Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Disturbyiak

wojna w Gruzji..Polsa zagrożona?

Polecane posty

Gość Disturbyiak

Jak myślicie,czy Rosja odwdzięczy sie nam za sprzeciw przeciwko nim i zaczną nas bombardowac? przypomnijcie sobie historie.

Gość lalalallaaamido
niech Polska zgodiz sie na tarcze amerykanska i rosja przerobi nas na kotlety mielone :o oni tylko na to czekaja..

Gość lalalallaaamido
a nato i ue nie rusza nawet palcem w nasza strone tak smao jak zrobili z Gruzja :o wypieli sie na nia i na nas tez sie wypna bo jestesmy malym pansewkiem ktore nie ejst swiatu potrzebne do niczego orzeczytajcie to http://wiadomosci.onet.pl/1804560,12,item.html

Gość Disturbyiak
dokładnie;/ a ta ameryka zawsze kręci,a potem my zostajemy na lodzie..kto im teraz pomaga w wojnie z Irakiem? jeszcze dojdzie do tego,ze Rosja sie z Irakiem wezmą za Polskę..logiczne,ze nie damy rady ...co oni z nami robią? czemu musimy lizać im dupe? oni naprawde nie liczą sie z tym co za pare ładnych lat z nami moze sie stać? albo i kto wie za pare miesięcy skoro Rosja o gówno najechała na Gruzję w ciągu pare dni to co dopiero na nas//

Ruscy są nieobliczalni :o obawiam się, że któregoś dnia zrobią to co kiedyś zrobili a my będziemy w dupie :o i wierzyć mi się nie chce, że mamy XXI wiek a wciąż takie rzeczy się na świecie dzieją

Gość Disturbyiak
meaaa mam to samo! ja myslalam,ze wojny to tylko w jakims kurde średniowieczu,ale bez przesady mamy 21 wiek! ich naprawde porąbało..a słyszeliscie jak ktos tam ważny z Rosji zaczal na Polskę najezdzac? cytuje " odkad wojna sie skonczyla Polska robi wszystko na niekorzyść Rosji i to moze sie dla nich zakończyć wojną" rozumiecie to?! juz nam dają aluzje..mam 16lat i jestem młoda,ale czuje,ze bedzie z nami baardzo źle;/

Gość lalalallaaamido
najlepsze ejst to ze Gruzja ma swoje wojska w Iraku i pomagala USA a co USA zrobily? wielkie gowno :o bo nie maja w tym swoim interesow oni dbaja tylko o siebie :o nam tez nie pomoga a dzieki tarczy sprowadza na nas tylko Ruskich nie mamy szans!

Gość lalalallaaamido
wojnsy sa caly czas a myslicie ze co USA robi w Iraku? to samo! zajmuje rope nie chodzi im o pokoj przeciez.

Gość tyroksyna
ludzie, nie straszcie :o

Gość wilkury
tak bedziemy raczej płakać jak w koncu dojdzie do tego co apokalipsa przepowiada...nie wiem,czy macie tego świadomosc,ale krok po kroku wszystko sie spełnia.. jestesmy juz straceni

Gość lalalallaaamido
zuk najlepiej sie pakowac i spierdzielac :)

Gość lalalallaaamido
nie straszymy czytaj onet sama sie przestraszysz, ruskie nas strasza ze ZAPLACIMY za to ze sie wpieprzylismy do ich wojny z Gruzja :o

Gość parodia
tu nie chodzi o "granicę państwa" . Rosja wielkie cesarstwo nad kazdym rządzic chce, w sumie my ani gazu nie mamy ani nic ;) wiec spoko bedzie,co najwyzej kurki z gazem nam przykręcą i bedziemy siedzieć przy swieczkach w domu bezogrzwania !

a no... i 'najlepsze' jest to, że świat ratuje, pomaga, trąbi, składki żywności, wielkie akcje, artyści dla ofiar kataklizmów, sranie w banie itd a nagle ot tak wysadzają w powietrze pół Gruzji (gdzie giną zwykli , niewinni ludzie tacy jak my)

Gość lalalallaaamido
" Poczta Onet.pl Polska i kraje nadbałtyckie zapłacą za krytykę Kremla" Polska od początku silnie popierała Gruzję w konflikcie na Kaukazie. Do tej pory Rosja mówiła do całego Zachodu. Teraz jednak padły pierwsze groźby pod adresem Polski. - W tak ważnych sprawach nie należy się spieszyć, bo można popełnić pomyłki, za które przyjdzie płacić długo potem - powiedział rosyjski ambasador na Łotwie do Polski i krajów nadbałtyckich - podał dziennik.pl, za agencją AFP. To pierwsza rosyjska reakcja na działalność Polski w sprawie Gruzji i wspólną deklarację z państwami bałtyckimi potępiającą rosyjski atak na Gruzję. Agencja AFP, którą cytuje dziennik.pl, twierdzi, że taka deklaracja to wyraźne ostrzeżenie i groźba "zapłaty" za krytykę Kremla. Prezydenci Polski, Litwy, Łotwy i Estonii potępili we wspólnej deklaracji "działania rosyjskich sił zbrojnych wymierzone przeciwko suwerennemu i niepodległemu państwu gruzińskiemu". - Doszło to otwartej interwencji na obcym terytorium - powiedział Lech Kaczyński na specjalnej konferencji prasowej. - Stąd nasze ostre oświadczenie - wyjaśnił. Prezydent Lech Kaczyński oświadczył, że działania rosyjskich sił zbrojnych na terytorium Gruzji to "w istocie akt agresji". Lech Kaczyński podkreślił, że Osetia Płd. i Abchazja są częścią Gruzji i "nic tego nie zmieni". masakiera :o najlepsze ze nie mamy ZADNEJ broni ani nic :( nasze militaria sa tak slabe ze nie wiem czy dalibysmy rade sie bronic kilka dni pod najazdem ruskich :o

Gość Disturbyiak
dobrze,ze poruszylam ten temat;) nigdy nie lubiłam Rosji szwabów tez nie toleruje i jeszcze dojdzie do tego ,ze Niemcy pomogą Rosji i bedzie kolejna wielka wojna.. patrzcie jak głosno jest teraz o Polsce wszyscy mowia Polska to Polska tamto..ze sie niepotrzebnie wszedzie probujemy wpieprzyc./ nie mowie,ze źle robimy pomagajac Gruzji,ale uwazam,ze najpierw powinno sie złączy c z panstwami UE o pomoc ich poprosic,a potem wszyscy na Rosje niech sie kraj w koncu przestanie wywyższac bo mam tego dosyć wszyscy sie ich boją! ..;/

Gość TAAAAAAAAAAAA RACJA
gdzies tam sie sraja z charytatywną pomocą .. katarina tzunami i te sprawy ... a tutaj zabijają sobie ludzi jak muchy to wlaśnie jest ta dziecinada , głupota i ograniczenie

Gość lalalallaaamido
ale nikt nie pojdzie na Rosje bo po 1 wyszlaby z tego wojna swiatomowa- atomowa prawdopodobnie, po drugie nikt nie chce brudzic swoich interesow z ruskimi, a po 3 mozliwe ze sie boja :o

Gość lalalallaaamido
to nie dziecinada, to zycie! life is brutal a kazde panstwo dba tylko o siebie a szczegolnie USA maja nas w dupie gleeeeeeeeeboko :o

Gość Disturbyiak
grozili nam?:O no to ładnie...juz po nas Gruzji nawet nie grozili po prostu najechali,a nas juz ostrzegaja? to bedzie jazda.. ja juz rodzicow namawiam do wyjazdu nie bede w ostatbniej chwili zwiewac..ale co prawda to prawda,ze Warszawa jest najbardziej zagrozona w koncu to stolica

to mnie teraz wystraszyliście. Oby nie było tak, że faktycznie Polska zostanie zaatakowana. Władza Rosji jest ostro popierdolona, wydaje im się, że są zajebiści, bo mają gaz i każdemu mogą podskoczyć. Powinni zadbać o ludzi w swoim kraju, bo w Rosji władza dba tylko o swoje dupy, a nie o Rosjan

Gość lalalallaaamido
ja mieszkam w malej miescicie pod gliwicami ale i tak sie boje mozliwe ze zakreca nam gaz i podrozeje wszystko, moze nie najada ale kto ich wie ? oni sa zdolni do wszystkiego. zaczynam sie powoli bac... bo jak uderza to z Polski nic nie zostanie.

Gość kirevokaa
znam mentalność Rosjan. Umieją przeczekać i uderzyć wtedy, gdy cios jest odbierany najboleśniej. Mamy umowy gospodarcze z Rosją. Szczególnie umowy dotyczące dostaw gazu i ropy. Umowy są jeszcze ważne i Rosjanie je dotrzymają. Ale NIE ODNOWIĄ!!!. Na miejscu władz polskich zająłbym się pilnym szukaniem dostaw tych produktów z innych regionów. Wyskoczyliśmy przed orkiestrę w sprawie Gruzji, nie wnikając w meritum sprawy i trzeba będzie za to zapłacić; gorąca głowa drogo kosztuje.

Przynajmniej okazalo by sie co jest warte NATO. Żart.. lepiej żeby nic z tego poza pogrózkami nie wynikło.

Gość wojna będzie pod koniec roku
będzie wojna!! u nas !! taka prawda ale my nie możemy się dowiedzieć. nikt nam tego nie powie do samego końca... rosja nawet nie będzie musiała wchodzić na polskę - wystarczy, że spuszczą nam bombę biologiczną ... trupów będzie tyle, że będą się na ulicach walać. ale nikt wam tego nie powie w telewizji, nie napisze w gazecie aż do końca!!! wojna ma być pod koniec roku

Gość Disturbyiak
mam ochote ich rozgnieśc..po prostu nie nawidze jak ktos jest od kogos uzależniony,a w tym przypadku my wszyscy jestesmy pod kontrolą Rosjan.. ja jestem pewna,ze nas zaatakują predzej,czy pozniej czekaja tylko na nasze potknięcie

Gość kirevokaa
co ty mowisz ?:o

Gość idź się lecz..

Gość Disturbyiak
co ty gadasz? skad ta pewnosc,ze pod koniec roku?