Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okularnica w soczewkach

Azyl maluszka

Polecane posty

Jak wyglądała aranżacja wnętrza pokoju waszego maluszka? Gdzie zaopatrywałyście się w rzeczy, dekoracje? Jak wyglądają pokoje waszych maluszków? Mój: http://www.voila.pl/212/evg8a/index.php?get=1&f=1

hop...hop?

bardzo ładny, ale półka nad głową, to trochę głupi pomysł ;) tylko te kolory... takie szarobure nie obraź się, ale to pokój bardziej dla mamy niż dla dziecka :D dzieci lubią żywe barwy u mnie wszystko było bardzo kolorowe może dlatego mały był taki grzeczny, bo ciągle coś przykuwało jego wzrok i nie miał czasu na marudzenie ale pod względem estetycznym pokoik naprawdę śliczny

estetyczny bardzo, ale tak jak rafinka pisała - bardziej dla mamy niż maluszka. mój brzdąc nie będzie miał na razie swojego pokoiku. wygospodaruję mu kącik na łóżeczko i zabawki i już. myślę że dla maluszka lepiej jak śpi w jednym pokoju z rodzicami a i dla rodziców wygodniej, jak nie trzeba ciągle do niego biegać :)

mi sie nie podoba, poza tym to wygląda jak przekopiowane zdjęcie z jakiegoś katalogu

i wszędzie takie same misie... dziecko nie ma możliwości obserwowania różnorodnych kształtów i kolorów znudzi się po kilku dniach

bo to jest przekopiowane zdjęcie z jakiegoś katalogu a właściwie strony internetowej firmy, która trudni się w aranżacji wnętrz. fakt, kolory są ciemne, ale żadne z tych pastelowych odcieni mi się nie podobało, więc postawiłam na klasykę. półki nad łóżeczkiem nie ma ;)

takie same, bo to komplet...

Gość u mnie
ładnie...ale tak sterylnie, myślę, ze w takim stanie dotrwa tylko do porodu :P pojawią się oliwki za półce, kosmetyki, pojemniki na zabawki i po aranżacji :P

i swoją estetykę i potrzeby dziecka :)

dlaczego nie wiesz? bo są ciemne meble? koloru mebli i tak maluszek widzieć nie będzie a ściany są jasne...

Gość ddddddddd
może dla maluszka fajny:) dla troszkę starszego już moim zdaniem nie fajny:(

Gość u mnie
okularnica w jednym Cię poprę- dobrze, że wszytko jest stonowane- lepiej postawić na jakieś kolorowe elementy w postaci karuzeli nad łóżeczko lub maty na dranki łóżeczka, żeby dziecko miało się czym zainteresować. Uważam, że lepsze takie neutralne rzeczy, które mogą przydać się też w przyszłości i wyglądają estetycznie niż pomalowane w misie komody, które będzie trzeba za 4 lata wyrzucić. Nie każdy pływa w pieniądzach a taki remont pokoju dla dziecka to ogromny wydatek.

nie mam półeczki nad łóżeczkiem, wisi w innym miejscu, zaraz zrobię zdjęcie to pokażę jak to wygląda u mnie... a fotelik jest elementem dekoracyjnym, ani zawadza ani przeszkadza, więc sobie stoi spokojnie :)

Gość ddddddddd
ale nie chciałaś zrobic pokoiku dla swojego dziecka sama???nie przeszkadza ci skopiowanie wnętrza z katalogu??

heh, na razie stoi a potem będzie miał pełno plam po rozlanym soczku i brudnych łapkach :D a mały jak zacznie raczkować to będzie się po nim wspinał w sumie dopiero przy drugim dziecku człowiek wie jak urządzać pokój ;)

a co to za różnica? pokoik, to pokoik a ja głowy do tego nie mam, więc wynajęłam odpowiednie osoby i zrobiły to za mnie :) to nie jest bezpośrednio skopiowane z tego zdjęcia, u mnie wygląda to troszkę inaczej (w sensie porozstawiania mebelków), ale mam mały pokoik, więc wszystko jest przytulne, ale przestronne i ładnie to wygląda :)

najważniejsze, żebyś Ty była zadowolona, nieprawdaż? Jak Ci taki pasuje to ok

no, ale jak wszystko zrobiłabym w jasnych barwach, to prać i czyścić musiałabym wszystko :)

najważniejsze żeby dziecko było zadowolone :) i jestem pewna, że będzie... a wy dlaczego z góry zakładacie, że będzie inaczej?

Gość ddddddddd
każdy robi jak chce.W zyciu bym nie skopiowała katalogu:o zero wyobraźni.Ogólnie pokoik jest ładny ale taki sztuczny.Może jak mówisz,że u ciebie troszkę inaczej to lepiej sie prezentuje.

jak byś w życiu nie skopiowała? idziesz do sklepu wybierasz mebelki i też one są specjalnie ustawione, pokazane jak może to wyglądać u Ciebie, coś cie urzekło i wybierasz właśnie te mebelki, dlaczego, więc ja nie mogłam wybrać mebelków z katalogu? co w tym złego?

Gość ddddddddd
z doswiadczenia: kosz na brudy schowasz szybciutko,bo będziesz miała wszystko porozwlekane po całym domu fotelik sama schowasz jak dziecko pierwszy raz fiknie twarza na dywan obrazki i lampeczka świetnie będą zjeżdżały z tej komody---długiego życia im nie daję:) meble meblami,ładne są,ale ty masz identyczne nawet ściany. napisz nam za rok.dwa lata czy jeszcze ten pokoik jest taki piękny i funkcjonalny:)

Gość hehe no oczywiście
Rafinko, wybacz, ale łóżeczko twojego synka jest zwyczajne, byle jakie, dobór kolorów przypadkowy, dlatego nie dziwię się, dlaczego krytykujesz autorkę mnie się ten pokoik z katalogu podoba, zlikwidowałabym jedynie te misie na rzecz większej różnorodności kształtów

nic w tym złego wg mnie :) tylko ja już jestem praktyczna i nauczona doświadczeniem przy drugim dziecku starałąm się, żeby wszystko było kolorowe, ale ciemne, łącznie z ubrankami :D są ciekawsze rzeczy do roboty w życiu niż ciągłe pranie :O

Gość ddddddddd
KAŻDY ROBI TAK JAK CHCE:D:D:D

Gość u mnie
polska mentalność, nie skopiuję, wymyślę sama. Fajnie, ale nie każdy musi być uzdolniony plastycznie, nie każdy musi mieć wyobraźnię przestrzenną. Gdyby wszyscy byli tacy samodzielni to takie firmy by nie istniały. Na zachodzie nawet do wymiany żarówki wzywają fachowców, a u nas jak skorzystasz z pomysłu projektanta to krzywo na Ciebie patrzą..Polacy..