Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aniolspacerujacynoca

Oryginalne zaręczyny...

Polecane posty

Hej dziewczyny! Wspominam swoje zaręczyny i dochodzę do wniosku, że wszystko było świetnie, ale...wypadło tak jakoś strasznie tradycyjnie i ze stresem w tle. :-) Zastanawiałam się, czy miałyście może jakies odjazdowe, zupełnie odlotowe, nieszablonowe zaręczyny... moja przyjaciółka takie miała - narzeczony pojawił się w rycerskiej zbroi, z bukietem róż i wyrecytował staropolszczyzną tekst oświadczyn. ;-P :-)

Gość sluszny tematttttttt
ja miałam sliczne.... akurat bylismy na ślubie znajomych i jak leciała pieśń Ave Maria, którą uwielbiam i zawsze przchodzą mi ciarki - na moim palcu pojawił się pierścoinel:) Cudnie...

Gość kasiorekkkkkkkkkk
Chcialabym mieć kiedys jakieś ciekawe zaręczyny,lub chociaż troche inne niż takie tradycyjne,ze facet przychodzi,kleka w pokoju czy cos w tym stulu,w kazdym razie chciałabym z zaskoczenia:)Zastanawiam sie tez czy chcialabym sama wybrac sobie pierscionek,z jednej str tak bo byłabym pewna ze mi sie spodoba,z drugiej wolałabym,zeby była to niespodzianka,skłaniam sie ku drugiemu raczej:)a Wy?

Gość ja bym chciala
jak dla mnie to moze sie oswiadczac i w pokoju :D wspaniałe jest to, ze chce ze mna spedzic reszte zycia :) co do oryginalnych zareczyn... hm. wiekszosc moich znajomych powpadala. oryginalnosc polegala na tym, ze to dziewczyna sie "oswiadczala" mowiac "dziecko w drodze, musimy sie pobrac" :P pozdrawiam wszystkie narzeczone ;) 🌼

Moje tez nie byly najbardziej oryginalne, ale byly piekne :) Przede wszystkim najpierw przelecialam pol Europy, pozniej przejechalismy juz razem pol Irlandii a na koncu moj wtedy chlopak znalazl bardzo sliczna dolinke z jeziorem i tam sie oswiadczyl. Bylo bardzo romantycznie. Pozniej pojechalismy do hotelu i czekal tam na mnie ogromny bukiet czerwonych roz i szampan. A pozniej jak wychodzilismy na kolacje dostalam przesliczny wisiorek, bo nie dostalam takiego kamienia w pierscionku jaki zawsze chcialam miec wiec dostalam ten kamien w wisiorku :) Ostatnio szukalam czegos w szufladzie i okazalo sie, ze moj kochany narzeczony zatrzymal korek od naszego ,,zareczynowego,, szampana. Myslalam,ze to ja jestem syntymentalna osobka :) Najwazniejsze ze wszystkiego jest jednak to,ze jest na tym swiecie osoba, ktora chce spedzic ze mna reszte zycia i obdarza mnie bezinteresownym uczuciem :) Nie mozna chyba prosic o wiecej :) Zycze kazdemu znalezienia swojej drugiej polowki :)

zgadzam sie calkowicie: moje byly najbardziej romantyczne na swiecie, choc byly spodziewane ... a najwspanialsze byly poniewaz to On i ja ... to wszystko. dla mnie, to takie puste rozwazac nad tym czy bylo czy nie bylo romantycznie ... wtedy zwraca sie uwage tylko na otoczke a nie na tresc ... sorry, za dosc nieprzyjemne slowa, ale po prostu tak mysle.

moje byly... smieszne. Jego urodziny, impreza, chcial zrobic mi niespodzianke i zaprosic mnie gdzies gdzie moglibysmy byc tylko we dwoje, ale ja, jak to kobieta:P zawsze wiem lepiej i zaprosilam na ta nasza wspolna kolacje kupe znajomych:P zeby mu bylo milo:) ja naprawde niczego sie nie spodziewalam, nawet jak siedzial takie zdenerwowany i jak spochmurnial widzac naszych przyjaciol :P potem zaproponowal zebysmy gdzies poszli, tylko we dwoje. I ja znowu zapropnwoalam zeby poszli z nami wszyscy, bo przeciez \"sa twoje urodziny i na pewno bedzie ci milo...\" :P przed 23 wyladowalismy w naszym mieszkaniu, do ktorego zaprosilam jeszcze pare osob :P z nadmiaru wrazen zasnelam, obudzil mnie ON, z informacja, ze wszyscy sobie juz NARESZCIE poszli i ze idziemy sie kapac. Nie wiedzialam co go ugryzlo, za wczesnie na kryzys wieku sredniego :P Wchodze do lazienki a tu swiece, szampan, roze i nasza ukochana muzyczka w tle.. A ja dalej nie wiedzialam co sie swiecie. Poslusznie sie rozebralam, weszlam do wanny, a ze wanna duzo i spokojnie mieszcza sie dwie osoby to zaczelam go wolac. Ze jak juz tak sie postral, to moglby sie pojawic... Otwieraja sie drzwi lazienki i nie widze nic poza ogromnym bukietem, za bukietem on. Kleka na naszych kafelkach, trzyma pierscionek w trzesacej sie rece i pyta czy za niego wyjde.. Rozryczalam sie w tej wannie :) Do dzis wspominam to z usmiechem i mysle, jak niewiele brakowalo, a wszystko bym popsula :P cudne te wspomnienia, tylko zastanawiam sie, czy to przystoi, ze w takiej chwili, on na kleczkach, lzy w oczach, a ja naga :P:P:P ????

ohh jak pięknie, ja mogę być i naga byleby nadszedł wreszcie ten dzień :)

hehe juffie!! ale sie usmialam przy Twojej opowiesci. Dobrze ze nie spieprzylas tego do konca ;P i dobrze ze Twoj mezczyzna vyl taki "zdesperowany" aby Ci sie oswiadczyc :D

W sumie moje były najzwyczajniejsze na świecie, ja nie przywiązuję wagi do takich rzeczy jak romantyczność, to strata czasu, drażni mnie to i śmieszy zarazem, i zawsze tak było:) W każdym razie ucieszyłam się z pierscionka tak samo, jak gdyby dał mi go w złotej zbroi mówiąc wierszem czy coś;)

hmm moje tez były cudowne :) a czy oryginalne? chyba nie bardzo ;) w ten weekend u niego nocowałam, w niedziele w którą się obudziliśmy była nasza rocznica. wogóle się nie spodziewałam żadnych oświadczyn, więc jak mi przyniósł rano róże do łózka to myślałam że to z okazji rocznicy :) podziękowałam mu ładnie, on poszedł zrobić śniadanie, przyniósł mi je do łóżka [w sumie to nic nowego bo zawsze jak u niego śpię to dostaję sniadanie do łózka :)] więc nic nie podejrzewając biorę talerz z kanapkami, podnoszę jedną do góry... a tam pierścionek!!! mój kochany wziął go w ręce i pyta się czy zostanę jego żoną :):):) byłam w takim szoku, że wszystkie kanapki od razu spadły na podłogę i miałam 1000 myśli na minutę i tak siedzę i się na niego patrzę, będąc w szoku nic nie mówiłam - a on sie popłakał wtedy... oczywiście za chwilę się zgodziłam ale to było takie urocze... ❤️ kurcze juz ponad rok minął od tych oświadczyn a ja mam wrażenie jakby to było kilka dni temu... pozdrawiam wszystkie zaręczone 🌼

no wiem wiem... teraz sie z tego smieje, ale wtedy nie bylo mi do smiechu, on chcial to koniecznie zrobic w dniu swoich urodzin, zeby miec dodatkowy prezent i jakos... zapamietac te date.. i ostatnich gosci udalo mu sie wypchnac dziesiec minut przed dwunasta :D przychodzi a ja spie :) zdazyl chyba co do minuty :) nie wiem co by bylo gdybym dluzej sie "budzila". Moze czekalby nastepny rok ???? :P

Gość moje były wyjątkowe
heh, to byly jego urodziny, juz byl niezle pijany bo byla dosc duza impreza. w ciemnej kuchni z dala od wszystkich obejmowal mnie i calowal calą i mowil ze bedziemy juz na zawsze razem, ze wezmiemy slub i bedziemy miec dzieci. Nie zamieniłabym tego na zadne inne scenerie i pierscionki. to bylo spontaniczne i prosto z jego serca, nie planowane i wyjatkowe :)

Gość naprawdę romantycznie
po pijaku się oświadczać

Gość moje były wyjątkowe
a dla mnie było zero romantyzmu w opowiadaniach powyżej, tylko sam kicz.

Gość slonko123
Moje zareczyny byly cudowne i niespodziewane.. Pierw dal mi roże, a pozniej.. Kochalismy się przy swiecach.. Kiedy wstalam i zakladalam na siebie bluzkę, to On stanął za mną objął mnie i zakladając mi pierscionek na palec zapytał czy za niego wyjdę:)..

Gość nielubieromantyzmu
A moj zadzwonil do mnie o polnocy w moje urodziny.- (miesza w innym kraju ). Wczesniej w dzien dostalam kwiaty kurierem i paczke, ale mialam czekac do polnocy. I przez tel mnie prosil bym paczke otworzyla i ze mam list przeczyczac. Ja mu mowie ze mi sie nie chce swiatla zapalac i takie tam. Wkoncu nie wytrzymal i powiedzial ze mam otwozyc prezent, byl tam pierscionek. Ja mowie fajny, tylko duzy. On biedak zaczal swoja przemowe i bla bla bla i mnie spytal czy zostane jego zona. Przez 5 min sie smialam, bo to bylo takie romantyczno-dramatyczne :) jak sie okazalo wyslal mi kopie pierscionka zareczynowego, jak sie spotkalismy do dostalam oryginal. przykro mi, ze mu zepsulam plany, ale romantyczka ze mnie zadna. smiejemy sie z tego do teraz :) pozdrawiam !

Gość slonko123
hehe;) mi też oświadczył sie w moje urodziny;).

Gość tacz
Pewnego dnia odwiedzialem swoja kobiete z "bukietem" roz.... Nazwijmy to bukietem bo bylo ich 600 szt.... to byla najwieksza ilosc jaka bylem w stanie objac i doniesc..... Pierscionek w kieszeni.... Wchodze... Dzien dobry Kochanie... Kocham Cie i chce spedzic swoje zycie wlasnie z Toba...!!! Odpowiedziala ze "przeprsza ale nie moze...." Smuno... Takie zycie.... Okazalo sie ze, byl jeden powod dla ktorego odpowiedziala ze nie...

wyjatkowo zgadzam sie z laura,napewno bym nie chciala cyrku i szopki przy rodzicach:)hehe,dla mnie to wiocha i porazka.chyba,ze ktos jest az takim trradycjonalista.

ktoś tu pisał, że w/w zaręczyny nie są romantyczne tylko kiczowate. ale przecież romantyzm nieodłącznie kojarzy się z kiczem ;) u mnie było zabawnie. mój K. w czerwcu przegonił mnie po wszystkich możliwych jubilerach i kazał mi wybierać pierścionek. myślałam, że oświadczy mi się w lipcu, w moje urodziny. a tu nic... we wrześniu pojechaliśmy do naszej ukochanej grecji na rodos. i 11 września (cudna data ;) ) moje kochanie pyta się mnie czy nie mam ochoty na spacer do najpiękniejszej zatoki A. Quinna. zgodziłam się, ubrałam japonki i poszliśmy. oczywiście nie przewidziałam, że droga do zatoki jest górzysta i zarośnięta różnymi kłującymi roślinami! całą drogę marudziłam, a mój K. tylko mnie poganiał i był zamyślony. w końcu dotarliśmy na szczyt góry, z której rozciągał się prześliczny widok na zatoczkę, ale do \"punktu widokowego\" trzeba było przejść spory kawałek po ostrych krzakach. K. w odpowiednich butach szybko przeskoczył na brzeg i mnie wołał \"chodź tu jest przepiękny widok\". ja szłam powoli i już całe stopy miałam pokłute zielskiem! i idę wściekła i klnę na K. i w końcu wołam \"żeby ten widok był warty moich pokaleczonych nóg!\" dotarłam na brzeg, a on siup na kolana i się oświadcza. byłam w takim szoku, że zaczęłam płakać :P teraz się śmiejemy, że niewiele kobiet wyzywa swojego faceta na kilka sekund przed zaręczynami ;)

Gość pinki54
ja czytałam kiedyś w gazecie o oryginalnych oświadczynach. Parka mieszkała jakiś czas ze sobą, znali już swoje przyzwyczajenia. Gdy on wychodził do pracy, ona czytała swoją ulubioną gazetę. On wysłał list do tej gazety, w którym opisał coś z ich życia (tak żeby ona się zorientowała że to o nich chodzi). Na końcu listu napisał, żeby podeszła do półki z książkami i za którąś tam książką czeka na nią niespodzianka. Gazeta opublikowała list. Ona przeczytała i znalazła za książką pudełeczko z pierścionkiem. Dalszy ciąg nastąpił po jego powrocie z pracy. Oryginalne co?

Fajne te Wasze historie :) U mnie było również zaskakująco. Nawet jeśli spodziewałam się oświadczyn to na pewno nie w ten dzień, pod uwagę brałam swoje urodziny więc ponad miesiąc później. Był sobie więc 1 luty - piątek, zimowy dzień, wracałam z pracy a mój Narzeczony miał akurat wolne, podjeżdżam autem pod blok i widzę ciemno w oknach, myślę polazł gdzieś a ja tu głodna z obiadem miał czekać ..... wrrrr ;) Wchodzę więc na górę otwieram drzwi kluczem i już mam nerw, a tu nagle z ciemnosci wyłania mi się takowy obraz: w salonie ułożone duże serce w tea-lightów a w środku duże pudełko, a mój siedzi w fotelu trzyma róże i patrzy na mnie figlarnie :) więc ja od razu kalendarz w głowie i który dziś mamy i o kurcze!!! nasze \"pół roku\" a ja zupełnie zapomniałam :D ale mi było wstyd.... potem pokazał na prezent i nic nie mówi tylk patrzy - byłam pewna że to jakaś sexowna koszulka nocna czy coś większego więc otwieram a tam w środku następne pudełko, patrzę na Niego a on się uśmiecha i nic nie mówi więc siadłam i otwieram drugie a w środku... mniejsze i tak 4 razy... przy przedostatnim zaczęły mi się trząść łapki :) w najmniejszym było małe czerwone serduszko. Więc z łzami w oczach już wyjęłam je patrzę na Niego a on znów tylko uśmiech, więc otwieram a tam PUSTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! więc najpierw zdziwienie a potem się zaczęłam śmiać a On do mnie wtedy podchodzi z tą różą i mówi że najpierw muszę powiedzieć że za Niego wyjdę :P:P:P pierścionek był ukryty w płatkach róży :) Było pięknie i zaskakująco ❤️

oryginalne zapoznanie, oryginalne oswiadczyny, oryginalny slub a na koncu... prozaiczny rozwod. nie zawsze, ale na ogol. im wiecej oryginalnosci, tym mniej szczerosci.