Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiula86

Oczekujace dziecka i braku -JEST KTOS TAKI?

Polecane posty

Ja robie ślub na 37 osób i pewnie w 10 000 sie zamknelismy. Moze nawet w 9000. Dziewczyny ostatnio mało pisze bo mam kupe roboty w pracy.... Ja sobie wczoraj robiłam znowu prolaktyne i progesteron, teraz juz na pewno było po owulacji o ile miałam owulacje. Dzisiaj odbieram wyniki. Małpe powinnam dostać 10-11.12 o ile sie uregulowała...

o matko!!!! Tyle pieniędzy, heh gdybym miała 20 tys to juz miałabym swoje mieszkanie to mialabym na wszystkie oplaty i wklad własny, nie mówiac o 40 tys. Rodzice wam pomogli? Bo w moim przypadku nie mamy co liczyc na pomoc rodziców a taka kwota jest raczej nieosiągalna do uskładania przez nas samych. Hehe wiec nawet z tego powodu już slubu nie chcę, bo ta kase wolałabym przeznaczyć np na wyposażenie i remont mieszkania- jeśli bym miała taką gotówke oczywiście:P

Rodzice praktycznie nam nie pomogli. Za wszystko zapłaciliśmy sami i oczywiście tez nie mieliśmy takiej gotówki na raz więc niektóre rzeczy kupowaliśmy stopniowo no i bez kredytu się nie obeszło.

Jana 9000 tyś to faktycznie bardzo mało. My na samo ubranie dla mnie i męża wydaliśmy prawie 4200 zł

No i @ przyszedł. No ale tym razem to nie miałam już złudzen. Teraz czekamy na koniec tego cyklu i robimy laparoskopię. Mam nadzieje, że na Gwiazdkę bedziemy już w ciązy :) STARAJĄCE SIĘ: Nick........|Data @...|Test....|Cykl Starań.|Miasto.....|Wiek..|Dziecko ________________________________________________________ _____ Sylvia25...|.10.11.......14.11........3......Kraków .........25 J_A_N_A...|.11.11......12.11........2......Ziel.Góra .......25...Justynka 2l zabcia86...|.15.11......20.11........5.....kuj- pom.........22 LUŚKA28...|.20.11.........?...........4.....opolskie.... .....28...syn 2lata achaja82..|.26.11.......28.11........5....Trójmiasto.... ..26 Edusia83..|.30.11.......05.12........4......Nowy Sącz......25 Ptakowa...|.02.12.......09.12......16.....ok.Kłodzka.... . 26 Aszti.......|.02.12.......07.12.......6......Warszawa... ...32 ZACIĄŻONE: Nick......|..Wiek..|...TC..|...Data Porodu...|..Miasto.....|...Dzieci ________________________________________________________ ___ MajkaMB1...28....|..36...|...28.11.2008....|..Rzeszów... |....-..... Dominikap...27....!...12..I...14.04.2009.....I.lubuskie. ....I....1.... Tulipanek-...28....I....8...I...29.05.2009.....I małopolska..I....-.... nicola81 .....27....|...8...|...10.06.2009....| górny śląsk. |.Maks 5l. Dianak.... ...26....I....6...I...11.06.2009....| warszawa...|.......... Loona_84....24....|...???..|.....???............| dolny śląsk..|.......... GOŚCIE: ________________________________________________________ ___ kasiula86.. Poznań..........22 marta84....Poznań .........24

HEJ DZIEWUSZKI EDUSIA A MASZ COS NA JAJNIKACH ZE KONIECZNA JEST LAPAROSKOPIA ? CZY PO CO ONA? JA Z MOIM WESELEM 3 LATA TEMU NA 90 OSOB ZAMKNELAM SIE W OK 20000 BO JUZ DOBRZE NIE PAMIETAM ALE UBRANIA NAS TROCHE MNIEJ KOSZTOWALY,MEZA OK 1000 A MOJE OK 1500 BO NIE KUPOWALAM SUKIENKI TYLKO MIALAM TAKA MOZLIWOSC W JEDNYM SALONIE ZE SZYLI JA NA MNIE A PO SLUBIE JESLI JA ODDALAM TO PLACILAM TYLKO POLOWE A JAKBYM NIE ODDALA TO CALOSC,WIEC JA JA ODDALAM BO I PO CO MI ONA WIEC NIE WYSZLO AZ TAK DUZO

no moze troche wiecej w kazdyma razie za os bylo wtedy w knajpie 120 + wodka + ubrania + kamerzysta + zdjecia + orgiestra i cala ta reszta zreszta wiecie same to co teraz sie organizuja

my garnitur mamy z cywilnego, sukienka pozyczona wiec koszt mniejszy. Kamerzysta+fotograf łącznie 1500 zł a za osobe płacimy 94 zł :)

hmm wg. mnie te wesela to drogi interes i nie wpadałabym w kredyty żeby w jeden dzień przeleciało tyle kasy. Jeśli sie ma takie podejscie do tych spraw jak ja, nie dziwne jest że dla mnie to wyrzucenie kupy pieniędzy w bloto (dla papierka bo w milości nic sie nie zmieni). Ale to tylko moje zdanie i nie bierzcie dziewczyny do serca że byc może was potępiam za to:):) bo tak t moze zabrzmiec:) to tylko moje zdanie a jak ktoś bierze ślub to widocznie jest mu do szczęścia potrzebny:)

ja kredytu tez bym na to nie wziela ale nam rodzice placili jakbym miala to sama sponsorowac to zamiast 90 byloby20 osob

ale nie zaluje bo niezapomniane to sa chwile a i zdjecia jedyne w swoim rodzaju uwielbiam je ogladac, tak ladnie to juz nigdy potem nie wygladalam

i akurat w mojej sytuacji jakos tak wyszlo ze tesciowa jakos po tym fakcie sie otworzyla do mnie moze to bardziej jej bylo potrzebne bo wczesniej to wszystko przez mojego meza przekazywala zamiast powiedziec wprost

ale jesli chodzi o nas to niewiele sie zmienilo bo bylismy juz razem 7 lat i od 4 razem mieszkalismy tak wiec zadnej nowosci nie bylo a i w podrozy bylismy przedslubnej a nie po bo jakos tak wyszlo

a widzisz Luśka miałas to szczęscie ze macie nadzianch rodziców, którzy mogli dac wam ta kasę. A powiem szczerze ze w mojej sytuacji nie moge wcale liczyć na mamę (sama musze jej pomagać) A mój facet na swoich rodziców) a gdybym juz miała takie pieniądze to wolałabym przeznaczyc na cos w mieszkaniu lub dla dziecka:)

My braliśmy kredyt bo tak jak już wspomniałam sami robiliśmy sobie wesele. Ja tez uwielbiam oglądać nasze zdjęcia ślubne :) A w podróży poślubnej byliśmy po a nie przed i to jeszcze wcześniej niż myślałam ;)

co do wesel to nasze było było na 40 osób i koszt wszystkiego (dokładnie wszystko-ksiądz+sala+dekoracje+stroje+orkiestra+fotograf i wszystkie inne mniejsze wydatki) to 19000. Kasa ogromna (wszystko finansowalismy sami), ale wspomnień nikt mi nie zabierze. Większość kasy i tak sie nam wróciła z prezentów, więc nie było tak źle, tym bardziej że wszystko kupowalismy stopniowo. co do moich jajników to mam nabrdzo dużo pęcherzyków na nich, które zamiast pękać przerastają się. Z cyklu na cykl jest ich coraz więcej :( Lekarz stwierdził, że kuracja hormonalna może nie przyniesc efektów i w związku z tym, że staramy sie o dziecko szkoda tracic czas i najlepiej poprzebijać wszystkie stare pęcherzyki, usunąć zrosty. Przy okazji tego zabiegu sprawdzą drożność jajników. Czyli full serwis za jednym zamachem.

ja wczoraj odebrałam od fotografa nasze lbumy slubne :-) napatrzeć sie nie mogę :-P

Edusia czyli masz tak jak Ja z tymi zdjęciami :) Też jak odebraliśmy od fotografa to nie mogliśmy się na nie napatrzeć, zresztą cały czas tak jest :P

czytałam własnie dużo opini, że po zabiegu dziewczyny w mig zachodzą w ciąze. Mam nadzieje, że w moim przypadku tez tak będzie. Muszę się jednak przyznać, że strasznie boje sie tego zabiegu :-(

Czyli Edusia być może na święta faktycznie będziecie wspólnie z mężem cieszyć się z ciąży :D

oj... naprawdę jestem zdolna znieść wiele, żeby tylko zajsc w ciąze! Teraz czekam na koniec @ i musze iśc do gina, żeby sie umówić już na jakis konkretny termin. W poniedziałek mój men bedzie też robić badanie nasienia, więc bedziemy wiedzieć na czym stoimy :-D