Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamana77777

A tyle gadaja, ze nie mozna /

Polecane posty

Gość Załamana77777

Mam 27 lat. Zawsze z moim facetem uzywalismy prezerwatyw (ok 5lat) nigdy nic sie nie stalo. Do czasu... Okres ostatnio mialam bardzo nieregularny- duzo stresu, nowa praca, przeprowadzka. Okres czasem co 28 dni raz co 36. Kochalismy przedostatniego dnia mojej miesiaczki. Wlasciwie to ostatniego, bo krawienie z rana juz ustąpiło. Ale podczas tego seksu pekla nam po raz pierwszy prezerwtywa. Nie pobieglam po tabletke "po" bo jakos wierzylam, ze to nie byly moje dni plodne (Tyle sie mowi, ze w ciaze podczas okresu sie nie zachodzi). Co prawda do spodziewanej miesiaczki mam jeszcze czas- 2 dni ,to cos mnie podkusilo i kupilam test compact clearblue. Po 3 minutach , kiedy nasiusialam na tescior ,zrobilam ogromne oczy bo ukazala sie druga kreska. Polecialam od razu po drugi test do apteki- tym razem Quick Vue i co sie okazalo?? Rowniez 2 kreski. Oczywiscie sa bardzo slabe, ale sa. A juz sie naczytalam, ze jak jest cien to znaczy, ze ciaza tez jest. A juz dwa testy raczej pomylic sie nie mogly. Pisze o tym a tak mi sie rece trzesa. Nie moge w to uwierzyc Widac , ze czasem te dni plodne i nieplodne, te wyliczanki mozna sobie odpuscic. Mysle sobie teraz, ze z jednej strony moze nawet troche sie ciesze, z drugiej.... nie wiem jak ja to wszystko teraz poukladam.

Gość ZasmuconaPrzyszlaMama
bo plemniki moga kilka dni przezyc stad ciaza

Gość Załamana77777
Tylko, ze kiedys czytalam, ze podczas okresu od razu giną ponieważ nie ma "tam" dla nich dobrego srodowiska... sluz nie ten itd.

A ja czytalam, ze podczas miesiaczki mozna zajsc w ciaze, ze to zadne zabezpieczenie :) No i wlasnie takim sposobem moja kolezanka zostala mamusia :)

ja zaszłam w ciążę w pierwszych dniach cyklu, na 100% okres wtedy jeszcze miałam. spokojnie teraz to wszystko wydaje ci się bez sensu, ale jak ochłoniesz to będzie ok. sama pamiętam jak pierwsze dni przepłakałam w całości, a teraz siedzę i uśmiecham się jak głupia jak tylko brzuszek podskoczy. czekam na to maleństwo i boję się że coś mogłoby się stać. zobaczysz będzie dobrze. umów się do lekarza ok 7 tyg ciąży, od ostatniej miesiączki. zobaczysz wtedy maleńkie bijące serduszko. zapewniam cię tego widoku nie zapomnisz nigdy! spokojnych 9-ciu miesięcy życzę :D

Gość ile dni trwa Twój
okres nigdy nie miałaś cyklu krótszego niż 28 dni?

Gość taktojuzjest11
na to nie ma reguły, jedne zachodza wciąże podczas okresu , lub podczas brania tabletek kiedy ryzyko jest minimalne a drugie sie staraja i nie moga , gratulacje , tylko sie cieszyć!!

Gość Załamana77777
Najkrotszy moj cykl...26 dni. Wiem, troche sie ciesze z drugiej, wiecie- informacja na mnie spadla jak grom z jasnego nieba. Jeszcze moj facet nic nie wie. Chociaz jego reakcje juz znam- bedzie bardzo szczesliwy. Nie raz wspominal, ze chcialby juz byc tata. Mowisz-masz ;)

Gość kto pomozeeeeeeeeeeeeeeeeeee
27 lat - to odpowiedni wiek - będzie dobrze

to sie ciesz kochana i witaj w klubie mamus:) Teraz tylko skup sie na brzusiu i zobaczysz bedzie dobrze. Ja tez sie balam ze wszystkiego sobei nie poukladam i co... mam dwojke babelkow:) jestem szczesliwa

miałam 27 lat gdy urodziłam pierwszą córkę, teraz mam trzy i czasem jest ciężko ale nigdy bym nie cofnęła czasu, życzę spokojnej ciąży i zdrowego maleństwa, przed Wami ciekawe chwile np chłopiec czy dziewczynka ? jakie imię? :D :D :D

Załamana. Ja 1 stycznia powinnam była dostac okres. Nie dostałam. Zaszłam w ciążę 5 stycznia

Gość Załamana77777
No wlasnie a tyle sie czytam, ze podczas okresu, zwlaszcza na poczatku cyklu nie da rady zajsc. A jednak dało rade i widze, ze nie jestem ewenementem. ;) Ja zaszlam 5 lub 6 dnia cyklu.... o 18 wraca moj facet z roboty. No to bedzie mial niespodzianke ;)