Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaMani

Nowy temat dla mam z Krakowa i okolic

Polecane posty

Gość aga...
witam co prawda mieszkam w krakowie od 2 tyg no ale zostane tu na dluzej mieszkam na ruczaju okolice kobierzynskie moze ktoras z was jest z ych okolicc? co do lekarza to jest to juz moj 3 lekarz wczoraj mialam wizyte u dr leszka juszczyka jest ordynatorem na ujastku i powiem wam ze to byl moj 1 lekarz facet ginekolog i odnioslam bardzi dobre wrazenie moja bratowa prowadzila u niego ciaze a ja jestem obecnie w 31 tyg ciazy termin mam na 16 wrzesnia i powiem wam ze najwazniejsze przy wyborze lekarza jest to zeby pracowal on w szpitalu poniewaz jak bedziesz miala jakies komlikacje to przyjma cie odrazu a nie bedziesz musiala sie prosic ja mialam 3 takie przypadki ze 3 lekarzy kierowalo mnie dp szpitala a 3 szpitale mnie odsylaly... jezeli chceci kontakt do tego lekarza to wpiszcie w gppgle juszczyk leszek krakow a co do krakowa to gdzie jest tutaj duzy wybor wozkow bylam w entliczku na nowej hucie ale nic nie wpadlo mi w oko a zastanawiam sie nad quinny buzz bo chce w miare maly wozek... i jeszcze 1 pytanie do krakowianek czy dostane jescze gdzies kwiaty balkownowe albo gdzie najlepiej w okolicach kobierzynskiej znajduje sie jakies centrum ogrodowe? mamani przez jakis czas bylam na wrzesinoweczkach 2008 :-} na kiedy masz termin? pozdrawiam

aga a ja cie znam z innego forum :D:D:D wózki takie jak quiny to z tego co wiem glównie w entliczku, ewentualnie na ul krolewskiej jest sklep niemowlak tam mozesz popytać. w hucie i na kingi nie maja takich drogich wozków. a kwiaty balkonowe to polecam sprawdzic w obi, leroy merlin, castoramie i ikei... :D

Cześc Aga co prawda nie mieszkam jeszcze w Krakowie (na stałe), ale wynajmujemy z narzeczonym mieszkanko przy Borkowskiej (więc całkiem niedaleko od Ciebie :) i mamy zamiar tam zamieszkać po ślubie

:) super... mi się podoba ta część Krakowa... nie jest tak tłoczno jak w centrum.

No dokładnie. Mąż mieszkał kiedyś w centrum i wcale mi sie tam u niego nie podobało. A tu i na spacer jest gdzie wyjść i posiedzieć we własnym ogródku.

Artigiana jesteś rodowita krakowianką, czy też się przeprowadziłaś do tego miasta?

to dokładnie tak jak w naszym przypadku. Wcześniej wynajmowaliśmy mieszkanie na Grzegórzeckiej... szkoda gadać... teraz mam park pod nisem i moge sobie spacerować ile chce :)

Hej dziewczyny To i ja do Was dołączę. Mieszkam w Krakowie od dzieciństwa. Mam dwie córki. Starszą Natalie ma 23 miesiące i młodszą Julie ma 1 miesiąc. MaMani: Moze ten topik nam przetrzyma. Jak widzisz ja juz drugi poród mam za sobą. Było szybko jak nigdy. W szpitalu byłam na 22 a o 2310 juz przytulałam Julkę. Tobie też życzę takiego porodu. Jak Ty się czujesz? Jak Mania?

Gość katia 84
Hej :) Mieszkam w Krakowie juz dobre 5 lat, termin mam dopiero na luty 2009. Chodze do dr Franczaka (super mily, delikatny i bardzo rzeczowy), niestety wizyta kosztuje 90 zl:/ i do tego USG tez 90 zl. Pocieszam sie tym,ze Usg nie wukonuje sie zbyt wiele razy :) Musze sie dowiedziec dokladnie do jakiego szpitala on kieruje i czy ma wspolpracujaca polozna albo polozne. Chyba,ze Wy cos wiecie dziewczyny?? Niestety moje rozeznanie w krakowskich ginekologach jest slabe, bo nie bylam tu u zadnego, zawsze chodzilam w moim rodzinnym miescie, bo i sprawdzeni i tansi, ale teraz nie mam takiej mozliwosci, bo potem moge nie zdarzyc przy porodzie dojechac ;) Dlatego zdecydowalam sie poszukac kogos w Krakowie. Mam jeszcze jedno pytanie. chce zaczac chodzic na jakies zajecia sportowe- fitness dla ciezarnych albo na aqua aerobik? Czy mozecie cos polecic? :) Mieszkam na os. Podwawelskim :) Pozdrawiam !! Czekam na wiecej krakowianek

Gość aga...
witaj mamani... co do zwiedzania krakowa i zakupow to czekam na sojego m bo ma gps dzisiaj chyba przyjezdza bo bez tego bedzie ciezko... co do kwiatow to bylam w obi na hucie i wybor nojaki nic tam nie ma kilka petuni a chcialabym pelargonie ale nie wiem czy cos jeszcze dostane chyba ze znajde wlasnie jakies centrum ogrodnicze a ma duzy taras kocham kwiaty no i nogdzie juz raczej nie wyjade wiec moge oddac sie ich pielegnacjii chcialabym jeszce zalozyc akwaruim ale nie mam o tym pojecia nie wiem czy jest to pracochlonne i czy pozniej przy dziecku bede miala na to czas ale jest to jedyny ojkres gdy moge sobie na to pozwolic bo nigdzie juz nie bede wyjezdzac a tak to caly czas gdzies w biegu i na wyjazdach... co do mieszkania to wynajmuje i tez b podoba mi sie ta okolica wszystko praktycznie pod nosem i piszcie wiecej kobietki wiecej chocby o sobie

kika witam i gratuluje malutkiej :* 🌼 powiedz mi gdzie wkoncu rodzilaś? Maniulka rośnie i rozrabia :D:D:D Oj tez bym chciala taki szybki porod ale co bedzie to się okaze. Ja tez mam nadzieje, ze ten temat nie padnie tak jak tamten a moze dziewczyny z tamtego też dolączą :D

aga ja zapomnialam ze na balickiej jest gielda kwiatowa :D poniedzialek piatek od 4 do 9 rano :D:D a w sobote od 4 do 8 rano :D wczesnie trzeba wstac ale kwiatów duży wybór :D:D:D

Aga my do siebie mamy 5 minut spacerkiem :) Kika gratuluje błyskawicznego porodu i kolejnego bobasa :D

aga: Duzy wybór wózków jest w Świecie Dziecka w Nowej Hucie. A co do kwiatków to masz racje przy dziecku to raczej nie będzie tak łatwo. Wiem z własnego doświadczenia. Czasami to nie wiem w co ręce włożyć. Teraz mam trochę luzu bo starsza pojechała do rodziców na wieś a młodsza śpi. Co do ginekologów to ja mam super ginekolog tyle ze z Nowej Huty. Naprawdę rewelacyjna kobieta :)

MaMani: Rodziłam tak jak pierwsze w Żeromskim. Moja gin wszytko mi załatwiła. Nawet opiekę bo niestety nie mogła przyjechać. Ten poród w porównaniu z pierwszym to bajka. Pierwszy 20 godzin więc tego bałam się jak diabli a widać nie potrzebnie. Ciekawa jestem jak u Ciebie Mania zareaguje na rodzeństwo bo u nas Natalka trochę zazdrosna szczególnie o męża .

kika no właśnie się tego boje. Wszystko się okaże już niedlugo. a co tam u Donn?

Edusia to jest ulica hoffmanowej. Po przeciwnej stronie zakopianki jest sanktuarium

Oczywiście zapomniałam podziękować za gratulacje.: Dziękuje dziewczyny. Fajnie ze mieszkacie tak blisko siebie. Ja niestety drugi koniec bo Nowa Huta :)

MaMani: Donn pewnie zaraz dołączy jak topik zobaczy. U niej wszytko dobrze. Aurora jej rośnie no i druga dzidzia w brzuszku tez :)

a ja 3 koniec :P... ale co tam Kraków nie jest wcale taki duży :D Szczególnie jak się ma samochodzik :D

ja moge polecic dr.Peszko z Promedisu na Wadowickiej, prowadzi moja ciaze i jestem bardzo zadowolona z niego

Dziewczyny Park Jordana zwsze mamy wszystkie w centrum więc się spotkac na spacerku zawsze mozna :)

MaMani: No właśnie jak się ma samochodzik ........tyle ze u mnie brak prawa jazdy i niestety od męża jestem uzależniona. Dobrze ze chociaż donn mieszka niedaleko :)

Artigania: No my jesteśmy w parku Jordana w weekendy lub w willi Decjusza na Woli. W tygodniu to zostaje nam AWF bo niedaleko.