Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZŁOŚĆIACZEK1

Jak obliczyć ile w przyszłości będzie miał wzrostu nasz maluszek

Polecane posty

Gość ZŁOŚĆIACZEK1

Kiedyśsie jakos to liczyło ;) wzrost ile mialo chyba przy urodzeniu i cos się jakos liczylo i wychodziło ? moze ktos wie?

podobno należy pomnożyć przez 2 wzrost jaki miało dziecko w wieku 2 lat i wyjdzie. u nas sprawdziło się mi, mojej siostrze, kuzynce i wszystkim znajomym którym liczyłam :D odchylenie +-3 cm :)

o matko!! to u mojej corci wyszlo ze bedzie miala ok 180 cm wzrostu!!! a jakby byl chlopiec to wyszlo ze by mial 193 cm :-)

Gość można wyliczać ale to i tak ma
u mnie jeszcze więcej;) syn 194 cm, a córka 181 cm jednak watpię by to się sprawdziło zwłaszcza w przypadku córki:O

no właśnie, jak widać ma się to naprawdę nijak do rzeczywistości;)

Gość u mnie
Sprawdziłam na tym kalkulatorze mój wzrost wpisując wzrost rodziców i się zgadza, brata też :):) wiecie o czym pomyślałam, skoro z pokolenia na pokolenie będziemy coraz więksi..to co będzie za kilka pokoleń? W sumie to się sprawdza, mozna zaobserwować to odwiedzając np. skanseny w których drzwi są niskie i my się już w nich nie mieścmy...hmmm ciekawe :)

Wg. mnie to kompletna bzdura!!!!!!!!! Na wzrost dziecka mają wpływ też geny np. po dziadkach. My mamy z mężem wzrost 164 i 180 cm więc wg kalkulatorów wyszło że syn osiągnie wzrost 186 cm a córka 173cm. Syn urodził się 54 cm i aktualnie jest najniższy w klasie ( ma 12 lat i tylko 145 cm wzrostu) .Dodam że dziadkowie (4 osoby) są niskiego wzrostu ( tata:168cm , mama158cm , teść 164cm , teściowa165cm) Natomiast córka urodziła się 58 cm i teraz ma rok i 8 miesięcy i 91 cm ( czyli 90 centyl dla 2-latka) .Od początku wszystkie wymiaru ma ponad normę łącznie z obwodem głowy . Bardziej zgadza się teoria przemnożenia wzrostu w wieku 2 lat przez 2.Wg tego syn osiągnie wzrost 174cm a córka ok 180cm.

Gość u mnie
Rito chłopcy bardzo późno zaczynają rosnąć nim się obejrzysz syn strzeli w górę i będzie wyższy od Ciebie, pamiętam mojego brata, chudziutki i najniższy w klasie- a teraz prawie 180 wzrostu. Rodzice 158 i 170

moim zdaniem, to jest tak, że: ten wzrost jaki wychodzi z tego kalkulatora jest czysto teoretyczny z racji tego, że na sam wzrost człowieka nie ma wpływu tylko i wyłącznie wzrost rodziców czy innych przodków, bo też fakt w jaki sposób dany człowiek się odżywia, czy wcześnie zaczyna pić alkohol, palić papierosy, również to czy uprawia intensywnie sport ma duży wpływ na wzrost więc te wyliczenia tutaj należy traktować raczej z przymróżeniem oka;)

Do u mnie Na to liczę po cichu , bo wiadomo chłopak powinien mieć najmniej 178cm ale on od początku najmniejszy , ciągle w 1-5 centyla wygląda na 7-mio latka.Nawet stopy ma znacznie mniejsze niż rówieśnicy , a to podobno też świadczy o późniejszym wzroście.Córka dla odmiany pierwsze buty miała rozmiar 22cm , teraz to już 24 nosi. Zwróć uwogę że dorosłe wysokie osoby ( nawet kobiety) mają duży rozmiar stopy.............

Rita, wielkość stopy to naprawdę nie jest reguła;) moje cztery kumpele mają następujące rozmiary stóp: 163cm - 36 165cm - 39 172cm - 37 180cm - 39 a ja mam 169cm i 38 ;) zobacz jaki przekrój:D zupełnie bez ładu i składu;)

Gość głupoty.......................

Gość zal
Skad takie wielkoludy sie rodza ;/.Poprawka.. W jaki sposób tak wyrastaja?Pamietam jak bylem od kolegi wyzszy o pol glowy teraz ma z 14 lat i jest glowe wyzszy ode mnie ^^.Jak widze ziomka 12,13 lat i ma 175,180 cm wzrostu to mnie ch** strzela.. Ja mam 15 lat (3,5 miecha do 16) i mam bez butow 173.Wg kalkulatora urosne do 181.5...

Wyszło że będę miała 169 a to ceikawe bo mam już 174 cm i jeszcze rosne

Gość zal
Dodam takze,ze srednio rosne na rok 8-10 cm,ale to zapewne sie zredukuje i juz tyle nie wyciagne.Teraz moze po 3,4 cm na rok do tych 181...O ile urosne ;p.

Ten kalkulator to raczej tak dla zabawy mozna posprawdzac tylko :) moj maz jest z jakies 30 cm wyzszy od swojego brata, obydwaj z tych samych rodzicow :D mam tez kolege ktory jest ok 40 cm nizszy od swojego brata i tez z tych samych rodzicow. w obydwu przypadkach Ci nizsi to mlodsi bracia, nie wiem moze zabraklo dla nich wzrostu ;) :D

Gość tyui
Wyszło, że mój syn będzie miał 194 cm wzrostu...

Gość kokocz
Według kalkulatora wyszło mi 181,5cm teraz mam 13 lat i 168 cm wzrostu i uprawiam regularnie sport .. Koszykówkę i piłkę nozną czy możliwe że urosnę jeszcze bardziej ?

Gość Dart Vader
Hmmm mi wyszlo 194 cm ciekawe ... :D

Gość Kresselack
Ta... Mi wyszło, że miałbym 191, a mam 15 lat i 201 cm.... Nie wierzę w to xD

Gość boss123
Jak czytałem na innych rozmowach to pisało że dodaje się wzrost matki i ojca dzieli się przez 2 i jeżeli dziewczynka to -13 a jeżeli chłopiec to +13, ale według mnie wszystko zależy od genów matki i ojca. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy mogę się jakoś w przybliżeniu dowiedzieć ile będę mieć wzrostu? Mama ma 170 tata coś ok. 176 ale nie wiem dokładnie, bo ojciec mój nie żyje więc nie dowiem się nigdy ile miał dokładnie wzrostu. Teraz mam 13 lat, wzrost 176, waga 61 kg, rozmiar buta 44 (28,5 cm).

Gość lekareczka
Potencjał wzrostowy dziecka to: wzrost ojca + wzrost matki+13 cm/ 2

Gość Licek95
Wg metody pomnożenia razy2 wzrostu dwu latka będe miał 180 a wg metody srednia wzrostu rodzicow + 13 wychodzi mi 179 obecnie mam nicałe 16 lat i około 173 wiec te metody w moim przypadku prawdopodobnie sie sprawdzą .

Gość 878
:)

Gość Wzrost sie okresla podobnie
jak u zwierzat - po lapach. U dzieci odpowiednio po wielkosci stop. Im wieksza dziecko ma stope tym wieksze urosnie. Karzdy ortopeda ci to powie. Tak samo po lapach szczeniakow mozesz latwo powiedziec czy pies bedzie duzy czy maly - nikt cie nie oszuka.

Gość Wzrost sie okresla podobnie
Kazdy