Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LouLou11

Ile zarabia pielęgniarka w UK?

Polecane posty

Gość gość
Hej dziewczyny. Otrzymałam odpowiedź z NMC, nie nadali mi nr PIN po położniczym studium medycznym. Stwierdzili, że nie spełniam norm unijnych. Kazali mi nawiązać kontakt z UK HEI (higer education institution) i zapytać o pre-registration midwifery education oraz złożyć podanie o miejsce na EU asaptation progarmme. Nie krótszy niż 11 miesięcy. Nie rozumiem tego w ogóle. Koleżanka po studium takich jak ja otrzymała PIN bez problemu. Co mi radzicie ,szukać tego uzupełnienia-w sumie nie wiem gdzie- czy napisać jeszcze odwołanie??Pozdrawiam

Gość gość
Jestem absolwentką LM i również nie otrzymałam uznania kwalifikacji.Odwołuję się od ich dezyzji poprzez Solvit, który ma w moim imieniu udowodnić UZNANIA KWALIFIKACJ Iwg Dyrektywy z z2013 roku uznającej kwalifikacjie zawodowe absolwentek LM.

Gość gość
witam cię. Możesz udzielić mi więcej informacji na temat odwołania, jak ono będzie wyglądało . proszę napisz do mnie mlody99@poczta.fm . Słuszałam o tej dyrektywnie i zapewne też tyczy się studium medycznego. Z góry dziękuję ci za pomoc pozdrawiam

Gość gość
Witam! Obecnie staram się o rejestrację w NMC ale mam problem z dostarczeniem im kopii mojego paszportu. Wymagają aby dostarczyć im wyraźną kopię, którą im wysyłam - raz z samym paszportem, potem z tłumaczeniem przysięgłym następnie potwierdzoną przez prawnika i w dalszym ciągu dostaję pismo z prośbą o przysłanie kopii z certyfikatem. Czy ktoś może mi pomóc w tej sprawie i powiedzieć o co dokładnie chodzi i o jaką kopię paszportu im chodzi? Poniżej zamieszczam tekst w j. angielskim od NMC. Please be advised that Passport or Identity Card must be certified by either a solicator, lawyer, notary public, the police or any of the other recommended signatories mentioned in our Registration Pack

Gość gość
Hej, odnośnie tego paszportu. Myślę, że problem może być w sposobie certyfikowania przez prawnika. Ja też musiałam raz dokumenty wysyłać ponownie, ponieważ okazuje się, że NMC ma inny standard certyfikowania dokumentów przez prawników, niż mają sami prawnicy. Na kserokopii musi być napisane, że jest to pierwsza wykonana kopia, wykonana samodzielnie przez prawnika. Musi być zaznaczone, że prawnik widział oryginał( to jest ważne, mimo, że brzmi dziwnie), oczywiście prawnik musi napisać, że kopia jest zgodna z oryginałem. Musi być data, pieczątka, podpis. Prawnik musi napisać, że jest prawnikiem, który pracuje tu i tu. Ja swoje dokumenty certyfikowałam już w UK u solicitera. A najlepiej będzie jak po prostu zadzwonisz do NMC i zapytasz ich, gdzie jest problem.

Gość gość
witam. M.M. niedawno otrzymałam PIN. ale ja wszystkie dokumenty przed wysłaniem do NMC najpierw zaniosłam do prawnika który je skopiował i potwierdził za zgodność z oryginałem a dopiero później oddałam je do tłumacza przysięgłego który również poza treścią pism przetłumaczył treść pieczątki prawnika .pozdrawiam.

Gość gość
Witam podaję emaila do osoby po Studium Medycznym. studzinska1367@op.pl. Opisz proszę w jaki sposób otrzymała inna osoba PIN będąca po SM

Zapraszam do wspolpracy z No.1 Recruitment. Medyczna agencja pracy w Londynie, zatrudnia Pielegniarki ogolne do szpitali w Londynie, Kent I Essex. Udzielamy pelnych informacji jak zarejestrowac sie z NMC, jest to obowiazkowy numer pin dla pielegniarek lagalnie pracujacych w Angli. Niesamowita okazja Lot, x1 miesiac mieszkania, documenty potrzebne do pracy w Angli oplacone prze No.1 Recruitment. Pelny etat na 18 miesiecy. Stawka Week days - £14.00 per hour Nights and Saturday - £18.00 per hour Sunday and Bank Holiday - £20.00 per hour Doswiadzenie zawodowe jak I biegly jezyk angielski konieczny. Renia , prosze o kontakt- renia@no1recruitment.uk.com

Witam wszystkich, drodzy koledzy i koleżanki właśnie otrzymałem ofertę pracy na państwowym brytyjskim szpitalu, pozytywnie przechodząc rozmowę kwalifikacyjna w warszawie, wymagania b, dobra znajomość języka angielskiego, pod tym pojęciem kryje się komunikatywna znajomość tak wiec się nie bać -zaznaczam bez znajomości jakiejś szczególnej terminologii medycznej to przyjdzie z czasem tak wiec zachęcam tych co chcą zdobywać świat

Gość gość
Witam, jestem świeżo upieczona pielęgniarka z tytułem licencjata. Staram sie o prawo wykonywania zawodu w Polsce. I aktualnie przeprowadziłam sie do Londynu i chce spróbować swoich sil na wyspach. Jestem kompletnie zielona we wszystkich sprawach i lekko juz załamuje ręce bo chciałabym aplikować o PIN lecz czytając fora i strony internetowe troche mam namieszane w głowie bo kazdy pisze lub wie cos innego na temat dokumentów i całego procesu aplikacji. Prosze o pomoc i wskazówki. Jakie dokumenty składam do formularza? Dyplom (mam w j.angielskim) powinnam oddać jego kopie gdzie ja potwierdzić z oryginałem? Suplement do dyplomu (przetłumaczony i pewnie tez potwierdzony z oryginałem), zaświadczenie o niekaralności (przetłumaczone), zaświadczenie z izby o kwalifikacjach na terenie UE (przetłumaczone), kopia dowodu tożsamości( tez potwierdzona??). W formularzu aplikacji jest miejsce na pieczątkę lekarza o moim stanie zdrowia, czy ja moge dołączyć do formularza zaświadczenie w przetłumaczeniu?? No i oczywiście pieczątka z Izby o moim charakterze- wiadomo jak to w Polsce, szczerze watpię aby ktos nieznający języka podpisał i podbił mi cos w ciemno... Proszę o odpowiedz i pomoc osoby które sa juz z tym obyte i mogą posłużyć mi swoją wiedza. Z wielka chcecia porozmawiam tez z kimś doświadczonym droga mailową. Paulina.

Gość Agnieszka2405
Witam Gosc podaj mi prosze email, napisze dokladnie co musisz wyslac do izb angielskich. Ja oczekuje na PIN, powinnam go dostac w ciagu 10 dni. Caly proces rejestracji zajal mi ok 4 m-cy.

Gość gość
paulina.pawlowska2@gmail.com Z góry wielkie dzięki za pomoc.

Gość mona1376
Witam wszystkich:) chciałabym prosić Marka M o adres @ i Agnieszkę9876 Bardzo dziękuje

Gość mona1376
Chciałabym również prosić Agnieszkę2405 o adres @ z góry bardzo dziękuję :)

Witam serdecznie, jestem również w trakcie kompletowania dokumentów tutaj moje pytanie do Agnieszka2405 czy wszystkie tłumaczenia przysięgłe załatwię u notariusza który mi potwierdzi notarialnie dokumenty czy oprócz tego muszę się starać,aby jego pieczątki były w jakiś sposób akceptowane przez NMC?proszę o odpowiedź na maila przemyslawhankus@yahoo.com pozdrawiam;]

Oczywiście z góry przepraszam,ze pytam sie tak wprost jestem nowy na tym portalu (przyznam się,że nie wiedziałem o jego istnieniu) w związku z tym serdecznie dziekuje za każdą poradę i liczę na szczere odpowiedzi'] pozdrawiam

Gość katforys
Witam wszystkich serdecznie :) przetłumaczyłam już większość dokumentów, jeszcze tylko zaświadczenie z izb o kwalifikacjach i przebiegu pracy zawodowej.... potem notariusz i będę mogła chyba wysyłać wszystko, tylko nurtuje mnie jedno: jak wysyłałam aplikację przez intenet zaznaczyłam RN2 teraz zastanawiam się czy napwno zrobiłam dobrze....jeśli ktoś mógłby mi podpowiedzieć bedę wdzięczna :) już się motam w tych wszystkich skrótach ang....jestem po licencjcie pielęgniarstwa w 2008r. Pracuję praktycznie od początku na kardiologii, w listopadzie mija 6 lat Dziękuję z góry za odpowiedź i pozdraiwam!!!

aaaa i jeszcze pytanko w sprawie części aplikacji, którą wypełaniją izby pielęgniarskie. Otóż jak wcześniej pisałam nie mam co liczyć, że moje izby podbiją mi tę część....jak zwykle robią pod górkę, usłyszałam, że przewodnicząca nie podbija ,,obcych" dokumentów...:/ dostanę jedynie to zaświadczenie o kwalifikacjach i przebiegu pracy zawodowej...zastanawiam się, czy nie mogłabym podbić tej części na Oddziale, gdzie obecnie pracuję? jak myślicie? czy zostanie to uznane przez NMC

Gość gość
prosze o wypowiedzenie sie osoby kompetentnej. otóż mam juz taki mętlik w głowie, ze nie wiem co robić. tutaj piszecie o tym, ze najpierw tlumaczymy dokumenty na j.angielski u tłumacza przysieglego a pózniej potwierdzamy to u notariusza. agencja pracy, z ktora mam kontakt powiedziała mi, ze najpierw potowerdzamy autentyczność dokumentów u notariusza następnie tlumaczymy, a tłumacz tłumaczy tez pieczątki notarialne. CO ROBIC????

Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jaka jest różnica między RN1 a RN2 przy rejestracji? :) z góry dziękuję :)) i życzę miłego dnia!

Gość Mini_37
Najpierw potwierdzamy potem tłumaczymy wraz z pieczątkami. Ja tak zrobiłam i było ok. Pozdrawiam...

Gość gość
Witam, wystarczy dokumenty przetłumaczyc przez tłumacza przysięgłego!

Witam, Szukałam jakichkolwiek informacji na temat pracy położnej w UK, ale nie mogłam znaleźć. Albo jak są to znikome informacje. Przyjechałam do UK 2 lata temu, mam doświadczenie w Polsce 10 letnie. Pracowałam na neonatologii intensywna terapia i intensywna opieka dla dorosłych. Nigdy na sali porodowej. Mam PIN , ale nie mogę dostać pracy w szpitalu. Pracuję jako care assistant w nursing home. Oni chcą mnie zatrudnić na stanowisku pielęgniarki, ponieważ mam takie doświadczenie. Czy to jest legalne? W przyszłym roku mija mi 3 lata odkąd mam PIN, jak to wygląda z adaptation course ?

Gość gość
Witam. Wlasnie otrzymałam formularz do wypełniania. Czy moze ktos podpowiedzieć co zrobić, jezeli jestem pielęgniarka zaraz po skończeniu studiów, nie pracowałam jeszcze w zawodzie a w formularzu jest miejsce na listę moich pracodawców. Zaznaczają tam, ze formularz ma byc wypełniony w całości, w innym przypadku nie bedzie brany pod uwagę. Moze ktos pomoc?

Gość gość
Witam ! drogie koleżanki moze jest ktoś kto mieszka w Wendover albo okolicach Buckingamshire. Mowi dobrze po Angielsku nie boi się komplikacji w pracy i ciągłych niespodzianek , donosicielstwa i dużego stresu mogę podać namiary na prace dla pielęgniarki w domu opieki stawka od 13 z groszami do 14 z groszami .

Gość gość
do loulou.....pracuje w szpitalu we wrocławiu ....23 lata zarabiam z nocami 2800....na oddz R lub bloku operacyjnym dziewczyny zarabiaja po 3600..na reke ...wiec sa to kwoty osiagalne

Gość kaczuszka12345
Ja też zarabiam 2800-3000 miesięcznie. Funtów szterlingów. Za nic bym do Polski nie wróciła, żeby zarobić 2800 zł.

Gość kaczuszka12345
Oh, dodam jeszcze że praca na jedną zmianę, bez nocek i weekendów.