Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wkurzona bardzo zona

jak sie zachowac w takiej sytuacji?

Polecane posty

pomylki tez nie skomentowalam , po prostu zwrocilam mu uwage ze mialy byc orzechowe i ze prosze o wymiane pomylki sie zdarzaja kazdemu i nie widze powodu zeby kogos wyzywac czy robic awanture o taka bzdure w restauracji

Zapłaciłabym i nie dochodziłabym się z nim, ale miałabym o nim wyrobione zdanie. Napiwki daję kelnerom, listonoszom i dostawcom żarcia. Jeśli jestem niezadowolona, to raczej się nie wykłócam, jeśli uważam za stosowne to uprzejmie i cicho informuję o powodach swojego niezadowolenia, prostu nie zostawiam napiwku i skreślam lokal z listy odwiedzanych.

Nie ma sensu robić awantury,chyba,że nie zamierza się odwiedzać więcej danej restauracji.Bałabym się,że póżniej taki kelner napluje mi do talerza,albo coś jeszcze gorszego.

Gość Poznaniak85
Boże w jakim zaścianku wy żyjecie ? Na zachodzie to podstawowe pytanie do kelnera czy napiwek wliczony jest już w rachunek , bo często już tak jest ! Do ceny jaką płacisz za zamówienie jest wliczony już napiwek i jkoś nikt się nie bulwersuje. W Polsce wypada spytać i nie mówie już o tym by zostawić bo jako "niby skąpy" Poznaniak nie wyobrażam sobie nie dać.... Człowiek jest tylko człowiekiem i ma prawo się pomylić. A tak pozatym nie dawajcie napiwków to niedługo będziesz czekać godzinę na zamówienie bo pracodawcy dają grosze za godzinę licząc że resztę dostanie się w napiwkach.Roznoszący ulotki mają prawie dwa razy więcej niż kelnerzy!

poznaniak ja nie zyje na zachodzie tylko w pl i nigdy nie spotkalam sie z sytuacja zebym musiala placic za czyjac pomylke tak jak ktos pisal wczesniej - dawanie napiwkow to u nas sparwa kultury i jak dla mnie osobiscie jest to norma i nawet byloby mi glupio nie dac napiwkow dla kelnera jesli wszystko byloby ok ale taka sytuacja byla zenujaca i widze ze nie tylko ja tak ja odbieram zreszta- gdyby w tej restauracji norma bylo wpisywanie 10% napiwku to by nei bylo sprawy ale bylam tam i pamietam ze jesli sie dawalo napiwki to z wlasnej woli i tyle

Gość osbornka
W takiej sytuacji poprosilabym o zwrot napiwku, bo to ty powinnas zadecydowac czy chcesz go dac, mimo iz kelner obsluzyl cie z laska. Na zachodzie faktycznie kelnerzy zyja z napiwkow, takze nie danie go jest po prostu buractwem, chyba ze ktos jest bardzo niezadowolony z serwisu.

Gość Poznaniak85
moge spytać ile zapłaciłaś za zamówienie ? Jezu pomylił się no i co z tego ? Ubyło ci ? Sam byłem kiedyś kelnerem na paru imprezach bo kumpel rozkręcał biznes i potrzebował ludzi, praca dosyć ciężka ale "psychicznie" bo ludzie podchodzą do tego zawodu z pogardą , napiwku nigdy nie przyjąłem bo Polacy dają napiwek z łachą wielką . Najgorzej wspominam właśnie takie wypindrzone damulki i dorobkiewiczów.

Gość pozytywny
Prosta sprawa, zgodnie z prawem polskim masz prawo domagać się tego co jest na rachunku/paragonie lub tego przy czym złożyłaś zamówienie, a jak mu nie pasi, to niech Cie pozwie :) Ps: nie dajcie sie wykorzystywać -.-''