Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anula48

Turcja - Alanya

Polecane posty

Witam. Pierwszy raz jadę do Turcji do wymienionej wyżej Alanya i jestem pełna obaw i niepewności bo będę tam pierwszy raz! Czytam wasze posty i przeważają pozytywne opinie. Proszę o wskazówki dla nowicjuszki, które pozwolą spokojniej znieść stres do momentu zameldowania się w hotelu. Wylatuję 23.07.08 z Bydgoszczy na 2 tygodnie. Pozdrawiam Anula.

Gość a co niby cie tak stresuje
Nie ma czego sie bać :-) Prosze cie tylko, nie pij ichniej wody z kranu, bo ja sie w ten sposób załatwiłam na całe dwa tygodnie

Dzięki za otuchę ale lecę pierwszy raz samolotem, znam tylko język obcy - niemiecki (odrobinę). Przerażają mnie te odprawy na lotnisku i czy rezydent będzie chciał poświęcić trochę więcej czasu takiej \"nowicjuszce\" i poinstruje jak postępować w hotelu itp.? Trochę naczytałam się na forach negatywnych opini o hotelu do którego jadę (za późno aby dokonać zmiany) i dlatego mam stresa. Obejżałam wiele zdjęć w sieci i jestem zauroczona. Z resztą w hotelu będę tylko spać. To tak po krótce o moich obawach. Anula

Gość modraszka nie ma
nic sie nie boj zarowno na lotnicku jak w hotelu pokazujesz dokument i tyle. nic wiecej nie powinno ich obchodzic. lot sam jest bardzo przyjemny, ale nudny. wszystko bedzie ok. wez krem z wysokim faktorem.

ja też tam jadę, ale dopiero w sierpniu :) nie ma się czego bać, szkoda, że nie znasz angielskiego, ale jakoś sobie radę dasz :) jedziesz sama, że tak się denerwujesZ? :)

Z mężem, ale zna jeszcze mniej języków !!! A o Turcji wie z internetu, a o lataniu to tylko modelami które sam zrobi. Już nie mogę się doczekać gdy będę w hotelowym pokoju i zacznę zwiedzać piękne miejsca - egzotyczne dla mnie.

Gość papappapapappapaa
a jaki koszt wyjazdu i kiedy rezerwowalas, ile tam sie leci

Anula to Ty się nic nie bój ;) co innego samotnie w obcym kraju, ze szczątkową znajomością języka, a co innego z mężem :) we dwoje raźniej :)

Rezerwacja w biurze ITAKA opcja last minute. 14 dni HB + wszystkie opłaty oraz standard hotelu *** za 2 osoby 3360 PLN.

Aha, w Alanii spokojnie dogadasz się po niemiecku. Tam jest bardzo dużo Niemców i Turcy również operują tym językiem.

Gość papappapapappapaa
last minute czyli ile dni przed wylote, dzieki za pozostale info i nie lam sie, ja bym sie martwila o te upaly :) znajoma jest w bodrum i ma 37!

Gość papappapapappapaa
ok dzieki, no nie wiem ale na zagraniczny wyjaz to chyba tanio? nie znam sie, ostatnie pytanie a jak z wyzywieniem> :) i czy jest jakis przewodnik dla calej grupy czy samemu tzreba zwiedzac, wyjanac samochod etc. uwaga na bankomaty, znajomemu wyczycili konto

Dzięki za ostrzeżenie, są wycieczki fakultatywne organizowane przez rezydenta ale jak można przeczytać na tym forum w miejscowych biurach turystycznych jest taniej. Planujemy korzystać z tej formy i również samodzielnie podziwiać oklicę.

Gość papappapapappapaa
wiesz znajomy niby ostrozny, ale zaszpanowac lubi, po powrocie mial niemila niespodzianke... wiec chyba tzreba tam byc ostroznym na kazdym kroku :(

Gość papappapapappapaa
zreszta ostroznosc wskazana wszedzie :) glowa go gory na pewno bedzie super! choc dla mnie ejst tak za bajkowo , jak pokazal fotke :)

Anula ja nie znam tego hotelum nawet nie wiem gdzie leży, przy Kleopatrze czy przy Keykubat? W jaki sposób Twojemu znajomemu wyczyścili konto? Nie mogę pojąć. W bankomacie, gdzie sam wpisał kwotę? Nie wierzę.

Gość papappapapappapaa
nie wiem dokladnie jak, ale w PL sie okazalo, ze ktos w turcji wyjal mu cala kase, jakos zeskanowali pin, nie wiem

To w takim razie niedaleko centrum. Zeskanowali mu PIN czyli mądry Polak dał komuś kartę i ten ktoś poszedł sobie na zaplecze i zeskanował. Nawet u nas trąbią, że tak się nie robi. Za głupotę trzeba płacić. Nawet na wakacjach trzeba myśleć ;)

W informacjach od biura powiedziano ze od hotelu do centrum jest ok 4 km. Ale czy to prawda przekonam się jak tam będę.

To będzie gdzieś ze 4 km. Po drodze bedziesz na pewno mijać biuro Pacho Tours przykładowo, park, nieco w bok jaskinie Damlatas (zapytaj po drodze).

Dzięki za wskazówki. Twoje opsy są na medal i widać że lubisz Turcję. Szkoda, że tak późno znalazłam to forum. Skorzystamy z Twoich i forumowiczek doświadczeń.

Gość switek
Hej, mam możliwość wyjazdu do Turcji na 7+7 od 29 września do 13 października-niestety tylko ten termin wchodzi w grę. Pierwszy tydzień to zwiedzanie a drugi byłby to wypoczynek w Alanya. Mam pytanie-czy wtedy jest sens w ogóle jechać?Jaka jest pogoda?Jakie morze?Czy można w ogóle się opalić?I najważniejsze-czy w Alanya jest wtedy w ogole co robić-mamy po 24 lata i nie chcemy żeby wszystko było zabite dechami-np rafting?Poradźcie, proszę

Gość pewnie ze sie opalisz
w turcji ponad 20 w lisopadzie jest :)

Gość switek
ale coś więcej o moich pytaniach?

Gość gość
Turcja to piękny kraj nie ma się czego bać jest pieknie szybko leci czas ludzie przesympatyczni poprostu Polecam

Gość Bitubi

Alanya jest piękna, byłam przy okazji wypoczynku z Rainbow, sami wybraliśmy się do miasta, jest super, a dla nas - bardzo egzotycznie. Warto też spróbować jedzenia w ulicznych knajpkach - jest pyszne.