam w艣r贸d nas :D Dzie艅 dobry :) u mnie rano 58kg na wadze , a偶 jestem w szoku bo praktycznie zacz臋艂am si臋 pilnowa膰 od 12 VII czyli min臋艂o zaledwie 5 dni i ok 2kg mniej , a wydaje mi si臋 , 偶e jem sporo . Dzisiaj na 艣niadanie z 500kcal poch艂on臋艂am ale zauwa偶y艂am , 偶e im wi臋cej jem z rana tym mniej odczuwam g艂贸d wieczorem . Wczoraj przed 18 zjad艂am kolacj臋 i wytrwa艂am do 23 . Po wieczornym peda艂owaniu od razu wzi臋艂am prysznic i posz艂am spa膰 . Rano obudzi艂am si臋 tak strasznie g艂odna :D , 偶e dos艂ownie bieg艂am do lod贸wki . 艣niadanie : 1nalesnik 100kcal z bia艂ym serem , odrobin膮 mleka i cukru 150kcal = 250kcal kawa z mlekiem i 4 ptasie mleczka - 250kcal na reszt臋 dnia zosta艂o mi z 500kcal na pewno zjem jaki艣 jogurt , a teraz gotuj臋 fasolk臋 szparagow膮 .

Udost臋pnij ten post

DIMMU :D podziwiam , 偶e da艂e艣 rad臋 zje艣膰 tylko te warzywa na 艣niadanie . U mnie by to nie przesz艂o :P bo osobi艣cie jestem takiego zdania , i偶 艣niadanie to jedyny posi艂ek , kt贸ry mo偶e mi da膰 najwi臋ksz膮 przyjemno艣膰 :P z racji tego , 偶e te kcal i tak spal臋 do ko艅ca dnia i w og贸le po obfitym , smacznym 艣niadaniu mam energie na ca艂y dzie艅 i dzi臋ki temu 艂atwiej mi kontrolowa膰 to co zjem na obiad i na kolacj臋 .

Udost臋pnij ten post