Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zjadacz Węży

Legalizacja miękkich narkotyków.

Polecane posty

--> józio Masz rację Orwellowska wizja była bardzo bliska realizacji . Wreszcie znalazła by się grupa , która by to była w stanie kontrolować.. :D "1984" ? chyba.. ;)

Gość wiorkaczekodowa
w pełni "ZA" :D

Gość Sarakane
jestem za...bede miala wtedy wiecej pracy jako terapeuta w osrdoku dla was ...legalizujacych chetnie..powodzenia i do zobaczenia..mlodzi madrzy:(

Ale jak ćpa, to szkodzi tylko sobie, a jeśli pali to często ciągnie za sobą "biernych palaczy", więc teoretycznie fajki gorsze.

józio Marihuanę się pali i to sporo! Podziemie aborcyjne kwitnie w najlepsze! Prostytucja też ma się całkiem dobrze! To jaki jest sens utrzymywania porządku prawnego, który jest fikcją!!! To zwykła obłuda i oszukiwanie społeczeństwa! masz rację zalegalizować to wszystko !!!

Gość Ja bym zalegalizował...
To jest powód aby pety zdelegalizować:P.A dla degeneratów nie powinno być darmowego leczenia.

Gość Ja bym zalegalizował...
"Marihuanę się pali i to sporo! Podziemie aborcyjne kwitnie w najlepsze! Prostytucja też ma się całkiem dobrze!" Tylko z tego wszystkiego 2 ostatnie niekoniecznie szkodzi więc porównanie bez sensu:P.Tu chodzi o to żeby zakazać głupoty:P.

No jasne .. nadal kradną i mordują.. zalegalizujmy to.. jaki sens mieć prawo, które jest fikcją.. :o

Gość moj kumpel zaczal od miekkich
zjadacz...malo to przekonujace. Wg mnie bezwzgledny zakaz palenia w miejscach publicznych i wysokie ceny papierosow bylby idealnym rozwiazaniem. A skoro mamy juz problem z palaczami i alkoholikami, to po co dodawac narkomanow?

mi to i tak wisi, bo ja akurat wole pixy :classic_cool: ale te wszystkie gowniarze rzucaja sie na trawe tylko ze jak zalegalizuja trawe to gowniarze rzuca sie na ciezsze ale idzmy dalej, ze gowniarze zazwyczaj sa glupie to sie wciagna i poumieraja nam spoleczenstwo pozbedzie sie glupich gowniarzy i bedzie intelektualnie czystsze kolejny plus :D

Sarakane ciekawe ile procentowo jest osób na takim odwyku, nadużywających lekkich narkotyków???

Gość a co to pix
??? :(

Tylko z tego wszystkiego 2 ostatnie niekoniecznie szkodzi więc porównanie bez sensu .Tu chodzi o to żeby zakazać głupoty . A palenie zioła szkodzi?? :O:O

co do aborcji, to we francji jest zalegalizowana i sprawa wyglada tak - kto nie chce to i tak tego nei zrobi, a kto chce to zrobi i tak jak w narkotykach chodzi moim zdaniem wylacznie o ulatwienie ludziom zycia

No jasne .. nadal kradną i mordują.. zalegalizujmy to.. jaki sens mieć prawo, które jest fikcją.. Chyba czegoś nie rozumiesz!

Orwell to pikus w życiu by tego nie przewidział jakie moga byc pomysly autorów chocby tu na kafeterii na urzadzanie nam \" lepszego swiata\" oczy wiscie dla naszego szczęscia zdrowia i wszelkiej pomyslnosci. tylko niektorzy jak ja sa tak tepi i glupi , ze za nic tego pojac i przyjąc nie potrafia. coz miliony maja racje - reszta przeszkadza.

Gość Sarakane
...od lekkich:)nazewnictwo sie zaczyna..banalnie brzmi..ale prawdziwe...szkoda rozprawiac na ten temat...legalizujcie legalizujcie...powodzenia stracency ..dobranoc

No jasne .. nadal kradną i mordują.. zalegalizujmy to.. jaki sens mieć prawo, które jest fikcją.. Prawo jest stanowione przez ludzi i dla ludzi. Jeżeli ktoś kogoś zabije, to musi ponieść karę, natomiast jeżeli ktoś chciałby sobie zapalić, to chyba nie musi iść z tego powodu do więzienia!

Ale kupa ludzi pali i jakoś nie są ćpunami, bo stać ich na to, nie marnują sobie życia. Lubią to po prostu jak niektórzy kawę, albo tytoń. Jak jakiś głupi małolat chce sie uzależnić to i tak to zrobi i kij z nim.

Gość zalegalizowac
bedziemy mieli zlude sielanki i wolnosci jak..po trawce

a gowno prawda poczytajcie sobie o tym, gdzies czytalam artykul jakis czas temu ze marlboro maja chyba wiecej substancji szkodliwych niz trawa chociaz ja bym predzej zalegalizowala amfetamine, bo sie nie ma takich zmian ;) ale ona uzaleznia bardziej niz zielsko. trawa to glupota dla mnie, ale rozsadnie byloby ja zalegalizowac

Gość Sarakane
p.s. pamietaj jednak...dlugoterminowe palenie papierosow, picie alkoholu...i stosowanie...delikatnych(bo to juz chyba tak trzeba nazwac..widze spora tolerancje.)narkotykow...prowadza do szkodliwych zmian w organizmie... temu nikt nie zaprzeczy..ide spac...szkoda czystac...

chociaz ja bym predzej zalegalizowala amfetamine Amfetamina to nie jest lekki narkotyk! Tego nie powinni legalizować!

Gość wpindol się
Zjadaczu Wezy po same jaja w Turquoise

ale ja po zielsku widzialam rzeczy ktore nie istnialy a po fecie nie ale i tak jestem za

Gość o marihuanie
Marihuana jest narkotykiem i to bardzo szkodliwym. Substancja THC, która jest głównym składnikiem marihuany, najbardziej niszczy ludzki organizm np. powoduje uszkodzenie dwóch chromosomów, czyli uszkadza kod genetyczny człowieka, co może skutkować upośledzonym potomstwem, jeśli ta osoba takie w ogóle będzie miała. THC – powoduje też bezpłodność u mężczyzn i kobiet, przyspiesza starzenie ludzkiego mózgu trzykrotnie szybciej, może spowodować stany psychotyczne i być przyczyną chorób psychicznych np. schizofrenii. Może uszkodzić serce, mózg, układ krążenia itd.