Gość żabka24 Napisano Lipiec 20, 2008 Witam. Zwracam się do Was o poradę. Jestem dalekowidzem, nosze okulary o dosyć mocnych szkłach, które powiększają oczy. I tu rodzi się mój problem- Nie mam pojęcia jak umalować sobie oczy, by dodać im uroku, bo przecież przy tej wadzie nie ma mowy o niedociągnięciach i błędach w makijazu.Dotychczas- do niebieskich oczu o jasnej oprawie i brązowych rzesach +jasnej karnacji używałam- łososiowych lub beżowych cieni i czarnego tuszu tylko na górne rzesy. Teraz dochodzi jeszcze korektor pod oczy- bo pojawiły się szpecące cienie i opuchlizna pod dolną powieką,które ciezko zamaskować (korektor szybko się wchłania lub ściera). Nie powiem- chciałabym odmiany....Nie potrafię jednak zrobić sobie kresek, ani dobrać odpowiedniego koloru kredki do oczu- (przy obrysowaniu ich czarną kredką - jeśli uda mi się to już zrobic, to tylko na jednym oku- wyglądam koszmarnie), inne kolory cieni wydają mi się nieodpowiednie. Jakby tego było mało, to przy upałach spływa mi- niewiadomo czemu- ctusz z górnych rzęs, wiec raczej nie maluje się wcale w te dni, a wtedy twarz jest nijaka...Co ja mam zrobic??????...;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach