Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietta

dla niedoinformowanych dziewczyn

Polecane posty

Gość kobietta

Byłam dwa razy w ciąży miałam nietypowe ciąże W pierwszej do zapłodnienia doszło na początku maja a pod koniec maja i czerwca miałam jeszcze okres trwający przez 5 dni i zużyłam ponad połowę opakowania podpasek. Być może to nie był prawdziwy okres ale miałam prawo się pomylić. U lekarza byłam w sierpniu gdy zatrzymał mi się okres, czyli nie było go 28 lipca i dowiedziałam się, że jestem w 13 tygodniu ciąży. Jeżeli chodzi o drugą ciążę to zaszłam podczas okresu.Na biologii uczyli mnie, że są dni płodne, niepłodne, że tylko w połowie cyklu można zajść więc myślałam że w czasie okresu może być hulaj dusza.No bo przecież jakim cudem można zajść w ciążę podczas okresu? Nie ma jajeczka itd Miałam jeszcze okres przez dwa miesiące, ten ostatni był już naprawdę skąpy bo trwał ze 4 dni i zużyłam tylko 5 podpasek. Poszłam do lekarza a ten powiedział, że widzi tu 14 tydzień ciąży. A ja w szoku normalnie. oczywiście nie byłam małolatą i byłam mężatką więc tragedii nie ma.Ale mówię, jakie życie jest dziwne.

Stare żołnierskie porzekadło mówi: czlowiek strzela Pan Bóg kule nosi... Widać trjektorie tych kul bywają czasem dziwne :D Gratuluję dwójeczki! 🖐️ :)

Po pierwsze - nikt nie twierdzi, że w ciąży nie można mieć krwawień. li i jedynie twierdzone "jest", że - zdarza się to rzadko 9a niektóre forumki traktują to niemal jak standard)- jest bezpośrednim zagrożeniem rozwoju ciaży (jeśli sie o ciąży wie, to się leci do lekarza)- taka krew nie zawiera skrzepówPo drugie - miesiączka to proces złuszczania endometrium po owulacji. jesli się nie obserwujesz to NIE MOŻESZ wiedzieć, czy cykl poprzedzający krwawienie był owulacyjny. Bo jeśli nie był - to krwawienie występujące po takim cyklu w zdecydowanej większości jest krwawieniem śródcyklicznym, czyli towarzyszy owulacji. ot i cała tajemnica zajść podczas miesiączki. Inną sprawą jest, że przy bardzo krótkich cyklach istnieje możliwość, że płodność trwa od 1 dc, czyli możliwa jest ciąża ze stosunku podczas miesiączki, gdy owulacja wystepuje szybko. Dla Twojej informacji plemnik w dobrym śluzie potrafi przeżyć do 7 dni a podczas okresu nie wiesz jaki masz śluz bo zmieszany jest z krwią. ALE zdecydowana większośc nie wie, czy zaszła "bo cykl się skrócił" czy dlatego, że kobieta współżyła podczas krwawienia śródcyklicznego.