Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwię się i...

Kobiety z małą macicą, które już urodziły odpowiedzcie proszę.

Polecane posty

Gość martwię się i...

Witam. Podczas badania lekarka stwierdziła, że mam małą macicę i że mogę mieć problem z donoszeniem ciąży. Mam pytanie do mam, które mimo małej macicy mają maluchy : Czy rzeczywiście ciąża była zagrożona ? Czy przyjmowałyście jakieś leki przed ciążą? Moja lekarka zasugerowała mi tabletki anty o dużej zawartości hormonów, które mają pomóc i spowodować wzrost macicy. Szukam w internecie i nigdzie nie mogę znaleźć nic o symulowaniu macicy do wzrostu przez tabletki anty. Kurna nastraszyła mnie ta gin, a właściwie nic nie wytłumaczyła. Mieliśmy zacząć starania...

Gość martwię się i...
nie ma nikogo kto miał podobny problem???

mi również kiedyś lekarz stwierdził ze mam za małą macice. inny lekarz powiedział ze to nie ma znaczenia, bo macica jest rozciągliwa i rośnie w ciązy. jednak nie jestem teraz tego taka pewna. pierwsze dziecko poroniłam w 6 tc, nie było nawet widać serduszka, wiec najprawdopodobniej była to ciąza biochemiczna. no cóz, tak się zdaża. nie winię za to małej macicy- zarodeczek nawet nie miał szans jej rozciągnąć. takze tu chyba mała macica nie miała wpływu na poronenie. drugą ciażę utrymałam tylko do 23 tc. w 21-22 tc zaczęły się skurcze, w 23 tc urodziłam. do tej pory myslałam ze przyczyną wystąpienia surczy i porodu były bakterie w kanale szyjki macicy- tak mi mówili lekarze. we wtorek natomiast bylam u b. dobrej ginki, i ona zasugerowała ze być moze to wcale nie bakterie, a własnie ta mała macica spowodowała poród- nie chciała sie po prostu dalej rozciagac. i teraz mam ogromny mętlik w głowie, sama juz nie wiem co myslec- zawiniła mała macica czy bakterie? dodam ze po pierwszym poronieniu robiłam usg narządów rodnych i pytałam lekarza o wymiary macicy, stwierdził ze są absolutnie normalne.