Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajednaaaa

Lepsze od niejednego horroru...

Polecane posty

Gość paktofonikarlz
Już to widziałam... też wierzę, że coś w tym jest, że to nie jest zwykły przypadek. Ale jak jest, nigdy się nie dowiemy

ja w tym temacie siedziałam jakiś czas. miałam fazę na backmasking. na forum o zjawiskach paranienormalnych zaczytywałam się w tym temacie. i w sumie sama już do końca nie wiem. jak dla mnie przekaz w piosence kalibra +/- jest bardzo wyraźny i troche straszny ;) jednak najbardziej podobała mi się piosenka nirvany smells like puszczona od tyłu. słychałam samej piosenki, wyłączylam monitor. i pierwsze co usłyszłam było i hate u. w sumie backmasking może być przerażający,bo głos puszczany od tyłu brzmi jak głos diabla :D zdania na temat backmaskingu są podzielone. jedni uważają, że magik sam wymyślił coś takiego a inni uważaja, ze jest tak dokładna data śmierci i godzina, i wiele innych rzeczy (wszystkiego można sie dowiedziec czytajac komentarze na youtubie). na poczatku myslalam ze to taka sciema, ale w sumie zaczelam watpic ;] do konca nie jestem pewna czy to przypadek. w koncu zeby cos takiego zrobic trzeba naprawde zajebiscie kojarzyc slowa. a tekst plusa i minusa jest w miare spojny i nie jest chaotyczny przez co wydaje mi sie ze byc moze jest tam cos z jakiejs podswiadomosci magika. w kazdym razie na pewno dziala sila autosugestii. jesli na youtibie ogladalam film z napisami, tzn z napisanymi niby slowami z piosenki puszczanej od tylca, to takie same slowa slyszalam. jesli pioseke sluchalam sama,bez tekstu, slowa sie nie powtarzaly ;) backmasking to ciekawe zjawisko, jednak wcale nie tak latwo jest je wyjasnic ;)

Gość vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv
echhh wlaczylam to ale samo to sapanie mnie przeraża ;/ ide spac

jeszcze cos tam bylo "posluchasz tego od tylu" czy cos

On coś też o grudniu wspomina, w grudniu zginął

Gość gdfgdgd
zatrzymałam się na 1:50 i nie chcę więcej........

A ja poczekam z odsłuchaniem tego do rana :P Tak na wszelki wypadek ;)

Eeeeee :P niepotrzebnie czekałam :P Rzeczywiście ciekawe... nigdy wcześniej o tym nie słyszałam...

Gość kalyncaaaaaa
Jak ja tego pierwszy raz słuchałam to potemtydzień do siebie dochodziłam :) Nie mam pojęcia, dlaczego to mną tak ruszyło ale ja ogólnie tchórzliwa i bojąca jestem, nienawidze horrorów, ciemnych pokoi, jakiś wielkich domów :D Ale potem puściłam oryginał i też mnie przerażał... :D Widać nie muzyka dla mnie

Gość anonimowa panna
Ludzie kiedys przetlumaczylam cala ta piosenke od konca. Choć juz nie mam tego nigdzie zapisanego, ale powiem wam kilka naprawde ciekawostek 1. to nie jest pierwsza ich taka piosenka, np jeszcze "DO BOJU ZAKON MARII" 2. w utworze "NOWINY" Magik mówi kwestie: "Znowu ufam memu superego? Nie pytaj, tego nie wie nikt Bo nikt nie wie tego Że mam coś czego nie masz ty A to coś wspaniałego I SZUKAJ TEGO CZEGOś W MOICH TEKSTACH ZAWARTEGO To kwestia szczerości nie żaden wybór" 3. W piosence " + i -" w normalnej wersji lekarz sie pyta o nr jego karty czy cos takiego, a Magik odpowiada "255" a gdy slucha się w odwrotnej wersji czyli od tylu, to Magik mowi jakaś liczbę, a ta liczba odpowiada dokładnie 26 grudniowi wtedy kiedy on "popełnił samobojstwo" 4. Fokus jego przyjaciel z zespolu, sam powiedzial ze Magik był geniuszem!

Gość anonimowa panna
Powiem wam ze ja sie strasznie dlugo tym zajmowalam, ta piosenka, może zaczelam sie tym interesować z poł roku temu i do dzis mam problemy z snem

Gość anonimowa panna
Jeszcze mi sie cos przypomniało.. w mowie odwrotnej lekarz pyta sie Magika "Przeprosiłes kościol" i prawdopodobnie chodzi tu o piosenke "jestem bogiem" w tej piosence chodzi o to ze Magik udowadnia ze wierzy tylko w siebie

Gość anonimowa panna
Jak macie jakies pytania walić do mnie

Gość russia goodbye
puściłem piosenke Tatu - 'Ja saszła s uma' i od tyłu słychać "uśpij larwę". Cóż to może oznaczać ? :O

Gość anonimowa panna
Jak macie jakies pytania walić do mnie

Gość anonimowa panna
tatu sie nie zajmuje, tylko kaliber 44 i paktofonika

Gość anonimowa panna
Jak macie jakies pytania walcie mnie w odbyt.

Gość lazy girl
dlaczego magik popełnił samobójstwo??

Gość anonimowa panna
nie zwracajcie uwage na podszywaczy. Magik był zjarany, wypalil za duzo trawy i skoczyl z balkonu, mieszkałam niedaleko niego

Gość gfddfdgf
Anonimowa panno, masz gg?

Gość ttteetetet
ale opcja

on byl schizofrenikiem. do tego troche trawy i skoczyl bo myslal ze jest bogiem. szkoda chlopaka, zony i dziecka. kaliber i paktofonika to klasyka ;)

Gość ttteetetet
Jak się nazywa jesgo żona i dziecko???

Gość --------
eee co to wogole jest???nic wyraznego nie slychac gdyby nie bylo napisow to bym w zyciu sie nie domylil o co chodzi......ktos sobie wymysla jakies teorie i nakreca ludzi;/

Gość ja tam słyszę
Jest wiele bardzo wyraźnych kwestii... a skoro uważasz, że to "bzdura", to jak wyjaśnić to, że praktycznie większość tej piosenki puszczonej od tyłu ma sens??

Gość --------
jak dla mnie to tam jest wiele niewyraznych kwesti....ktos sobie wymyslil, dodal napisy co on niby tam mowi i wciska ludziom kit

Gość jest tez inna ciekawa kwestia
Magik w oryginale śpiewa w bardzo dziwnej tonacji, albo np "plus i minus" brzmi u niego jak "plus y mynus". Uważam, że to specjalny zabieg wykonany po to, aby w odwróconej wersji uzyskać efekt taki jaki mamy.