Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 july1

EX kontra NEXT

Polecane posty

Go艣膰 kruela
july1, moje zdanie jest takie, 偶e jak facet ma troche klasy, to w tym "okresie przej艣ciowym" b臋dzie pomaga艂. wiadomo, 偶e trzeba troche czasu 偶eby przestawi膰 sie na radzenie sobie samemu. tylko 偶e w moim konkretnym przypadku to nie by艂 czas przej艣ciowy i by艂 wielki problem z zaprzestaniem pomagania po kilku latach. dosz艂o do tego, 偶e jak zachorowa艂a eksia i wyladowa艂a w szpitalu, to m贸j m膮偶 oczywi艣cie poszed艂 z dziecmi, potem ja odwi贸z艂 do domu itd a ona dosz艂a do wniosku ze on marzy o tym by wr贸ci膰. jak trafi艂a do szpitala drugfi raz, to m膮偶 ba艂 sie nawet zapytac o jej zdrowie, 偶eby zn贸w sobie czegos nie pomy艣la艂a. efekt by艂 taki, 偶e wezwa艂a go na rozmowe i zrobi艂a straszna awanture 艂acznie ze spazmami i chwytaniem sie za serce, 偶e on powinien jej pomaga膰. dodam, 偶e w tym samym miescie ma rodzic贸w, rodze艅stwo i kuzyn贸w, wi臋c nie jest sama jak palec.wniosek? pomaganie jak najbardziej tak-w uzasadnionych przypadkach oczywi艣cie. ale wszelkie palmy nale偶y ucinac w zal膮偶ku. nasza historia ma niestety smutny koniec, bo teraz jego dzieci strasznie sie na nas bocza 偶e nie chcemy pomagac mamusi. a sytuacje by艂y naprawde paranoiczne, np. dzwonienie do nas o 22 偶eby jej przynie艣c chleb itd. dodam 偶e mieszkamy w innym miescie. i bardzo chetnie utrzymywa艂am bym z nia mi艂e i poprawne stosunki, ale po kilku takich wystepach... same widzicie.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kruela
i jeszcze a propos kasy, tu tez nie jest za ciekawie. jak sie pozna艂am z moim a jej eksem, to nie mia艂 nic, bo wyszed艂 z domu z reklam贸wka ubra艅 i talerzem widelcem i kubkiem. dorabialismy sie od zera, wszystko czego sie dorabiali wsp贸lnie z eksi膮 zostawi艂 dzieciom. teraz jest naprawde dobrze, bez szale艅stw, ale normalnie zyjemy. i wiecie co? ona ma pretensje o to. i co wi臋cej, ja mam c贸rke, i jak daje tej c贸rce, to przeciez daje moje nie ich, ale wyliczaja mnie z ka偶dego grosza, kt贸ry dostanie ma艂a. dzieci dostaja od m臋偶a po r贸wno, ale dostaje jeszcze c贸rka ode mnie, rozumiecie. i one maja pretensje o to co ja daje mojej c贸rce.偶eby by艂o zabawniej na pocz atku tez stara艂am sie dzielic r贸wno mi臋dzy moja a m臋偶a ale po kilku awanturach troche zpasowa艂am. chodzi o to, ze ja NIE POCZUWAM SIE DO OBOWI膭ZKU w stosunku do jego dzieci. to moja dobra wola tylko. ale ex nie traktuje tego jak moja dobra wole tylko jak obowi膮zek kt贸rego ja nie dope艂niam i jest cholernie nieprzyjemnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 july1
Dziewczyny a Wasi faceci nie potrafi膮 czasem powiedzie膰 nie swoim by艂ym? Lec膮 na ka偶de zawo艂anie jak np. kole偶anka wspomnia艂a - kupienie chleba o 22 i dowiezienie z innego miasta. No sorry, ale o tak膮 spraw臋 g艂upio by mi by艂o poprosi膰 nawet przyjaci贸艂k臋. Natomiast co innego kiedy zachoruje dzieciak i prosi si臋 by艂ego np. o wykupienie lekarstw. Troch臋Was zaczynam rozumie膰 drogie next, w 偶yciu bym nie przypuszcza艂a 偶e mo偶na dzwoni膰 z takimi sprawami. Pisz膮c 偶e czasem prosi艂am by艂ego o pomoc np. kiedy ma艂y wyrwa艂 gniazdko elektryczne ze 艣ciany bo poci膮gn膮艂 za kabel, szczerze m贸wi膮c nie zastanwaia艂am si臋 jak On to odbierze. Nie by艂a to pr贸ba wymuszonego spotkania czy ch臋膰 pogaw臋dki, po prostu jako kobieta pewne sprawy mnie przerastaj膮, mieszkam nie w rodzinnym mie艣cie i poza kilkoma przyjaci贸艂kami nie mam tu nikogo. Poza tym chyba bym zrozumia艂a gdyby odm贸wi艂, ale pom贸g艂. I koniec, nic wi臋cej:)

Udost臋pnij ten post

i telefony z piln膮 spraw膮 ,bo czego艣 si臋 dowiedzia艂a o wsp贸lnym daaaleim znajomym(plotki):) i komentarze:\"jak sie uda艂y zakupy\",bo ktos gdzies nas widzia艂 :) dwa razy jak mia艂am wolne by艂y rano telefony w jakies sprawie typu podwie藕 ,odwie藕 (j膮 nie dziecko) itp.jakos tak dziwnie jak by艂am w domu a potem zakapowa艂am,ze to chyba normalka.Mojemu facetowi mam ochote dac w z臋by!!!Pozwala na to wszystko(niby sie wkurza) W艂a艣nie mamy powa偶ny kryzys w zwi膮zku z podobn膮 spraw膮 ,bo ja nie widze ko艅ca.To sie nie zaczyna ogranicza膰 ,tylko sie poszerza(takie sytuacje),niby drobnostki.Co ja mam robi膰,bo mam ochot臋 da膰 sobie spok贸j,mam dosyc 偶ycia z t膮 \"mi艂膮\"exi膮 Zaznaczam,ze to nie ona dzwoni,ona puszcza strza艂ki ,tak sobie by艂ego wychowa艂am.Jak to zobaczy艂am,to te偶 zacze艂am tylko puszcza膰 strza艂ki\")A co

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 july1
No kurcze agaton ...to bezczel na ca艂ego. Macie kryzys bo Tw贸j facet nie potrafi odm贸wi膰? Nie mo偶e jej powiedzie膰 wprost, 偶e nie 偶yczy sobie jej telefon贸w? Powiem Ci, 偶e m贸j by艂y kiedy艣 mi powiedzia艂, 偶e kas臋 na dziecko b臋dzie wysy艂a艂 poczt膮, bo nie widzi potrzeby widywania si臋 ze mn膮( dotychczas przychodzi艂 do mnie do domu z alimentami). To by艂 pierwszy i jedyny wi臋kszy zgrzyt w naszych relacjach po rozwodzie, a sta艂o si臋 to za spraw膮 nexi, kt贸ra sama do mnie napisa艂a smsa 偶e si臋 b臋dzie wtraca艂a w nasze rozliczenia finansowe. A to by艂o zaraz po tym jak ja wys艂a艂am smsa do by艂ego, 偶eby w 偶aden spos贸b nie komentowa艂a co mam kupi膰 dziecku z aliment贸w. Dok艂adnie chodzi艂o o plecak do szko艂y, za kt贸ry mia艂 mi zwr贸ci膰 ex, to mia艂o by膰 ponad alimenty, ze wzgl臋du na to 偶e ca艂a wyprawka do szko艂y+mundurek wynios艂a mnie jakie艣 600 z艂. Dodam 偶e takie teksty do dzieciaka - mamusia dostaje alimenty to niech sama zap艂aci za plecak ( a wtedy zalega艂 ponad 3 miesi膮ce)- wyda艂y mi si臋 偶enuj膮ce. Posypa艂o si臋 par臋 sms贸w, do艣膰 niemi艂ych w obie strony i przesta艂am t膮 pani膮 lubi膰. Teraz si臋 to w miar臋 unormowa艂o, ale my艣l臋, 偶e ona od pocz膮tku mnie nie trawi艂a, stara艂a si臋 by膰 mi艂a na pokaz.

Udost臋pnij ten post

mam wra偶enie,ze ma ci膮gle gdzies w srodku poczucie winy,ze j膮 zostawi艂 itp.Generalnie szanuje go za to ,ze jej losy i dziecka oczywiscie nie s膮 mu obojetne,tylko takie sytuacje mnie wkurzaj膮.On twierdzi ,ze ja przesadzam.zaznaczam,ze nie jeste艣my malolatami. A co do mojego ex,to c贸rka przychodzi艂a z "widzenia"(bo tak traktuje 2 godz.) i kaza艂a mi wyliczyc sobie na co ida jej alimenty!!! Bior膮c to pod uwag臋,to bardzo mi m贸j facet imponowa艂

Udost臋pnij ten post

kruale a co ty dzielisz r贸wno? dzieci meza mieszkaj膮 z wami? o co ci chodzi z tym dzieleniem,o porcje obiadowe?:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jako NEXT
艢lub 艣lubem, jako艣 to rozwi膮偶emy, wiem, 偶e nie b臋dzie 艂atwo. Te偶 kiedy艣 poruszali艣my kwesti臋 艣wiadk贸w i mo偶e on chce aby jego syn by艂 jego 艣wiadkiem i dlatego czeka do 18. No ale ukrywanie tego przed eksi膮 raczej nie wypali - silne zwi膮zki z bratow膮 mojego faceta i jego macoch膮! Og贸lnie ca艂y czas patrz膮 na mnie przez jej pryzmat, troch臋 denerwuj膮ce no ale ja to puszczam mimo uszu! no i informuj膮 j膮 o wszystkim - np poprzez "przes艂uchania typu gestapo": ile zarabiasz w nowej pracy, za ile kupili艣cie ten samoch贸d, ooo nowy telewizor, za ile, gdzie, za czyje pieni膮dze. Co do dzwonienia z g艂upotami tu te偶 raczej jej si臋 nie uda, bo mieszkamy 400km od siebie, wi臋c po chlebek o 22 nie zadzwoni. Natomiast mnie chyba ra偶膮 najbardziej jej smsy jak m贸j jedzie po dziecko, s膮 w stylu: zacz臋艂o pada膰 zabierz mu kurteczke; kupili艣my nowy samoch贸d pi臋ciodrzwiowy wcze艣niej mieli艣my trzydrzwiowy no i instrukcje: wiem, 偶e masz nowy samoch贸d, posad藕 dziecko z ty艂u, nie jed藕 za szybko; albo - to mnie najbardziej dobija - zorganizuj ma艂emu jako艣 fajnie czas!!! Naprawd臋 mog艂aby sobie darowa膰, bo przecie偶 umie si臋 zaj膮膰 nastolatkiem - swoim dzieckiem i zawsze chce aby jego przyjazd by艂 "wypasiony". Zauwa偶y艂am te偶, 偶e odk膮d si臋 dowiedzia艂a o naszym wsp贸lnym mieszkaniu to wi臋cej informuje go co si臋 dzieje u dziecka - to akurat nie zaszkodzi - kiedy艣 nie informowa艂a o ocenach, o tym, 偶e sobie co艣 rozci膮艂, czy co艣 tam zeps贸艂 - teraz tak. No ale i tak m贸j wie co si臋 u dziecka dzieje, bo co dwa dni dzwoni. Mo偶e ma nadziej臋, 偶e zwr贸ci by艂ego uwag臋 i b臋dzie dawa艂a jaki艣 sygna艂 mnie, 偶e on ma wobec niej zobowi膮zania.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kruela
nie, nie o porcje obiadowe. ale np jak kupowa艂am bluzke c贸rce to na poczatku kupowa艂am tez pasierbicy, wszystko, ksi膮zki, s艂odycze, kino. bo nie chcia艂am 偶eby si臋 czu艂a gorsza. ale 藕le na tym wysz艂am, uwierzcie mi. ja nie jestem przeciwko ex, tylko nie mog臋 sie zgodzic na niekt贸re zachowania.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kruela
nie mieszkaja z nami, ale cz臋sto odwiedzaja, czesto m膮z jest tam. i c贸rka oczywi艣cie opowiada ze dosta艂a to czy tamto, nie chcia艂am 偶eby c贸ra m臋偶a czu艂a sie gorsza albo jak piate ko艂o u wozu. chcia艂am 偶eby si臋 czu艂a cz艂onkem tej rodziny, kims dla nas waznym. ale jej mama bardzo szybko dosz艂a do wniosku, 偶e ja w tajkim razie musze i by艂o kilka nieprzyjemnych awantyr na ten temat

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kruela
a, i july1, m贸j m膮z m贸wi艂. 偶e nie b臋dzie oddzwania艂 na strza艂ki, 偶e nie bedzie na ka偶de jej wezwanie, 偶e nie bedzie jej wozi艂 na zakupy itd. ale po pierwsze to grochem o sciane, a po drugie wtedy zabrania艂a dzieciom do nas przychodzic. bywa艂o, 偶e nie widzieli艣my dzieciak贸w po miesi膮cu, bo mamusia sie obrazi艂a na nas o co艣. czasami wyciaga艂a ci臋偶ka altyrelie i lecia艂a na skarge do te艣ciowej(swojej by艂ej a mojej obecnej) jak to on nie dba o dzieci i jak to ja go odwodze od prawdziwej rodziny(czyli w domysle jej). naprawde ci臋zko by艂o. jak raz czegos tam nie chcia艂 zrobic to go wezwa艂a na rozmowe i przy dzieciach mu oznajmi艂a, 偶e poniewaz zmarnowa艂a przez niego zycie, to nale偶y jej sie odszkodowanie w postaci sk贸rzanego p艂aszcza za 3,5 tys. i wiecie co? to nie ma znaczenia 偶e m膮z jej odmawia, ona ciagle robi podobne rzeczy. przeciez to, 偶e jej odmawiamy znaczy tylko jak bardzo nie dbamy o dzieci. naprawde mam czasami do艣膰. na poczatku by艂am bardzo przyja藕nie nastawiona, sama namawia艂m m臋偶a 偶eby jej pom贸g艂 w tym czy w tamtym, bo jej teraz ci臋偶ko, a on przeciez ma mnie. ale wiecie co? jakbym wiedzia艂a 偶e to bedzie trwa艂o 10 lat i przybierze taka postac tobym sie w jezor ugryz艂a do krwi! agaton, naprawde nie dziwie sie 偶e masz dosy膰. nie da sie zyc we tr贸jk臋, po prostu. dodam jeszcze 偶e nie rozwiedli sie przeze mnie, pozna艂am m臋偶a przed ich ostatnia sprawa rozwodowa jak nie mieszka艂 z nia juz 1,5 roku.

Udost臋pnij ten post

witam ponownie Kruela podziwiam ci臋 szczerze i inne panie te偶 kole偶anka w podobnej sytuacji mi powiedzia艂a aby si臋 tak bardzo nie stara膰(chodzi o dogadzanie dzieciom partnera),bo to nic nie zmieni a bardziej boli.I cos w tym jest.Syn mojego partnera po 2latach robi jakies dziwne fochy jak jestesmy na zakupach(spozywka)i mam wra偶enie ze w duchu liczy ile z tego co kupili艣my jest dlla niego a ile dla mnie(choc mieszkamy z partnerem razem):) Mnie si臋 nigdy exia nie czepia艂a,no chyba ze o tym nie wiem,co tez jest mozliwe.Ale kuchnia drazni膮 mnie te ich konatkty np.zawodowe. Czy m贸j facet nie moze zrozumiec,ze mnie to wkurza? I to nie chodzi o to,ze boje si臋 ,ze do niej wroci,tylko o fakt kto jest istotniejszy w jego 偶yciu.Czemu stwarza takie sytuacje,ze musz臋 si臋 nad tym zastanawia膰.Ja pozna艂am go 5 lat po rozwodzie ale z tego co wiem jego wcz臋艣niejszy zwiazek r贸wniez rozpad艂 si臋 o pretensje o ex.Czy on jest 艣lepy? Nie widzi,ze co艣 tu jest nie tak?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 iolak
oj te nasze sprawki...ja tez bede next chodz nigdy nie byla m i nie mam ex. Mam za to co drugi dzien dziecko mojego meza. I tez chce a moze chcialam zeby wszystko bylo super-kupowalam ubranka, lektury, gry po prostu wszystko, a wiecie co robi ex? Nie dosc, ze dostaje kase, dziecko generalnie pol miesiaca jest u nas to ona dzwoni i kaze wziac np ksiazke, bluzke, buty oczywiscie te ktore ja kupuje bo jej sie chyba do sklepu nie chce isc, zeby dziecku cos kupic. Tak mnie to denerwuje, ze rzeczywiscie obiecuje sobie, ze przestane jej cokolwiek kupowac.Dla mnie to jest strasznie chora sytuacja, za grosz honoru

Udost臋pnij ten post

dziecko powinno mie膰 zabawki u was w domu,przecie偶 nie b臋dziesz co chwilka kupowac nowych,mysle ,ze z ciuszkami podobnie,cos tam musi awaryjnie zosta膰 a reszty dlaczego ma nie zabra膰.Nie wiem,czy dobrze zrozumialam ale to chyba nie o to chodzi,ze w ciuszkach kupionych przez ciebie ma chodzic tylko jak jest u was.to chyba nie tak,pomysl o tym. pozdrwaiam

Udost臋pnij ten post

iolak spokojnie,nie 艣piesz sie ,nic na si艂臋, Jakby艣 nie robi艂a,to i tak ex nie b臋dzie pasowa艂o,pewnie nie raz przekonasz si臋 ,ze np.bluzka jest niezbyt itp.musisz sie na to nastawi膰,tak ju偶 jest.Ja jestem i ex i next i te偶 czasami mam takie "jazdy"(jako Ex):) Dziecko nie moze poczu膰 ,ze starsz sie wkra艣膰 w jej 艂aski To musi by膰 naturalne jesli oczywi艣cie zalezy ci na dobrych kontaktach i og贸lnie na dobrej atmosferze u was w domu.

Udost臋pnij ten post

a i jeszcze jedno po co tyle kupujecie? napisz co艣 wi臋cej o waszej sytuacji teraz tyle kupujesz a pami臋taj,ze apetyt ro偶nie w miar臋 jedezenia :) Pami臋taj,nikt ci nigdy za to nie podzi臋kuje.Rob to co ci podpowiada serce,masz ochote kupi膰 bluzeczk臋 to j膮 kup ,ale to chyba nie moze byc obowi膮zek

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kruela
no w艂a艣nie, apetyt ro艣nie w miare jedzenia. te偶 my艣la艂am 偶e jak sie bede starac i bede angazowa膰 sw贸j czas, pieniadze, uwage i co tu duzo gadac swoja mi艂o艣膰 to bede mia艂a pozytywne efekty i fajn膮 rodzine efekt jest niestety niezadawalajacy

Udost臋pnij ten post

i to jest niestety prawda, 偶e bez wzgl臋du jak b臋dziemy si臋 stara膰 to ex nigdy nie b臋d膮 zadowolone. a czy to znaczy 偶e mamy byc pod艂e i wredne dla dzieciak贸w? czasem my艣l臋 偶e one by tak wola艂y, bo wtedy to one by艂yby te 艣wiete i cudowne. a poniewaz tak nie jest, to chwytaja sie wszystkich sposob贸w 偶eby dzieci myslaly tak. ostatnio dzieciaki nam powiedzia艂y, 偶e co my si臋 dziwimy 偶e mama taka nerwowa, jak nam sie tak dobrze powodzi. to \"dobrze\" oznacza 偶e my mamy samoch贸d a ona nie. tylko 偶e my na ten samoch贸d zasuwali艣my jak ma艂e traktorki, obydwoje po r贸wno. i co mam miec poczucie winy w stosunku do dzieci ze za moja prace mam jakies efekty? nie wiem jak mam uk艂adac te sprawy, straci艂am koncepcj臋, wszystkie moje pomys艂y na dobre u艂o偶enie stosunk贸w nie wypali艂y. na razie po prostu si臋 wycofa艂am, nie zabiegam o kontakty. m膮偶 tez wyt艂umaczy艂 dzieciakom, 偶e nie tylko my si臋 mamy stara膰, 偶e one tez maja dzwoni膰, odwiedza膰 itd, bo rodzine buduja wszyscy, na razie czekamy na odzew.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czytam i cztam cde
to jest jak walka z wiatrakami - zawsze bedzisz ta gorsza i ani dobre slowo ani prezenty , wspolne wyjscia nic nie zmienia .ex corka mojego meza potrafila podliczyc kazde wyjcie ile to kasy kosztowa艂o nie wazne ze bylo fajnie i matka by jej nigdy nie zabrala .mozna sie starac i starac ale to i tak nic nie da .ja juz dawno doszlam do wniosku ze szkoda czasu i kasy jak ma byc ta najgorsza to chociaz wiem za co .

Udost臋pnij ten post

czasami sobie my艣l臋,ze dzieci naszych partner贸w cho膰 by艣my im pasowa艂y,by艂ybysmy ok,to nigdy tego nie powiedz膮 a juz na pewno nie przy swojej matce.mam tego 艣wiadomo艣膰 i jako ex troszke rozumiem, po prostu mysl膮,ze je艣li z ojcem i jego kobiet膮 gdzies tam by艂o fajnie,to mamie z jaki艣 powod贸w mo偶e by膰 przykro. Wiem jak reaguj膮 moje dzieci(cho膰 wizyty s膮 sporadyczne),m贸wi膮 np.偶e by艂o ok i po wszystkim,nie okazuj膮 emocji

Udost臋pnij ten post

jak sobie przypomn臋 jak si臋 stara艂am,wymy艣la艂am obiadki,kolacyjki ,atrakcje,to 艣miech mnie pusty bierze...bo to nic nie zmienia Mam tylko jedno marzenie aby moje dzieci z racji rowodu nie sta艂y si臋 "roszczeniowe",aby nie uwaz艂y sie za te biedne i pokrzywdzone,bo rodzice po rozwodzie(a mia艂am ju偶 tego przyk艂ady)a to zalezy tylko od nas matek,jak my do tego podchodimy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 powalone wredne
tepe cipy!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czytam i cztam cde
jak zwykle polska to tolerancyjny kraj a jak masz inne zdanie to jestes ....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a czy wy naprawde uwazacie
tu nie o Polske chodzi przeciez.............. i nie o wolnosc slowa

Udost臋pnij ten post

do czytam i czytam tak sobie ciebie czytalam na r贸znych topicach i mysle sobie,ze wsz臋dzie piszesz co艣 innego:( Raz jak brado si臋 star艂a艣,je艣li chodzi o dziecko a innym razem jaka jeste艣 szcz臋艣liwa,ze tw贸j ukochany zostawi艂 dla ciebie zon臋...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 och ja tez cztam i czytam
i ubaw mam z tej panny :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czytam i cztam cde
oczywiscie ze sie staralam na poczatku to prawda i ze zostawil dla mnie zone to tez prawda .staralam sie byc mila i dobra dla jego dziecka ale moje postepowanie zmienilo sie gdy zobaczylam jakie one sa w stosunku do mnie -nas .tylko kasa i kasa .co ma jedno do 2-giego nigdy nie ukrywalam ze zostawil zone dla mnie uwazam ze nie ma wtym nic wstydliwego zostawil i tyle .

Udost臋pnij ten post

do czytam i czytam i z czego sie kobieto tak cieszysz,ze p艂acicie jak piszesz nedzne 300z艂?i urwali艣cie wszelkie kontakty? szkoda komentarzy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czytam i cztam cde
ciesze sie ze koszmar ex i jej dziecka mamy za soba , ze dojzelismy do zerwania kontaktow , ze mam wspanialego meza i syna czlowiek ma duzo powodow do radosci ze wlasnie wrocilismy z urlopu i zaraz lecimy na 2-gi .A CO do alimentow to tyle zasadzil sad i mozna miec do niego pretensje a nie do nas placimy ile kazali i tyle .

Udost臋pnij ten post

a gdyby nie kazali to tatus pewnie nic by nie placi艂,bo dziecko tez jest by艂e(wg was oczywi艣cie) nie znajduje zrozumienia dla takiego my艣lenia

Udost臋pnij ten post