Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Przybywam z daleka

Kto jest na forum? Mamani princpolo julli ??? Mam pytanie

Polecane posty

dziewczyny kurde źle przechodze drugą ciąże wrecz tragicznie ze strony psychicznej i fizycznej tez ale jeszcze trzy mc odbyly sie bez tragizmu wymiotów i wiekszych boli a teraz koniec 4 mc i dopiero zaczęły sie mdłosci cholerne wymioty i to o kazdej porze:( nic nie dziala jeszcze straszny bol glowy i plecow. W pierwszej ciąży nie czul;am sie tak nawet 5 minut przed porodem a teraz ahhh . Dajcie jakies dobre rady jak sobie radzic z bolami plecow i wymiotami no i ta glowa :(:(:(

przybywam :* ja ci niewiele poradze bo sama znosze ta ciąze koszmarnie. fizycznie juz mi sie polepszylo ale psychicznie mnie to dobija... na szczescie koniec... a mozebys zpaytalą lekarza? sa jakies leki na wymioty. w zasadzie to w 4 miesiacu juz powinny przejsc a nie dopiero sie pojawiać... a na ból pleców nie znam lekarstwa tylko lezeć. trzymaj sie dzielnie

no właśnie powinno przejść a u mnie dopiero sie zaczyna. Trwa tydzien ale mam juz dosc. W pierwszej ciąży nic mi nie bylo samopoczucie ok duzo energii i w ogole super a teraz tylko bym spala i jeszcze te bole glowy plecow :( ahhhhhhhh

Przybywam- gdzieżeś ty była ?? Słuchaj kochana, szybko do lekarza, morze to jakieś zatrucie?? W ciąży nie ma żartów!!Idź szybciutko do lekarza a my będziemy 3mać kciuki, zebyś wracała do \"normalności\" !! :)

czesc 🖐️ Juli - spałam :P:P ciągle jestem zmęczona. Byłam trzy dni temu u lekarza i mówi ze wszystko ok dodal tez ze wiele kobiet narzeka na drugą ciąże. Dzis juz troche lepej. Mam nadzieje ze tak zostanie :)

przybywam- potwierdzam mnie w 2 ciąży dopadł piekielny ból pleców i koszmarne bóle głowy na szczęście mdłosci nie miałam lekarstwa na to nie ma:O przeczekać, urodzić, zapomnieć

Witam,moja trzecia ciąża i podobne do waszego samopoczucie,na szczęście bóle głowy już mijają,ale plecy trrrrageeedia.Spróbuj na ból głowy zimne okłady na czoło i nogi w chłodną wodę,mnie trochę pomogło,nie za wiele i na krótko,ale jak cały czas łupie to dobre i to trochę,aha i jeszcze z naturalnych sposobów(pytałam swojej ginki i przeciwwskazań nie zgłosiła) na szklankę ciepłej (ale nie za gorącej ) wody wsyp szczyptę mielonego imbiru,może być świeży,starty lub zmielony,albo taki suszony z torebki.Byle nie za dużo,ot tak na czubek łyżeczki,bo nie wypijesz,niedobre i piecze w język ale w połączeniu z zimnym okładem mnie pomagało.Na ból pleców niestety patentu nie mam i sama jęczę.Pozdrawiam

hej laseczki :) Przybywam w skrajnych przypadkach mozesz łyknąc panadol... dlaczego tak jest ze 2 ciaza jest taka \"uciązliwa\"? U mnie byla teoria ze to dlatego ze tak szybko jedna po 2 i ze organizm nie daje rady... ale u was przeciez byl;a duga przerwa miedzy jedna a 2 i tez źle ją znosicie / znosilyscie... dlaczego tak?

mamani nie wiem czemu tak jest. Moj gin twierdzi ze 80 % jego pacjentek w drugiej ciąży czulo sie znacznie gorzej. I to bez wzgledu na roznice wieku. Nie wiem czemu ale zawsze wydawalo mi sie ze druga ciąża to pikus a pród szybki a tu slysze od dziewczyn ze 1 porod trwal 2 godz a drugi 49 godzin :(:((:( cholera...

przybywam nie strasz!! :D:D ja sie nastawiam wlasnie na 2 godziny :D:D:D

Przybywam..... Ja niestety nie pomogę :( Nie miałam wymiotów,bólu pleców czy też głowy.

No to fajnie dziołchy bo ja mam jednego synka i chyba tak już zostanie...

juli nie zarzekaj się :P mi sie zachciało mieć 2gie po 6 latach;) a wam ciężarówy powiem- chciałyście - to cierpcie :D :P

Ike- ja taka wygodna sie zrobiłam ze z egoizmu chyba nie chce mieć drugiego .Pozatym moje diety i silownia zrobiły swoje więc i figóry mi szkoda ;) Egoistka no. Mam fajnego 2 letniego kawalera, jestem z niego dumna, ale jakbym miała drugie to bym sie chyba umęczyła. Podziwiam matki, które decydują sie na drugie dziecko.

julii kochana ja też uważałam, że drugi raz na ciąże i pieluchy się nie nabiorę ;) też doprowadziłam się do ładu i składu, mały się usamodzielnił- ehhhh fajnie było- a jak się zachciało to koniec kropka- robimy i już- teraz czekam aż zuzka podrośnie ;)

przybywam... ja druga ciaze znowislam tragicznie, 6 m-cy po porodzie zaszlam w druga ciaze wiec to pewnie dlatego. Organizm nei zdazyl sie zregenerowac. Pociesze Cie w taki sposob. Jak bylam w ciazy to czulam sie kiepsko, modlilam sie zeby czas sie przyspieszyl, pod koniec to jzu prawie ruszac sie nei moglam, mialam rozwarcie od 7 m-ca ciazy, wiec masakra. Córka trzebabylo jeszcze sie zajmowac, a ona pochlaniala wiele wolnego czasu, za dnia nei bylo szansy na kimanie, a rano trzebabylo wstac juz okolo 6. Za to jak juz urodzilam synka, to swiat nabral kolorów, dzieki temu ze tak sie wymeczylam w ciazy, to te pieluchy, opieka nad dzieciaczkami zaraz wydawala mis ie o wiele lzejsza. Lepiej teraz znosze spedzanie czasu z dziecmi.

wczoraj w przychodni jakas pani sie zachwycala ze to cudownie ze tak bedziemy mieli 2 rok po roku ona tez tak miala i to najlepsze co moze byc.... wyprowadzilam ja z blędu :P:D:D:D jakbym wiedziala to bym w zyciu sie nie zdecydowala na to... teraz to jestem szczesliwa ze jest jak jest i nie cofnęlabym czasu, ale jakbym miala decydowac jeszcze raz to... maniulka bylabym jedynaczką :D:D:D

mamani za 3 lata zmienisz zdanie a widzisz ja glownie decydowalam sie na zuze żeby mały nie był sam bo w rodzine tylko ja mam dzieci i żałuję że od razu nie wystrugałam zuzanki bo dziś bym miala maluchy odchowane

Ale jajuż nawet nie myśle kategoraimi \"być mamą\" kolejnego, bo moje najbliższe plany to: nowy samochód, nowe nożyczki zdobione przepiękne i drogie jak cholera (hahahahaha), wyjazdy, srazdy, wolność, wygoda i swoboda.

ike tylko tyle mnie pociesza ale z 2 strony to masz lepiej bo maly juz nie ejst taki maly nie musisz mzienic pieluch nie wspina sie po tobie nie skacze ci po brzuchu i na pytania "bedziesz grzeczna jak dzicia sie urodzi?" nie odpowiada z krzykiem "nieeeeee!!!!!! " a co bedziesz robić?" "pakać!!!!!!!"... ładnie się zapowiada...

no tak ;) ale przechodzę wszystko od nowa jak każda;) a tak miałabym to dawno za sobą ;) na szczęście czas płynie szybko:)

julli po co ci nożyczki? ja samochód juz mam :D:D co prawda nie nowy ale drugi, stwierdzilam ze jak nie kupimy teraz to juz nigdy bo zawsze pieniadze na cos innego sie przydadzą... w najblizszych planach generalny remont lazienki... mysle ze na wiosne przyszlego roku... a wszystko kosztem wakacji... no ale coś za coś...

Nożyczki- bo jestem szloną fryzjerką i co raz kupuje jakiś fajny sprzęcik. Wynalazłam teraz sobie zdobione nożyczki z kamieniami i grawerowaniami tylko że kosztują ok 2 tyś.Taka moja pasja. Pozatym ciągle jakieś kupuje dodatki do upięć , biegam za nowościami w tym kierunku i to mój mały bziczek

juli- super:D mamani jeszcze sobie odbijecie my z mężem byliśmy na wakacjach po 7 latach braku urlopów

srutututu- a ja jade do spa w Sopocie 10 sierpnia hahahaha ;) jakaż ja podła !! ;) ;) ;)

ike a odbijemy :D wyslemy dzieci na kolonie za 7 lat i pośpimy do poludnia :D:D:D:D julli aaaaa to taka pasja zawodowa :D

heeee zostawcie dzieci w domu i sami gdzieś jedźcie- nas wywiało aż do londynu