Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwie sie dlatego pytam

test ciążowy w trakcie cyklu?????????

Polecane posty

Dziewczyny, biorę tabletki anty. Podejrzewam, że w pierwszym tyg. od rozpoczęcia opakowania mogło dojść do zapłodnienia. Chciałabym to sprawdzić jak najszybciej - wiadomo, jeśli będę w ciąży to tabletki pójdą w odstawkę, nie chcę truć dziecka... Jaki test i po ilu dniach najwczesniej mogę zrobić żeby wykazał czy jestem w ciąży???

poczekaj do daty w której powinno rozpocząć się krwawienie. wcześniej test może nie wyczuć hormonu. wcześniej możesz iść na test z krwi, ale to też jakieś 2 tyg po zdarzeniu najwcześniej :)

beta HCG - z krwi, najpewniejsze, ale nie wiem dokładnie ile dni od stosunku można go zrobić, ale napewno w dniu spodziewanej @, w laboratorium koszt - 20-30 zł z tego co pamiętam

czyli nie ma możliwości zrobić wczesniej testu ? :( Kurcze, to cały miesiąc prawie. Nie chcę przerywać tabletek bez powodu, a boję się je brać żeby nie zaszkodzić ciąży :( ani tak, ani tak :(

Gość ale skad
masz watpliwosci co do ich dzialania? zapomnialas jakiejs wziac w pierwszym tyg?

brałam przez dwa ostatnie dni zażywania tabletek i częściowo w trakcie przerwy miedzy tabletkami antybuiotyk, który może osłabiać ich skuteczność. Dlatego podejrzewam, że mogłam zajść w ciążę.

Gość ale skad
a to faktycznie jest mozliwosc. tabletki na poczatku ciazy nie zagrazaja dziecku, wiec mozesz dokonczyc opakowanie, ale teraz lepiej sie zabezpioeczaj dodatkowo, bo jak w poierwszym tygodniu zapomni sie tabletki, ale wlasnie cos oslabi ich dzialanie do konca opakowania lepiej sie zabezpieczac bo owulacja moze wystapic

do konca opakowania? Na antybiotyku pisało że w trakcie leczenia, wszędzie czytam że 7 dni po leczeniu... Teraz to już się całkiem pogubiłam :/

Gość ale skad
bo to podobno zalezy w ktorym tygodniu tabletki mogly miec oslabione dzialanie... ja na ulotce mialam akurat ze jak zapomne w pierwszym tyg to sie do konca zabezpieczac a jak w nastepnych to wziac zapomniana i jest ok...

u mnie w przypadku zapomnienia tabletki w ciągu pierwszego tyg. pisze o dodatkowym zabezpieczeniu w ciągu 7 dni od dnia w którym została zapomniana

Gość ale skad
no to moze wystarczy :) chociaz tabletki maja podobny sklad i to samo dzialanie

poproś w aptece o najdokładniejszy test- wykrywają już 6- dniową ciążę, ale tylko z porannego moczu - powodzenia - ale pamiętaj, że plemniki żyją 2-3 dni więc nie od razu mogło dojść do zapłodnienia

Gość boisz się że anty zaszkodzić
może, a antybiotyk nie zaszkodził??? Myślę, że dużo bardziej...