Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justyna061284

nadżerka, wypalanka

Polecane posty

Gość Justyna061284

Czy któraś z Was miała wypalaną nadżerkę? Ja mam termin na 2 września. Nie bardzo wiem jak do tego zabiegu się przygotować. No i jak to będzie po zabiegu?

Gość Justyna061284
Mam 24 lata, nie rodziłam jeszcze, a nadżerkę mam już jakieś 2-3 lata. A cytologia 3 gr cin1, nadżerka dużej wielkości

Gość Justyna061284
Ale nadal się ją stosuje. Wydaje mi się że to lepsza metoda od wymrażania, skuteczniejsza

Gość neiwiem jak sie zachowac
przy III gr. bierze sie wycinek.mialas pobierany? lepiej jest robic zamrazanie, bo przy wypalance wystepuja problemy przy porodzie a pozatym lekarz nie moze potem obserwowwac jakich kolwiek zmian nowotworowych.zreszta wypalanka jest odradzana prze wiekszosc ginekologow

Gość Justyna061284
Chodzę prywatnie do lekarza, a miałam ich już kilku. Ogólnie to staramy się o dzidzię, leczę niepłodność. Dopiero ten ostatni lekarz zebrał wywiad, zbadał mnie. Zrobił cytologię. Mówił coś o kolposkopii, lecz zdecydowaliśmy razem, żeby od razu zabieg zrobić. Po wypalance to i tak idzie do badania

Gość Justyna061284
A może przed badaniem weźmie wycinek do badania a później wypali

Gość Justyna061284
Im więcej o tym czytam, tym większy mentlik mam w głowie. Teraz to ja już naprawdę nie wiem co robić! Choć podczas pierwszej wizyty lekarz wywarł na mnie b. dobre wrażenie

Gość Aniaa22
kochane, ja miałam usuwana nadżerkę laserowo jak miałam 18 lat, czy to tez jest niebezpieczna metoda, mogę mieć jakieś problemy z zajściem w ciążę???

nie musisz się specjalnie przygotowywać. zabieg odbywa się na ulubionym przez wszystkie kobiety fotelu :D ale jest bezbolesny noo ewentualnie poczujesz delkatne uszczypnięcie.

Gość Aniaa22
czy po usuwaniu laserem tez sa jakies problemy z zajściem w ciąże, odpowiedzcie, proszę :(

Gość Aniaa22
Dziękuję! :* już się zdenerwowałam, że skutki uboczne mogą być takie same jak przy wypalaniu... ale żeby to było bezbolesne to się nie zgodze - mnie zabieg bolał, był bardzo nieprzyjemny.

Gość Justyna061284
Lekarz skierował mnie na wypalankę, pomimo że jeszcze nie rodziłam. Zdaję sobie sprawę z tego, że po zabiegu zostanie pewnego rodzaju blizna, mam nadzieję że w przyszłości przy porodzie nie będzie komplikacji

Gość Żanett
DZISIAJ MIALAM WYPALANKE TAK SIE BALAM....ALE TO NIC SRASZNEGO WCALE NIE BOLI TRWAŁO TO 15 MIN TAKŻE KOBIETKI NIE MA SIE CZEGO BAĆ:):)

Gość kiciu kiciu
tez mi sie wydawalo, ze wypalanek sie nie robi jezeli sie jeszcze nie rodzilo. Kolposkopia jest dobra, bo mozna sprawdzic pod mikroskopem co sie dzieje i przy okazji pobrac wycinek. Jak bedzie wypalal to raczej wycinka nie wezmie. Kolposkopie robia inni specjalisci, a nie twoj gin.

Wiec tak ja mialam wypalanke jak mialam 20 lat, trafilam na jakiegos konowala, sam zabieg byl dosc dolesny i ten straszny zapach spalenizny:/ nie polecam pozniej trafilam do kolejnego lekarza (okazal sie strzalem w 10) ten zlapal sie za glowe, ze w tym wieku robi sie jeszcze wypalanki i to takim mlodym dziewczynom. Nadzerka znowu wrocila. Na szczescie jak widac zaszlam w ciaze i jestem szczesliwa mamusia, ale nie powiem, strachu sie najadlam.

Gość LAURENCJA76
Miałam wypalankę we wtorek.Szłam wyluzowana,zero strachu z dobrym nastawieniem.Miałam rozległa nadzerkę.Zabieg robiłam prywatnie-400zł. Ale nie miałam znieczulenia miejscowego i w pewnej fazie wypalania lekko drgnęłam z bólu co spowodowało ,ze doktor dotknął ścianki pochwy a tym samym powstała ranka bardzo krwawiąca,która trzeba było szyć jak potem się okazało,potem po 10 min(ok.),ze jest jeszcze jedno uszkodzenie więc dwa szwy miałam szyte.Szycie było bez znieczulenia a musiało sie odbyć bo krwawiłam bardzo.Więc przeżyłam cierpienie wypalania +szycie dwóch powstałych ran.Dlaczego bez znieczulenia....bo lekarz go nie posiadał:( Bardzi sie zawiodłam na moim lekarzu,bo prowadził 2 moje ciąże bez zastrzezeń i ciążę moich koleżanek.Myślę ,że gdy by podal znieczulenie miejscowe ból był by mniejszy,ja bym nie drgnęła i nie doszło by do uszkodzenia dodatkowych uszkodzeń.Dziś chodzę i pobolewa mnie szyjka a raczej ciągną szwy...czuję sie jak po porodzie.Natomiast nie cieknie mi woda jak opisują dziewczyny.Dostałam spaecjalne czopki i doustny antybiotyk na wszelki wypadek,bo byłam zszywana. Dziewczyny płacicie więc uprzednio uzgodnijcie aby podano wam znieczulenie miejscowe,by takie sytuacje się nie powtórzyły.

Gość Aisz@
Witam.Jakie czopki dopochwowe zapisał wam ginekolog po wypalance?

nie uwazacie,ze to jest dziwne,ze tylko w Polsce sa na masowa skale przeprowadzane jakies usuwania nadzerek?ze niby tylko Polki to maja? moim zdaniem to jest jakas bzdura i jednego z drugim trzebaby wyslac na miedzynarodowa konferencje,zeby poznali nowe zagadnienia w tym temacie.moj mi powiedzial,ze jest cos takiego jak nadzerka wrodzona-po prostu w czasie wzrostu nie zaroslo do konca i nic zlego sie nie dzieje.poza juz dawno udowodniono,ze nadzerka nie jest przyczyna raka.

Gość gość
@ tak szczerze A nie wiesz że hodowana nadżerka prowadzi do raka ?