Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

megumi

___DOROSLE DZIECI TOKSYCZNYCH RODZICOW___

Polecane posty

jakie macie, ze sie tak wyraze \"odchylenia\" (jesli macie) i czy przenosicie zachowanie swoich rodzicow (rodziaca) do zwiazkow? jakie macie problemy ze soba?

Gość stojącospacerujący
Odbijam(łem) na bok, za Tatą, Za mamą izoluję się od rzeczywistości. Jestem niejednoznaczny jak ich persperktywy, przez to jestem dowolnym interpretatorem swojich zachowań (niemoralnych?).Penie noszę więcej obciążeń o których nie mam pojęcia. Mam czasem też wątpliwości czy potrafię naprawdę kochać

ja czuje ze to sie na moim zwiazku odbija, szybko wpadam w gniew, ktorego czesto nie potrafie opanowac

Gość stojącospacerujący
A Twój partner to spokojny typ?

nie powiedzialabym ze spokojny, ma raczej twardy charakter ale nie wpada w zlosc tak jak ja, zawsze mnie uspokaja a jak mu sie nie udaje to wtedy sam sie wkurza no i awantura gotowa

Gość stojącospacerujący
Myślisz że nerwy to dobry środek do wyrażania siebie? To nie jest sposób: do zdobywania szacunku ludzi wartościowych, na ukojenie i rozwiązywanie problemów. Myślę że musisz zmienić formę. Choć wiem że łatwo mówić bo penie czujesz że taka poprostu jesteś. Ale wierze że to wymaga korekty, bo hamowanie się wcale nie jest najtrudniejsze. Nad światem nie zapanujesz więc spasój i poczuj cvo daje spokój :-)