Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamasynka

Zywienie 11 miesiecznego chlopca

Polecane posty

Gość mamasynka

Moj synek skonczyl 11 miesiecy. Jego zywienie wyglada tak 6 - 210 Bebilon 10 - kanapka + 120 Bebilon 14 - obiad 17 - 210 Bebilon 20-21 - kaszka na mleku modyfikowanym +sloiczek z owocami Probowalam zastapic posilek mleczny cala kanapka ale maly sie nie najada, jajecznica - nie smakuje mu. W dzien podaje mu biszkopty, ciastka czasami, danonki, owoce swieze. Czy dobrze go odzywiam, czym ewentualnie moge zastapic jeden mleczny posilek???? dziekuje za opinie.

Gość mamasynka
upupup

sporo tego mleka jak na tak duze dziecko. a co mu podajesz na obiad? o 17 zamiast bebilonu sprobuj podawac jakis deserek, np. mleczny lub owocowy, a mleko znowu przed snem, razem z kanapka, badz kaszka.

Gość mamasynka
na obiad jakis sloiczek 200 g, zjada caly, natomiast jesli chodzi o deserek to masz na mysli taki maly sliczek?? jesli tak odpada bo on za maly on sie nim nie naje:(

Gość mamasynka
wartosc energetyczna mleka 210 ml wynosi 160 kcal natomiast sloiczka owocowego tylko okolo 70 kcal:(

Gość mamasynka
chodziolo mi oczywiscie o sloiczek a nie sliczek sorki:)

Gość Allegrowiczka od lat paru
Słuchaj,są np deserki hipa(akurat moje dziecko je wcina).Dosyc duża pojemność,ryż z jabłkami(baaardzo gesty) i moja córa która ma 16 m w zupełności sie nim najada.Doda,że nie należy do dzieci które trzeba namawiać do jedzenia:).

Ehhh, moja ma co prawda prawie 10 miesięcy dopiero, ale zjada zupki góra 130 ml i deserku ze 100-120 ml, a poza tym cycek i nic więcej. Kaszek nie tknie. Na szczęście lekarka mnie uspokoiła, bo już nie wiedziałam co z tym moim niejadkiem począć. Kanapek nie je, jajecznicę podziubie. A mnie jest smutno jak nagotuję i wywalić muszę.

Gość mamasynka
tak, ale chcialam sie dowiedziec, od osob ktore maja jakies wieksze pojecie niz ja o zywieniu niemowlat, ile powinno byc posilkow mlecznych w tym wieku i czy dobrze oddzywiam swoje bejbe:)

Gość HGFFDD
ja mam tak z małym rano o 8 lub 9 kasza z mlekiem gesta do kaszy daje z 3 łyzki bebilon junir pozniej około 12 stej bułeczki z pasztecikiem albo wedlinka i idzie spać spi z 3 lub 4 godz, straszny spioch:-) i dostaje obiad duzy słoik lub obiad ktory sama zrobie wcina wszystko pozniej spacer oczywiscie jakiec chrupki itp i do domu na jogurt lub owoce jabłka banany roznie oprucztego jeszcze cos odemnie podchwyci:-) i po kąpieli o 20 znowu gesta kasza z mlekiem i spi do rana:-) mały ma rok i 2 miesiace samym mlekiem mysle ze napewno by sie nie na jadł sprobuj wprowadzic wiecej stałych posilkow a mniej mleka bo wydaje mi sie ze strasznie duzo go w diecie twojego dzieciaczka

Gość HGFFDD
a i mleka samego nie pije już mleko ma tylko dodawane do kaszy rano i wieczorem

Gość balladynka32
ja mam tak z 13 miesiecznym jak chemikal, identyko. cycek nadal podstawa, plus deserek , pare chrupkow, owocowy słoiczek. troche sie tym martwie, ze mało je, ale dziecko zdrowe i silne i nie chude :)

Gość HGFFDD
jak miał 11 miesiecy to zywienie wygladała tak jak teraz mleka samego w tak duzych ilosciach nie pił by napewno ale to zalezy od dzidzki:-)

Gość HGFFDD
eeee tam dziewczyny jak dzidzia zdrowa i wesoła to nie ma sie czym martwic moze tyle mu potrzeba co zje i wystarcza:-)

Gość balladynka32
pewnie tak, ale jak slysze, co niemowlaki jedza, to ja sama tyle nie jem :D a moj nieborak cycek i cycek, hehe.

mój co prawda ma 10 miesięcy, ale też je dużo mleka, tyle, że krowiego, bo modyfikowanego się nie chwyci. u nas jest tak: ok8 mleko z płatkami - tak gdzieś z 250ml, lub jajecznica z bułeczką, ewentualnie kanapeczki, ale niezbyt lubi ok 11 jogurt - musi być duży - tak z 150 ml ok 13 kaszka ok16 obiad - zupka - sama gotuę (stałych posiłków takich jak ziemniak czy mięsko nie cierpi, więc kroje mu mieso i warzywa do zupy ok 18 owoce - banan z jabłkiem lub brzoskwinią, do tego parę biszkopcików ok 20 kaszka tezsię zastanawiam, czy nie ma za dużo nabiału, ale dobrze przybiera na wadze, ma dobre wyniki....tyle, że jak czegos nie lubi, to sie tego nie tknie i nie ma mu co wmuszać, bo i tak wypluje...

Chemical - Ty sie nie martw, że cycka je - to samo zdrowie przecież!!! Ja karmiłam cały czas, choć jestem w ciaży - dopiero tydzień temu skończylismy z cycem, bo mi na brzuszek nacikał podczas cycania, ale gdyby nie to, to dalej bym mu dawała - przynajmniej do roku:)