Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

niclas

Czy liczycie si臋 ze zdaniem partnera przy wyborze ginekologa?

Polecane posty

Go艣膰 Karolek01
A dlaczego najwieksze wojny sa miedzy zona i matka meza? Bo matka meza nigdy nie ma pewnosci, ze zieciowa przekazuje jej geny i po prostu nie ma zaufania. Matka corki jest duzo bardziej wyluzowana, no chyba ze zieciu nie pali sie do zostania tatusiem.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 tez_popieprzony
a twierdzenie , ze zwierzatka nie maja uczuc i tak dalej to ja bym taki pewny nie byl. szympanse potrafia nawet smigac z martwym dzieckiem i kilka tygodni , slonie maja swoje cmentarze i jak sa w poblizu zawsze je odwiedzaja , zabieraja np jakas kosc i potem smigaja z nia przez wiele kilometrow. lub tez bronia martwego juz osobnika przed drapieznikami. poza tym trzeba by bylo rozwiazac zagadke czym sa uczucia i dopiero wtedy przystapic do rozwazania czy zwierzatka je maja czy tez nie ale to raczej temat na jakies forum filozoficzno-fizjologiczne :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tez_popieprzony
ale tak a propos uczuc co tu daleko szukac, wielokrotnie w tv pokazywali jak pies byl przywiazany do pana , ze na cmentarzu siedzial non stop przy grobie pana. a mozna stwierdzic , ze milosc to jakas forma przywiazania i czegos tam jeszcze takze w ferowaniu osadow trzeba byc ostroznym :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Karolek01
Co tu duzo mowic. Natura dala kobietom duza przewage nad mezczyznami w tym, ze to one moga rodzic. Na szczescie jakis mezczyzna wynalazl w koncu genetyczne badanie ojcostwa, co sprawilo, ze szanse panow w tym nierownym boju ulegly stanowczej poprawie :-). Ale oczywiscie, co zawsze powtarzam, w kazdym zwiazku najwazniejsze sa szczerosc i zaufanie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tez_popieprzony
biorac pod uwage statystyki to wierzyc mozesz tylko sobie samemu :) jak to w przyrodzie jak nie upilnujesz samicy to ci ja jakis samiec zbalamuci , nie mowie tu oczywiscie , ze samca nie trzeba pilnowac , rzeklbym nawet , ze nawet bardziej :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Karolek01
Ale przynajmniej teraz samica nie ma szans wmowienia samcowi, ze owoc tego zbalamucenia pochodzi od niego :-) (pod warunkiem, ze facet ma dosc kasy, zeby zaplacic za badania).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tez_popieprzony
no czyli wiadomo liczy sie kasa i tylko ona jest gwarentem wolnosci i niezaleznosci czlowieka niezaleznie od systemu politycznego i innych kataklizmow. masz kase jestes kreatorem wlasnego zywota ;) nie masz pozostaje ci byc tylko tyrbikiem w maszynie :) zdanym na to co zesli ci los. zabieram sie zatem do roboty ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tez_popieprzony
papuzanka26 co do komisji wojskowej i przegladu zadu to generalnie nikt mi w dupe niczego nie wkladal , poza tym ta komisja to jest taki systemowy atak na moja dupe, nie poszedlem tam z wlasnej woli i w wieku 18 lat nie mialem na tyle samoswiadomosci zeby im powiedziec, zem nie krowa i niech sie bujaja. wiesz to cos w styli zatrzymuje Cie policja i kaze dmuchac w balonik. wiekszosc ludzi dmucha. ale zadajmy sobie pytanie czy ktos moze mnie zmusic do dmuchania w cokolwiek ? otoz nie , gdybym byl po piwku , a by mnie zatrzymali odpowiedzialbym sam sobie dmuchaj ;). wtedy pada argument , ze na krew mnie zawioza. oczywiscie na sile pobiora Ci krew :) ciekawe jak, co obezwladnia mnie i siostra bedzie probowac w szpitalu pobrac krew ja jej rzekne : zbliz sie do mnie dziewico , a dostaniesz kopa w kly ;) i co pobierze mi krew , nie pobierze bo to nie jej interes , pomijajac juz to , ze byloby to naruszenie mojej nietykalnosci osobistej, z czego niektorzy pijani kierowcy korzystaja skrzetnie :) wiec wszystko zalezy od swiadomosci jaka posiadasz. a ze Twojemu facetowi jest to niby obojetne to swiadczy wlasnie o tej obojetnosci Twojej osoby dla niego. A swoja droga czy te Twoje nawracajace dolegliwosci hydrauliki nie sa czasem skutkiem, ze Twoj facet odreagowuje upokorzenia , ktore mu zadajesz rozneglizowywaniem sie przed obcym facetem ? nazwijmy rzeczy po imieniu jest to upokorzenie i potwarz dla samca z duzo iloscia testosteronu :) Na Twoim miejscu zainteresowalbym sie blizej ta sprawa ;) . przeciez nie powie Ci , kochanie jest to dla mnie rybka przed kim sie rozkraczasz bo znalazlem antidotum na moja straszna fobie ;). a moze zastanawialas sie nad tym , ze mowi Ci to co chcesz uslyszec ?

Udost臋pnij ten post

tak sei sklada drogi tez_popieprzony,ze akurat moje dolegliwosc meczyly mnie wtedy kiedy bylam sama, zanim jeszcze spotkalam mojego narzeczonego :) wiec akurat pudlo :) moze po prostu moj organizmm dopomina sie tejn sposob o partnera :p mojemu facetowi moje zdrowie nie jest obojetne i dlatego nie skresla lekarza ze wzgledu na plec. fobii na szczescie nie ma. ja rowniez nie zamierzam w fobie popadac i nie bede go dopytywac czy aby na pewno nie ma nic przeciwko itd. zreszta nie wiem czy zwrociles uwage, moim aktualnym lekarzem ginem jest bardzo sympatyczna pani lat okolo 58. ale oczywiscie nie zwrociles uwagi, bo zapamietujesz tylko to, co pasuje do twoich teorii spiskowych :) :) :)

Udost臋pnij ten post

S艂uchajcie, jeszcze jeden w膮tek mi sie nasun膮艂: chodzenie do ginekologa m臋偶czyzny a stan gospodarki, i to nawet w wymiarze globalnym. Co tu du偶o m贸wi膰, jak by艣cie chodzi艂y do kobiety, to by艣my nie siedzieli na tym forum i pracowali porz膮dnie. A tak wymieniamy pogl膮dy, czasem obelgi, a gospodarka 艣wiatowa coraz bardziej kuleje. Czy nie zastanowi艂o Was, 偶e krach na gied艂ach, bankructwa bank贸w w Ameryce mia艂y miejsce akurat wtedy, jak si臋 nasili艂a nasza dyskusja? To na pewno nie jest przypadek. Wi臋c pytanie do kobiet. Jak Wam si臋 偶yje ze 艣wiadomo艣ci膮, 偶e przez Wasze wyuzdanie ginekologiczne musiano np. zmkn膮膰 czasowo gie艂d臋 w Moskwie? To chyba ogromny ci臋偶ar?

Udost臋pnij ten post

no wiec wlasnie. gdybyscie nie wymyslali sobie problemow tam gdzie ich nie ma, to kryzysu swiatowego by nie bylo :p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aaliya
a dlaczego MY mamy byc odpowiedzialny za to ze WY 藕le pracujecie? ;) chyba zbyt wiele odpowiedzialno艣ci chcesz na nas przerzucic :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aaliya
odpowiedzialNE oczywiscie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Karolek01
Och Allyia, w sprawie tej pomylki to pewnie Freud mialby cos do powiedzenia :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tez_popieprzony
do艣膰 ju偶 tych moich wypowiedzi , c贸z moge sie przyzna膰 teraz 偶e moja kobieta chodzi do gin faceta i niestety powoduje to nieustaj膮ce spi臋cia w naszym zwi膮zku . Pod wp艂ywem tej dyskusji postawi艂em sprawe jasno i co sie sta艂o ? jestem sam....... to m贸j ostatni wpis , przepraszam zw艂aszcza kacapo艂y oraz papuzanke 26, inne kobiety kt贸rym cisnienie podnios艂em tak偶e.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ale jeste艣cie pojechani
karolciu- je艣li sta艂bym si臋 wiarygodna dla takich jak ty.... zacz臋艂abym si臋 martwi膰, czy wszystko ze mn膮 w porz膮dku :D ad. mleka- jest du偶a r贸偶nica mi臋dzy UHT a np filtrowanym, bo ten pierwszy proces powoduje modyfikacj臋 bia艂ka, oraz zabija wszystkie bakterie pomagaj膮ce w trawieniu- wi臋c pijesz co艣 co jest nie do strawienia- na dodatek to co艣 jest najcz臋艣ciej w kartonie z dodatkiem aluminium- kt贸re jak wiadomo przenika do produkt贸w.... ale oczywi艣cie wyb贸r nale偶y do ciebie. te偶 popieprzony- jeste艣 kompletnie aspo艂eczny ze swoimi teoriami spiskowymi. Sam nawi膮za艂e艣 do pierwotnych instynkt贸w- ot贸偶 cz艂owiek to zwierze stadne- na tym polega艂a zawsze jego si艂a- a ka偶de stado dzia艂 na zasadzie zale偶no艣ci- czyli stado w pewnym sensie ci臋 wykorzystuje, ale i daje co艣 w zamian (czyt. firmy farmaceutyczne nak艂aniaj膮 ci臋 do bada艅, wyci膮gaj膮 twoj膮 kas臋, ale w zamian za to mog膮 si臋 rozwija膰- wynajduj膮 nowe leki- co w konsekwencji przed艂u偶a ci 偶ycie) :P ... a ten tekst o badaniu krwi- jest po prostu 偶a艂osny- gdyby艣 tak zrobi艂 jak napisa艂e艣- wyl膮dowa艂by艣 w psychiatryku i tu sko艅czy艂 Twoje pytanie o zdrad臋 w zwi膮zku- dla mnie wygl膮da to tak, 偶e zwi膮zek to umowa- czyli je艣li umawiamy si臋 na wy艂膮czno艣膰 (dot. seksu, nie bada艅 lekarskich ;) ) to 偶adne chodzenia do kochanki nie wchodzi w gr臋... je艣li natomiast umawiamy si臋 na "wolny zwi膮zek"- no problem- ale to te偶 oznacza- 偶e i ja mam prawo zabawi膰 si臋 z "listonoszem". niklas- moim zdaniem, wyci膮gasz pochopne wnioski, bior膮c pod uwag臋 wypowiedzi facet贸w na tym forum- wielu facet贸w (w tym m贸j) nigdy by tu nie napisa艂o- wi臋c to 偶e znalaz艂e艣 tu kilku o podobnym problemie do twojego, 艣wiadczy膰 mo偶e co najwy偶ej o tym- 偶e specyficzna grupa si臋 tu wypowiada. A co do zacierania si臋 granic mi臋dzy p艂ciami- moim zdaniem prowadzi do czego艣 innego- 偶e w艂a艣nie co raz bardziej oboj臋tne b臋dzie jak p艂e膰 wykonuje jaki zaw贸d i coraz mniejsze uprzedzenia w tej kwestii. a twoje twierdzenie "Fakt jest faktem wizyta ginekologiczna zosta艂a uznana za co艣 niejednoznacznego obyczajowo" za par臋 lat b臋dzie skamielin膮 jak dinozaury. Co do przyk艂ad贸w muzu艂ma艅skich- nie wiem jak mo偶na za przyk艂ad bra膰 religi臋 kt贸ra, ka偶e wyznawcom wysadza膰 budynki i mordowa膰 ludzi niewinnych- to jest dopiero szczyt MANIPULACJI (to do popieprzonego) - wysadzi膰 si臋 w powietrze, bo jaki艣 prorok co艣 tam nasmarowa艂 par臋 wiek贸w temu :P BTW- te偶 zauwa偶y艂am- wy panowie w szcz臋艣liwych zwi膮zkach- a macie czas siedzie膰 tu od rana do wieczora

Udost臋pnij ten post

Ale jeste艣cie... jak tu nie siedzie膰, jak s膮 takie mi艂e i m膮dre panie. Przecie偶 na noc wracamy, gdzie nasze miejsce (ja przynajmniej). To, 偶e a偶 tylu facet贸w tu si臋 wypowiada dla mnie ma znaczenie, bo tu facet贸w jest w og贸le ma艂o. Ale przyj膮wszy, 偶e niekt贸rzy to forum czytaj膮, to dlaczego tylko jeden jednoznacznie zadeklarowa艂 (Tomek z Opola), 偶e nie jest zazdrosny o gina? Powtarzam mnie o ilo艣膰 nie chodzi, owszem o tyle, o ile to jako艣 uwiarygodnia problem. Wa偶na jest przede wszystkim wymiana pogl膮d贸w i to, co Wy (women) piszecie, tak偶e to, co piszecie o postawie Waszych facet贸w. Nie podwa偶am tego, 偶e jest w Waszych zwi膮zkach tak jak m贸wicie. Konfrontujemy te postawy i to jest cenne.

Udost臋pnij ten post

pojechani - wszystko 艂adnie i pieknie, ale nie podoba mi si臋, jak ktos je藕dzi po innej religii. Religie nmuzu艂ma艅ska trzeba widziec jako ca艂o艣膰 religijno kulturow膮, jakos osadzona, a nie na zasadzie "prorok ka偶e im wysadza膰 wie偶owce w powietrze" . Tak samo dobrze mozna powiedzie膰 "B贸g chrzescija艅ski kaza艂 w sredniowieczu robic krwawe krucjaty i zabijac tych, co religii przyj膮膰nie chcieli, kaza艂 zabija膰 kobiety za to, ze mia艂y rude w艂osy albo ze nie uton臋艂y wrzucone do studni, bo akurat sp贸dnica u艂ozy艂a sie tak a nie inaczej, a obecnie kaze podk艂adac bomby np. w Irlandii p贸艂nocnej"

Udost臋pnij ten post

To, co pisz膮 Kacapo艂y jest bardzo wa偶ne. My sobie nie zdajemy sprawy z tego, 偶e np. Arabowie odnosz膮 si臋 do kobiety z o wiele wi臋kszym szacunkiem, ni偶 Europejczycy. T艂amsz膮 j膮 spo艂ecznie, ale w relacji dwustronnej s膮 bardziej czuli i wyrozumiali. Nie wiem, czy czytali艣cie kilka lat temu w "Wysokich Obcasach" wywiad z pani膮 ginekolog, Arabk膮, kt贸ra kilka lat pracowa艂a w 艁odzi, a teraz od kilku lat pracuje w Bejrucie. Dokona艂a por贸wnania sytuacji jej pacjentek w obu krajach i dla mnie to by艂 szok. W 艁odzi pojawia艂y sie pacjentki ze 艣ladami pobicia albo wymuszenia seksu (gwa艂t ma艂偶e艅ski). Prawid艂owo艣膰 by艂a taka, 偶e najcz臋艣ciej w okolicach wyp艂aty te 艣lady na ciele powstawa艂y (wiadomo, w贸deczka, jak si臋 baby nie bije, to gnije, itd.). W Bejrucie za kilka lat praktyki nie spotka艂a si臋 z ani jednym przypadkiem pobicia 偶ony przez m臋偶a. Podaje tam inne szczeg贸艂y delikatnego odnoszenia si臋 Arab贸w do 偶on. To te偶 jest przecie偶 inspirowane religijnie.

Udost臋pnij ten post

popieprzony - pewnie, ze mo偶na odstawia膰 takie cyrki - nie bede dmucha膰 w balonik, nie dam sobie pobra膰 krwi - tylko po pierwsze po co, a po drugie - jestem przekonana, 偶e policjanci umiej膮 sobie radzic z takimi madralami Wiesz takie teksty to sadzi艂am jak mia艂am 5 lat - jak b臋dzie mnie gonic policja, to zepchn臋 im samoch贸d do rowu i uciekn臋

Udost臋pnij ten post

My europejki wsp贸艂czujemy muzu艂mankom, 偶e s膮 niesamodzielne, a one wsp贸艂czuja nam, bo nasi partnerzy nas nie dos膰kochaj膮, bo nie utrzymuj膮 nas, bo jak my zarabiamy, to dajemy te pieniadze na zycie, a jak one zarabiaj膮, to maj膮 to w ca艂o艣ci na fanaberie, bo na 偶ycie ma zarobic m膮偶. Wsp贸艂czuj膮 nam, 偶e musimy prowadzic samoch贸d, ze nikt nas nie wozi, 偶e nikt sie nami nie opiekuje. To tak w uproszczeniu i oczywiscie nie jest to obraz ca艂osciowy, s膮 te偶 muzu艂manki, co by chcia艂y by膰 samodzielne i mie膰 tak jak na zachodzie - ale wszystko jest wzgledne i nie mo偶na powiedzie膰 - u nich jest do dupy, a u nas jest fajnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Karolek01
Pojechani>> prosze, nie pisz juz nic wiecej, bo Twoje wypociny staja sie bardziej zalosne niz smieszne. Pamietaj, prawidlowa kolejnosc jest: Mysle, sprawdzam, pisze, nie odwrotnie, wiec zanim nastepnym razem wyglupisz sie na temat Islamu, przeczytaj dokladnie Koran. To co zrobilas, to to samo co obwiniac wszystkich chrzescijan za II wojne swiatowa, bo grupka zapalencow z partii narodowosocjalistycznej nadinterpretowala Pismo Swiete. Ale co ja Ci bede pisac, jak Ty pewnie nie do konca wiesz, co oznacza "narodowosocjalistyczny". Idz lepiej, zrob sobie peeling, wypiluj paznokcie, ogol pachy i idz na swoj basenik, tylko nie kap sie bron Boze przed wejsciem, bo jeszcze Cie jakas lesba pod pry

Udost臋pnij ten post

pewnie niclas, muzulmanie sa bardzo delikatni wobec kobiet, w ogole kobietom zyjes ie tam przecudownie. tylko nie wiem skad w prasie co i rusz pojawiaja sie raporty o tym jak to corke utopili, zone spalili, obcieli nos i wargi itp. te historie swiadcza wybitnie o tym jak wspaniale traktuje sie tam kobiety. ja nie czytalam koranu, wiem tylko to, co przeczytalam w internecie. wiem,ze koran nie wpaja agresji ani wobec kobiet ani wobec drugiego czlowieka, to ludzie nadinterpretuja fakty tak,zeby bylo im wygodnie it o ludzie czynia zlo. ale gotuje sie we mnie jak czytam takie teksty jak wlasnie zasadziles.

Udost臋pnij ten post

A kto powiedzia艂, 偶e 偶ycie jest w艂a艣nie tyle warte, iile jest warte u nas ? Inne kultury maj膮 swoje w艂asne priorytety, swoje w艂asne warto艣ci. To, ze u nas 偶ycie jest cenniejsze niz cokolwiek inne, nie oznacza, 偶e tak ma by膰 wsz臋dzie, bo u nas tak jest.

Udost臋pnij ten post

VCzyta艂am kiedys jak膮艣tam ksia偶ke sf i by艂 tam taki motyw, jak lekarz zosta艂 przeniesiony do przysz艂osci i zaraz by艂 艣wiadkiem jakiego艣 wypadkju, wi臋c wzi膮艂 swoja walizeczke i zoperowa艂 babke poszkodowan膮, a ona jak si臋 ockn臋艂a, to by艂a na niego w艣ciek艂a, bo u nich jest tak, ze jak kto艣 zostanie uszkodzony w wypadku, to musi umrze膰, bo juz jest niedoskona艂y czy jakos tak. Wiec to jest sprawa punktu widzenia, a nie na zasadzie "u nas jest tak i tak ma by膰, a jak gdzie indziej jest inaczej, to jest 藕le"

Udost臋pnij ten post

Ja bym osobi艣cie nie przeprowadza艂a sie do np. Arabii Saudzjskiej cyz Iranu, bo jestem ukszta艂towana tak jak jestem i to by by艂a dla mnie ogromna przepa艣膰 do przeskoczenia, nie wiem, czy bym da艂a rad臋, a przede wszystkim - czy bym chcia艂a da膰 rad臋. Ale nie zmienia to faktu, ze jest to jaka艣 cywilizacja, ma swoje okre艣lone wartosci, zasady i stanowi sp贸jna ca艂os膰

Udost臋pnij ten post

Papu偶anko, Ale ja ten tekst zasadzi艂em w oparciu o to, co wyczyta艂em u kobiety znaj膮cej oba te 艣wiaty. Wsz臋dzie s膮 wynaturzenia, i my艣l臋, 偶e Ale jeste艣cie... o wynaturzenia w艂a艣nie chodzi艂o, wi臋c jej od wiary i czci bym nie ods膮dza艂. Uwa偶am, 偶e mamy uproszczony obraz tamtego 艣wiata. Oczywi艣cie, tu jest te偶 du偶e, okrutne nieraz zr贸偶nicowanie. Niech Ci Kacapo艂y opowie o kampanii w Niemczech przeciwko tzw. mordom w obronie czci rodziny. Chodzi g艂贸wnie o kobiety tureckie, za艣lubiane zaocznie w Anatolii jakiemu艣 Turkowi w Niemczech. Zdarza艂y si臋 morderstwa takich kobiet pod byle pretekstem. Poza tym one cz臋sto s膮 rzeczywi艣cie terroryzowane przez facet贸w (m臋偶a, ojca, braci). Niekt贸re 偶yj膮 kilkana艣cie lat w Niemczech, a nie opu艣ci艂y ani razu swojej dzielnicy. To, co m贸wi臋 dotyczy jednak patologicznej sytuacji w艣r贸d emigrant贸w, ludzi dramatycznie rozdartych mi臋dzy dwoma kulturami.

Udost臋pnij ten post

Do Kacapo艂贸w, w takiej kulturze, jak islamska, 偶ycie te偶 jest najwy偶sz膮 warto艣ci膮. Ekstremi艣ci nadu偶ywaj膮 argumentu o umieraniu w imi臋 d偶ihadu, 艣wi臋tej wojny jakoby w obronie wiary. Ale to jest nadu偶ycie tak偶e w ocenie teolog贸w islamskich. Natomiast faktem jest, i to mo偶na zarzuci膰 islamowi, 偶e jest to religia nietolerancyjna. Wolno budowa膰 meczety w Europie (np. sprawa najnowszego meczetu w Kolonii), ale ko艣cio艂y ju偶 nie tak samo ch臋tnie w krajach islamskich. Tu nie ma symetrii.

Udost臋pnij ten post

OK. Co do warto艣ci 偶ycia, chodzi艂o mi o 偶ycie w og贸le, a nie tylko w islamie, swoja drog膮 nie zag艂臋bia艂am sie nigdy w temat i niewiele umiem powiedziec na temat islamu, ale po prostu nie lubi臋, jak kto艣 tak o z liscia deprecjonuje inn膮 religie czy kultur臋 tylko dlatego, ze wyrwie z niej par臋 rzeczy, najlepiej takich sensacyjnych z wiadomosci, i na tej podstawie ja os膮dzi na wieki wiek贸w amen.

Udost臋pnij ten post