Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monisianonisia

hmmm ciaza czy co???prosze o pomoc

Polecane posty

Gość monisianonisia

witam ok miesiac temu odstawialm tabletki od tego czasu pare razy kochlismy sie robilam test ok tyd po stosunku(negatywny) i tydien temu(tez negatywny).. jesli bralabym tabletki dzisiaj powinnam dostac okres, ale nie wiem jak to bedzie po odstawieniu...moje pytanie jest troszke glupie otoz urosl mi brzuszek i to dosyc mocno( tak na ok 4 mies ciazy mniej wiecej wyglada) chociaz jem niewiele wiecej niz zwykle.. nie wiem za bardzo co jest przyczyna bo przeciez w 1 mies ciazy jest nierealne takie powiekszenie chyba no i te testy.. jesli ktos cos wie to bardzo prosze o rade hmm nie wiem czy to ma jakis zwiazek ale bardzo bola mnie piersi... jak bralam tavsy nie czulam bulu przed braniem boaly przed okresem ale nie tak dlugo jak teraz...

Zrób test 3 tygodnie po stosunku, wcześniej nie ma sensu, bo do zapłodnienia może dojśc nawet tydzień po stosunku a do zagnieżdżenia do 12 dni od zapłodnienia i dopiero od zagnieżdżenia produkowany hejest hormon wykrywany przez testy.Wcześniej wykonany test niż po 3 tygodniach od stosunku będzie wiarygodny TYLKO w przypadku pozytywnego wyniku.Żadne objawy nie wskazują bezpośrednio na ciążę, zanim test nie pokaże II kresek albo na USG nie będzie ciąża widoczna.

Gość monisianonisia
dzisiaj mam dzien spodziewanej miesiaczki, test robilam 3 yg po pierwszym stosunku od odst tabsow a zarazem tydz przed mies.. no ale jednak stosunkow bylo wiecej wiec powinnam dopiero teraz albo troszke pozniej zrpbic test:) ale kurcze przeciez to niemozliwe w 1 mies miec brzuch...

3 tygodnie od OSTATNIEGO stosunku bez zabezpieczenia bo skąd wiesz czy ostatni akurat nie wstrzelił się pięknie?Poza tym jak miesiąc temu odstawiłaś tabletki to nie ma czegoś takiego jak termin spodziewanej miesiączki, bo organizm od 3 do 6 miesięcy dochodzi do siebie i w tym czasie może dziać się co chce, wszystko zależy indywidualnie od organizmu, czyli miesiączka może wystąpić po 3 tygodniach albo po 6 tygodniach.

Gość monisianonisia
tak ja wiem tylko mowie po prostu w ten sposob jakbym dostala miesiaczke biorac tabletki:) mysle zeby tak z tydzien poczekac z testem tylko baaaadzo mnie dziwi ten moj brzuch no i piersi bo zawsze jak zaczynaly bolec to niewiele dni potem dostawalam okres.

cześć, ja po odstawieniu tabletek, miałam regularne miesiączki, tak jak przy ich braniu. jestem teraz 21 tyg.ciązy. I poczynając od 3-4 tc miałam powiekszony brzuch. zrób betę z krwi- bedzie wiarygodna

Ja pierwszą miesiączke po odstwieniu pigułek dostałam po 48 dniach. Następną po kolejnych 49:):):) A później już nie dostałam:D