Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dddsds

dlaczego kobiety olewają wrażliwych i szczerych facetów?

Polecane posty

kobieta powinna sobie od czasu do czasu pozwolic na chwilę słabości ,wrażliwości ale faceci od dziecka uczyli się żeby nie płakać. Wiele kobiet chce mieć takiego faceta przy sobie chce sie czuc z nim bezpiecznie w sytuacji zagrożenia , bo taki wrażliwy co zrobi , załamie ręcę ? zacznę płakać użalać sie nad sobą i światem , chcą mieć kogos twardego albo chociazby twardszego do siebie żeby mieć w kims oparcie , nie chciałabym mieć faceta chwiejnego emocjonalnie , a co gorsza wrażliwego bo sama zbyt wrażliwa nie jestem. ktos moze miec inne zdanie ale takie jest moje

" bo starsi maja zawsze racje " haha;) no nie powiem, że czy zawsze... :) ale mają doświadczenie i można się trochę nasłuchać, czasem pierdół, czasem wartościowych rzeczy ;)

ofe rma ja nie mówię że jesteś głupia. po prostu nastoletnie panienki (szczególnie właśnie te porządne i ułożone) lecą na takich starszych kolegów bo oni imponują im dojrzałością i dorosłością. potem im to mija. tak samo jak starszym facetom mija niedojrzalosc nastolatek:P:P:P...po czasie

blacksheep " bo starsi maja zawsze racje " haha no nie powiem, że czy zawsze... ale mają doświadczenie i można się trochę nasłuchać, czasem pierdół, czasem wartościowych rzeczy a to zalezy co facet bedzie nawijał takiej:)...zazwyczaj nawija to co chce słyszec ta dziewczyna...to sie nazywa ...WYKORZYSTYWANIE:o:o:o

ofe rma spoko spoko ;) może i tak jest z tymi ułożonymi panienkami...:) w moim przypadku, to zainteresowanie raczej z czystej sympatii, a to, że facet, o którym pisałam dużo osiągnął itd. to napisałam dla podkreślenia, że nawet tacy ludzie będący ( lub wydający się być ) wartościowymi i fajnymi ludźmi są sami i nie układa im się w sprawach sercowych

pisząc " starszych" miałam na myśli wszystkich, rodzinę, znajomych nie tylko starszych facetów :P

Gość uchacha
Moim zdaniem kobiety uwielbiają wrażliwych facetów, takich którzy są otwarci na nie, zauważają ich problemy i pomagają w ich rozwiązaniu. Natomiast kobiety nie lubią facetów, którzy mówią, że są "wrażliwi", bo to świadczy najczęściej o tym, że żyją oni w świecie własnych problemów, ich wrażliwość dotyczy tylko własnej osoby i nikogo więcej. Cały czas się użalają nad sobą: ja jestem taki wrażliwy,a wszyscy mnie tylko krzywdzą naokoło i nikt mnie nie rozumie! Zastanów się więc autorze i przeanalizuj swoje postępowanie. Czy Twoja wrażliwość odnosi się tylko i wyłącznie do Twojej osoby i jesteś na jej punkcie przewrażliwiony? Jak otwarty jesteś na innych i ich problemy? Czy masz wyłącznie swój świat i nie wychodzisz poza niego? Jeśli tak to jesteś egocentrykiem a nie osobą wrażliwą!

Gość ofe rma
kobieta może cię uznać za śmiesznego, za chama, za inteligentnego, za prostaka, za czarującego albo mruka. to wszystko daje ci szanse. jednak jeżeli kobieta określi cię mianem "wartościowego" to już na bank "zostaniecie przyjaciółmi". na to jestem w stanie postawić swoją łysą głowe i dołożyć jeszcze samochód.

ofe rma a to ciekawe z tą wartościowością;) może mnie oświecisz czemu tak myslisz, bo jestem naprawdę ciekawa :)

Gość ofe rma
tak po prostu jest. bo samo to słowo "wartościowy" jest tak wyprane z emocji że nadaje się tylko na określenie jakiegoś znajomego o którym wprawdzie nic złego powiedzieć nie można ale jest taki nijaki że nie można też znaleźć nic innego. zauważ że "wartościowy" mówią o facetach kobiety szczególnie wtedy gdy ich rzucają dla jakichś wprawdzie "mniej wartościowych" ale jakoś jednak lepszych. zresztą faceci czasami tak samo. "okazuje się" wtedy że ona czy ona "nie zasługują" na takiego "wartościowego" faceta czy kobietę. no bzdury do kwadratu.

Gość uchacha
Jak ktoś kogoś rzuca i mówi, mu że jest wartościową osobą to robi to ze względu na to, że nie chce komuś sprawić przykrości i stara się być miły. Robią tak i mężczyźni i kobiety i ja bym nie wyciągała z tego takich wniosków jak wy. Jednak nadal mnie intryguje wasz sposób oceniania własnej wartościowości i wrażliwości o czym pisałam wyżej ...

może i coś w tym jest. kiedy mówię o kimś, że jest wartościowy to myślę o jego cechach, o tym jakim jest człowiekiem. Nie ma w tym żadnej 'seksualności' czy jak to tam nazwać..., a żeby ktoś mógł zostać kimś więcej niż przyjacielem to musimy też czuć do niego jakiś pociąg fizyczny, tak mi się wydaje, nie chcę się wymądrzać ... :O

Szczerze ?? Wiele dziewczyn pociąga w facetach nie romantyzm czy wrażliwośc ale to, ze są oni niegrzecznymi chłopcami, tacy mają coś w sobie że przyciągają. Chociaż to \"niegrzeczni\" każdy zrozumie inaczej

To jest prawda, wartościowi faceci nie są chodliwym towarem. U mojej koleżanki zdarzyło się 2 razy, że zostawiła facetów (bardzo fajnych - wartościowych), bo byli \"tacy nijacy\", \"to nie to\", \"za dobry dla mnie\", \"on był taki wykształcony, poukładany, miał dobrą pracę, a ja... nie pasujemy do siebie\".... a szaleje za jednym bywalcem podmiejskich dyskotek, co ją delikatnie mówiąc olewa. Sama studiuje dwa kierunki dziennie na państwowej uczelni i uważa, że nie zasługiwała na tamtych facetów (taką sobie wymówkę wymyśliła). Prawda jest taka, że facet musi kobietę intrygować, trochę trzymać w niepewności, być niegrzecznym chłopcem, a niechby i trochę pocierpiała przez niego. Wtedy jest wynoszony na piedestał. Ale to raczej częsta przypadłość u młodych dziewczyn, jak się ma swoje na karku to pewnie szuka się tych \"wartościowych\".

Gość upsa sa
a ja wygrałem...ma rację:o są faceci którzy sami się uważają za wrażliwych i wielce uduchowionych:o poznałam ostatnio kilku takich-za wszystko sie obrażają i wymagają żeby ich za wszystko przepraszać(głównie za to co sami zrobili),bo oni tacy wrażliwi> A tak w ogóle to świat ich nie rozumie ba są zbyt cudowni:D

Gość upsa sa
a bzdety"jesteś zbyt wartościowy dla mnie zasługujesz na kogoś innego" to się mówi jak sie kogoś rzuca a nie ma sie ochoty tłumaczyć czemu. Nie ma to absolutnie nic wspólnego z prawda:o

Gość UJadający Piesek Leszek
Eeee tam generalizacja Ile procent kobiet jest wrażliwych? Ile procent mezczyzn jest wrazliwych? Czy wrazliwe kobiety nie cha wrazliwych mezczyzn a wola chamksich gburów? Czy wrażliwość jest zawsze rozumiana tak samo przez dwie osoby? odpowiedz sobie na takie pytania - ludzei sa po prostu różni - co ty bys chcial zebys sie podobal wszytskim kobietom na swiecie - a ty bys sobie wybrał tą jedyną? :)

Gość upsa sa
wow:D inteligentny post na kafe:P tego sie nie spodziewałam:D

hehe - czyli potwierdza regułę - inteligentny facet którego niewrażliwa kobieta zrobiła w trąbę odreagowuje po nocach na kafe :P

Gość upsa sa
wcale nie:D ale jest mało facetów na kafe którzy jaka choć jedną szarą komórkę:D taki oferma-wszystkim wciska że kobiety nie lubią fajnych facetów bo tak naprawdę one kochają damskich bokserów i tych co nimi pomiatają:o dodam ze ten pan jest prawiczkiem po trzydziestce i widocznie tak sobie to tłumaczy:o ale jest w tym strasznie upierdliwy-i jeśli sie z nim nie zgadzasz-wulgarny

Prawniczkiem powiadasz :) , pewnie do tego notariuszkiem albo adwokatkiem - to ja sie dziwie że go laski nie chcą :P

Gość upsa sa
nie wiem kim jest,ale wchodzi na wszystkie tematy w stylu"dlaczego ona mnie nie chce,jestem taki cudowny":o

no to moze jest inżynierkiem po 50tce a nie prawniczkiem po 30tce? :P

Gość upsa sa
twierdzi że jest 33 letnim prawiczkiem,a wszystkie kobiety to złe wyrachowane istoty które lecą tylko na wygląd i na "złych chłopców" którzy je bija i nimi pomiatają:P a tych grzecznych i kulturalnych mają za nic:P co najwyżej mogą ich traktować jak koleżankę:P

to pewnie miał wcześniej dziewczyne z kółka różańcowego. też taką miałem kiedys i chciała zero seksu az do ślubu. a ja głupi to kupiłem :O

generalnie dziewczyny z kółek oazowych i innych tego typu organizacji to tragedia - to żeby sie nie obeszlo bez generalizacji :P

Gość upsa sa
z tego co mówi to nie miała żadnej:o mi sie wydaje że to projekt,chyba nie ma aż tak zjebanych ludzi?:o mam nadzieję... co robisz o tej porze na kafe nocny człowieku?:D

wylewam frustracje :P