Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pszczółka bez skrzydełek

Drogie koleżanki...

Polecane posty

Chcę zostawić swoją 3 letnią córkę na 2 tygodnie u babci na wsi, ale sama nie wiem czy to nie za wcześnie? Córka chodzi już do przedszkola i zaadaptowała się tam wyśmienicie, nie płacze, ma dobry kontakt z rówieśnikami. U babci sama też zostawała, ale nie więcej niż 3 - 4 dni, więc czy takie 2 tygodnie nie będą za radykalne?

hop..hop?

Gość wysyłaj córkę bez gadania
;) mała niech się uczy, że życie nie będzie tylko jej upływać pod maminymi skrzydłami;)

Gość a oto streszczenia
Hm...dwa tygodnie...To jednak trochę jest...a masz szansę np. zabrać małą, gdy jej będzie źle?

źle ma być jej u babci?

Gość a oto streszczenia
ona ma 3 latka, trzylatki jeszcze czasem tęsknią do mamy, tak po prostu, wiesz? A co babcia zrobi jak dziecko jej będzie wyło za mamą przez cały dzień?

bez przesady! rozumiem, że mała jest "oswojona" z osobą babci na tyle by można bez problemu ja tam wysłać (nie wyobrażam sobie, że jest inaczej i np. dziecko nie zna babci zbyt dobrze)

Gość a oto streszczenia
no jak dla mnie dwa tygodnie bez rodziców dla trzylatki to jednak długo, wiec powinna być przynajmniej opcja awaryjna pt. ewakuujemy małą :)

Gość ws
oj przesadzacie... to babcia a nie obcy czlowiek. A Ty droga mamo odpocznij od brzwdaca :)

Gość a oto streszczenia
widocznie macie jakieś supersamodzielne dzieci...gratulacje :)

Dwa tygodnie ? Według mnie wszystko powinno być bardziej stopniowo. Jeśli była na 3-4 dni to teraz tydzień według mnie byłby odpowiedni. Żeby dziecko szoku nie miało :)

Moja córa ma 3 lata i też ją wysłałam na 2 tygodnie do babci na wieś. Zapomniała, że ma mamę i tatę, nawet przez telefon z nią rzadko rozmawiałam, bo była zajęta. Na wsiach jest fajnie dla takich dzieciaków.