Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość linaaaa

Wczesna ciąża kiedy do lekarza ??

Polecane posty

Gość asia 20
witam:) czy ktos mi wyliczy ile jestem w ciazy. ostatnia miesiaczke mialam 9 grudnia i trwala do 14.oczywiscie 2009:) i wczoraj bylam u ginekologa i on stwierdzil ze ciazy jeszcze nie wyczuwa a test wyszedl pozytywnie. z moich obliczen wychodzi ze jestem w 6 tyg czy to nie wystarczy na potwierdzenie ciazy u ginekologa???? za dwa tyg mam isc na usg.prosze o odp.

W 6 czy nawet 7 tygodniu ginekolog nie wyczuje w zwykłym badaniu na fotelu ciąży... może stwierdzić że macica jest rozpulchniona i chyba wszystko... najlepiej wykonać USG... w 7 tygodniu powinno być widać pęcherzyk z zarodkiem. w moim przypadku badanie USG na przełomie 6/7 tygodnia wykazało pęcherzyk z bijącym serduszkiem. Pozdrawiam

Gość Kwasssssss foliowy
Cześć :) Chciałam wam napisać coś w temacie kwasu foliowego. Nie polecam preparatów które są bez recepty, one mają najniższą dawke 0,4 mg. To za mało. Ja biore AC folicum, to jest na recepte, i tu jest dawka 15mg tabletka. Folik przy tym to szczypiorek. Moja zanjoma brała folik 3 miesiące przed ciażą i przez pierwsze tygodnie ciaży. A mimo to jej dziecko urodziło się z rozszczepem kręgosłupa.