Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gonia0701

zasiłek rehabilitacyjny w ciazy

Polecane posty

jestem w 6-tym miesiacu ciazy i juz od pieciu miesiecy na L4 po zakończeniu chorobowego idę na zasiłek rehabilitacyjny i tak az do rozwiazania ....(rodze w listopadzie). umowe o prace mam do konca tego roku boje sie ze po sześciu miesiacach chorobowego pracodawca rozwiaze ze mna umowe a ja po porodzie zostane bez prawa do zasiłku macierzyńskiego....czy tak moze byc? prosze o odpowiedz

Gość Allegrowiczka od lat paru
Umowe masz do konca roku a rodzisz przed jej zakończeniem więc w czym problem?Dostaniesz macierzyński ale nie wychowawczy.

nie martw sie. po okresie pobierania zasilku chorobowego bedac na zasilku rehabilitacyjnym jestes chroniona. Dopiero po lacznym okresie usprawiedliwionej nieobecnosci w pracy ( 182 dni zasilku chorobowego plus 90 dni rehabilitacyjnego) pracodawca ma podstawy do zwolnienia, takze chyba nic ci nie grozi. oblicz dokladnie czy w sumie do momentu rozwiazania umowy bedziesz nieobecna w pracy max przez 272 dni. Okres ten musi byc ciagly.

Gość SanSan
po pierwsze pracodawca nie moze zwolnic Cie w ciazy spokojnie przejdz na zasilek rehabilitacyjny (przeciez po L4 nie wracasz do pracy - wiec jak mialby cie zwolnic? ) pozniej dostaniesz normalnie macierzynski i to wszystko, chyba ze umowa zostanie przedluzona to moze zalapisz sie na wychowawczy :)