Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strasznie mi przykro

Robiłam test ciążowy

Polecane posty

a właściwie dwa w odstępie tygodniowym, oba wyszły dodatnio, dwie kreski, jedna mniej widoczna, ale nie na tyle aby jej nie zauważyć, wiedziałam jednak, że mój ginekolog musi to potwierdzić, więc po 2 tygodniach poszłam do lekarza a ten nic nie potwierdził, powiedział, że test się musiał pomylić o ile dobrze go odczytałam (a wiem, że dobrze) i że w ciąży nie jestem :(

idz zrób badanie z krwi. ginekolog mógl sie pomylic sa rozni ludzie ... nie zawsze mozna kazdemu ufać. a beta hcg daje pewnosć 100%

zrobiłam... wynik mam jutro, ale chyba nici z tego :(

jak to nici? dostaląs okres? testy nie czesto się mylą, szczególnie dwa pod rząd.

nie dostałam.

no dokładnie, a czasem ginekolog jest w stanie stwierdzić ciążę dopiero np. w 7 tc... :)

Dziewczyno ja bylam tydzien po terminie, testy wychodziły negatywne, doktor nic nie wyczuła, ale mimo to kazala zrobić bętę, wyszło 11 więc bardzo malutko, od razu dała mi leki na podtrzymanie, a teraz jestem w 10 tc z bliźnietami ;)) ten lekarz to jakis wariat, od razu na bete powinien Cie skierować, to że nie wyczuł nuc podczas badania, nie świadczy o braku ciąży. Zmien lekarza, który się Toba odpowiednio zaopiekuje. Pozdrawiam i koniecznie daj znac jaki wynik. Poza tym jak testy wyszły pozytywnie to nie ma dyskusji, jestes w ciąży.

no zrobiłam badanie jutro wynik, więc zobaczę

Miałąm identyczną sytuację. Test z ledwie widoczną drugą kreską. Ginekolog zrobił mi usg i dał zastrzyki na wywołanie okresu.:D:D:D

Nie dokończyłam. Oczywiście okazało się po tygodniu, że jednak jestm w ciąży:)

czyli, że przyczyną dodatniego testu nie musi być ciąża? no jak dostane jutro wyniki i wyjdzie, że nie jestem w ciąży to też dostane leki na wywołanie.

Mogłabyś zrobić jeszcze dzisiaj test, moja ginekolog powiedziala, że czasami na początku nic nie widać, ja bym zmieniła lekarza, ale najważniejsze badanie hcg..... Zrób sobie test jeszcze dzisiaj.....

Gość PrzyszlaMama23
jak test wyjdzie dodatki to jest on na 99,8% pewny jesli by wyszedl negatywny to moze byc mimo to w ciazy .chyba ze bralas jakies antybiotyki ktore moga zaklucic wynik testu poczytaj jaki rodzaj lekow wplywa na wynik testu w google

Gość qeeqeg
pre test czasami wychodzi błędnie pozytywny

Wszystko zależy od zawartości beta hcg we krwi, już przy wartości 10-15 mIU na teście widać 2 kreski... a teraz gorsza wiadomość.Mimo iż przyjmuje się, że ciąża jest powyżej normy laboratoryjnej, ta z reguły wynosi 5 mIU to dopiero powyżej 20 mIU wynik powinien być brany pod uwagę. Bo na nieznaczny wzrost b-hcg może mieć wpływ torbiel, niedoczynność tarczycy, nowotwór.Torbiel jest najczęściej spotykaną przyczyną nieznacznego wzrostu bety i zatrzymania miesiączki.Od zrobienia testu minęły dwa tygodnie, w przypadku ciąży prawidłowej wynik bety liczony byłby w tysiącach lub dziesiątkach tysięcy jednostek (podwaja się w każde 72 godziny). Jeśli więc beta wyniesie powyżej normy zawartej na wyniku a poniżej lub w okolicy 20 mIU musisz iśc do lekarza \"po diagnozę\".To są bardzo rzadkie sytuacje, ale nie na tyle rzadkie, by się nie zdarzały.