Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiii

uczulenie - co i jak

Polecane posty

Strasznie łzawia mi oczy i mam katar, zaczynam podejrzewać ze jestem na coś uczulona :o teraz moje pytanie: czy jak pójdę do zwykłego lekarza rodzinnego to on da mi skierowanie na jakieś testy czy jak? I ile te testy kosztują?

Gość da ci do alergologa
a alergolog na testy, jesli na NFZ to nic nie kosztują.

Gość alergiczka1333
juz ci mowie: 1.Najpierw idz do lekarza rodzinnego:podaj objawy,od kiedy ci sie to dzieje itp. 2.Jeśli lekarz nie da ci skierowania na testy tak było w moim przypadku to poproś. 3.Testy są bezpłatne ja byłam i nic nie zapłaciłam Napewno się zastanawiasz czy to boli i jak to przebiega Już ci mówie: 1.Pani karze ci usiąść i wystawić obie ręce 3.Następnie długopisem będzie ci pisać na obu rękach numerki od 1 do 10 4.I obok tych numerków będzie nanosić różne substancje 5.Po skończeni każe ci poczekać na poczekalni 6.Będzie cie to strasznie swedziało ale nie drap 7.Przy nie których punktach będzie ci wychodziło uczulenie 8.potem pani sprawdzi i : np nr1zboże i przy jedynce będziesz miała chroste to znaczy ze jestes na to uczulona No i koniec :-)

Wreszcie jakiś opis jak dla blondynki ;) czyli coś czego mi potrzeba :p dziękuję bardzo :D najpierw wybiorę się do okulisty bo może to coś z oczami a jak tu będzie ok to idę po skierwanie na tesy :)

Gość jesli pójdziesz do alergologa
to może dać Ci skierowanie na testy z krwi ;) Czyli pobierają krew jak na morfologię i badają ją pod kątem alergii na dane substancje. Proste i wygodne, ale droższe niż zwyklłe testy i nie zawsze na to dają, ale może akurat . Moja mama miała taki test z krwi bo przy sterydach skórny by jej nie wyszedł