Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frania firania

Jak to jest z rezerwacją sali i zespołu?

Polecane posty

Gość frania firania

Jak to jest z rezerwacją sali i zespołu? Ile daje się zadatku podczas rezerwacji lokalu lub zespołu???

wszystko zalezy od rangi lokalu i ilosci gosci weselnych. najlepiej spisac wstapna umowe o rezerwacji na dany termin i wpisaniu kwoty zadatku.Podobnie jest z zespolem. mozna spisac umowe i dac zadatek.zespoly roznie kasuja za wesele.i jest to zadatek okolo 300-500 zl.Tak samo w lokalu od 500-1000 zl.

ja wlasie tez jestem ciekawa;p moj zespol bierze 2500zl a sala 95zl za osobe no i wiadomo zespolowi trzeba dac troche zadatku zeby inni mi terminu nie zarezerwowali;p no i na sale tez.. tylko mam jedno pytanie jak to jest jezeli teraz cena za osobe to 95zl a kobieta chce zebym wplacila 10procent ceny i mowi ze lepiej zaokragli cene do 100zl bo nie wiadomo jak to za rok bedzie...i ze mam zaplacic 10% czyli jakos 700zl ja osobiscie sie z tym nie zgadzam bo uwazam ze umowa jest podpisywana teraz a nie za rok i cena ni epowinna ulec zmianie,a co wy myslicie na ten temat? aha i mowi ze jak cos to odda te 5zl jak ceny nie ulegna zmianie

Gość bzykbzykbzyk
To koniecznie powinnaś podpisać umowę wstępną z gwarancją niezmienności ceny. Jeśli właściciel się nie zgodzi, to licz się, że wydasz te 100 zł na osobę... Choć to strasznie naciągane, bo jasnowidzem nie jesteś, a ceny negocjujesz teraz, więc powinni Ci podać cenę ostateczną, a nie przypuszczalną...

Gość frania firania
Z tego co wiem to zawsze podnoszą cenę od osoby :(

Gość brak weny
Postaraj się o zapis w umowie. U nas się niestety nie udało utrzymać ceny z momentu rezerwacji (22.09.07) i koszty wzrosły aż o 40% od osoby. W naszym przypadku zawiniła inflacja ale też i zmiana na stanowiskach kierowniczych obiektu. Nowa pani i władczyni jest okrutnie, jak widać zachłanna. Dobrze że koszty nocelgu gości zostały "po starym kursie", bo tu podwyżka sięgnęła 50%. Czujecie- z 60zł/os na 90zł? Powariowali. No ale cóż, zaproszenia poszły, terminy zaklepane- i wiadomo, że się nie wycofamy miesiąc przed ślubem. W każdym razie przy sporządzaniu umów bawcie się w detale. Im wiecej zawarte w treści, tym trudniej się potem usuługodawcy wykręcić. A nad nami wszystkimi stoi prawo cywilne. Powodzenia!

...właściwe jest zawarcie w umowie o rezerwacji np.cena od osoby 120-140 pln.Wtedy właściciel lokalu ma pole manewru...a my też wiemy,że za rok może /nie musi/być 140,-pln od osoby.Podaję cenę średnią,równie może być,np.180-210.- pln od osoby,itd.To jest jasna,klarowna umowa..dla obu stron.Ostatecznie..właściciela lokalu też obowiązuje..RYZYKO ZAWODOWE....a my wiemy,że NIE będzie takiej sytuacji...Podpisałam umowę 130.- pln od osoby,a po roku,półtora właściciel \"śpiewa/ściemnia/\" cenę 180.- pln od osoby zwalając wszystko na inflację...i na naszą sytuację BEZ WYJSCIA:):):):

Ja musiałam dać 1000 zł zaliczki na zespół (bardzo oblegany) i 600zł na salę, (znegocjowałam z 1000zł ....) aczkowliek też napomnkęli że może być zwyżka o max 15% na os za rok bo żywność idzie w górę i inne rzeczy też, nie ma w tym akurat nic dziwnego, muszą się też zabezpieczyć i zostawić sobie zapas.

Gość bzykbzykbzyk
Broneczka, dziwnego nie ma nic, ale jeśli z 15% "ugadanych" z właścicielem zrobi Ci się nagle 40-50% więcej i nie masz innego wyjścia jak zapłacić, to już nie jest ok. Także wszystko trzeba zapisać do umowy, również ewentualne zwyżki cen!

my płaciliśmy 2000zł za salę. w umowie jest informacja, że cena 170zł/os może wzrosnąć z powodu podwyżki cen żywności, ale nie więcej niż 10zł od osoby. zespół, który mieliśmy brać pierwotnie chciał 100zł zaliczki, ale ostatecznie nie spisaliśmy umowy i ciągle jestem na etapie poszukiwania... fotograf wziął 400zł.

Gość gość
Najwięcej sprawdzonych zespołów weselnych znajdziecie na http://www.oprawa.gdziewesele.pl/Zespol-DJ/ Zerknij może znajdziesz coś dla siebie i od razu uda Ci się zarezerwować fajny zespół na wesele!