Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madziulaaaa

Czy jądra ok. 2cm nie są za małe?!

Polecane posty

Gość madziulaaaa

Witam, postanowiłam napisać ponieważ zaczęłam zastanawiać się nad rozmiarem jąder mojego faceta...otóż maja one ok 2cm długości....Czyli jak takie małe żołędzie... Martwię się o jego płodność- czy rozmiar jąder ma na to duży wpływ?? Będę wdzięczna za odpowiedź

Gość madziulaaaa
Prosze o poważne komentarze... Wiem że rozmiar jąder powinien prawidłowo wynosić min 3-6cm.... Na dodatek chłopak ma praktycznie zawsze przezroczystą spermę...wiem że nie jesteście lekarzami ale chciałabym wiedzieć czy to ma duże znaczenie dla płodności

Gość madziulaaaa
Jestem normalna dziewczyną która się martwi o swojego faceta- proste? Mi ich rozmiar nie przeszkadza, martwię się tylko czy to nie oznacza bezpłodności...

Gość madziulaaaa
Czy ktoś ma podobnie lub się po prostu zna i mógłby się wypowiedzieć...?

Wydaje mi sie, ze rozmiar jader nie ma wplywu na plodnosc :) To tak jakby powiedziec, ze facet z malym penisem, tez moze miec z tym problem :) Spokojnie :)

Gość madziulaaaa
Niezapominajka- dziękuję:) Aczkolwiek penis i jądra to co innego...to jądra produkują w końcu plemniki. A gdzieś na jakims forum przeczytałam że facet po badaniach dowiedział się że ma za małe i niedorozwinięte jądra przez co nigdy nie miał i nie będzie miał plemników....tym się najbardziej martwię....

Gość madziulaaaa
ktoś sie jeszcze wypowie?

No coz... wlasnie teraz tak poczyatalam na necie i znalazlam to: "Mam na imię Kamil. Mam 32 lata, 177 cm wzrostu, 78 kg wagi. Moje jądra są bardzo małe tzn. wielkości ok. 2cm/1cm (drugie nawet trochę mniejsze). Do tego mam bardzo cienką skórę moszny. Czy istnieje jakiś farmakologiczny sposób umożliwiający powiększenie jąder? Słyszałem, że istnieją hormony przysadki mózgowej, których przyjmowanie może spowodować powiększenie jąder. Czy częstotliwość masturbacji w dzieciństwie i w ogóle, ma wpływ na późniejszy rozwój jąder? Czy wstrzemięźliwość lub nadmierna aktywność seksualna (stos. płuciowe bądź masturbacja) w wieku dojrzałym może wpływać na powiększenie się jąder? Bardzo proszę o odpowiedź na te bardzo nurtujące mnie pytania. Z góry dziękuję, Kamil z Katowic Temat: Urolog - jądra Od: xxxxxxxxx@interia.pl Data: Pn Września 19 2005, 12:16 pm Do: poradnia@zdrowemiasto.pl" "Panie Kamilu! Koniecznie powinien Pan zgłosić się do lekarza urologa, najlepiej specjalizującego się w andologii. To jedyna rozsądna rada. Aby leczyć jakąś chorobę, NALEŻY NAJPIERW JĄ ROZPOZNAĆ tzn. określić, co źle funkcjonuje, spróbować znaleźć przyczynę ew. dysfunkcji. Wymaga Pan rozsądnej, kompleksowej diagnostyki. A tego "przez telefon" nie da się zrobić. Intensywność i rodzaj życia płciowego ani teraz, ani w młodości, nie miały wpływu na obecne problemy."

Gość madziulaaaa
hmmm no to mnie zmartwiło....:(

Poczytaj na necie, jest tego wiele... ale nie martw sie na zapas, moze warto o tym pogadac i zrobic cos w tym kierunku, zeby nie bylo zadnych watpliwosci... :)

Gość madziulaaaa
A czy ktos tutaj, bądź czyiś partner ma małe jądra a pomimo to spłodził potomka???

Gość madziulaaaa
Nooo...najgorzej to zasugerować facetowi że coś jest chyba nie tak i zeby to sprawdził i ewentualnie leczył...to jest czuły punkt facetów niestety

Wiem... na pewno to nie bedzie latwa rozmowa, ale w koncu robisz to dla waszego dobra, prawda? Zdrowie jest najwazniejsze... po co sie oszukiwac... czasem najgorsza prawda jest lepsza...

Gość madziulaaaa
prawda...oczywiście mimo wszystko nie zostawiłabym go z tego powodu, ale wiem jaka może byc jego reakcja...ale dzięki za rady, w odpowiedniej chwili pogadam z nim:)