Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TWIGGY X

JAK MA SIE UBIERAC GRUBASKA

Polecane posty

Gość TWIGGY X
heh dziekuje :*

TWIGGY X jesteś wiolonczelą :) nos głebokie dekolty V, spódnice panelowe, widoczne kolory na dekolcie, suknie z zaznaczoną talią, dobrze skrojone spodnie i buty na korku

Gość TWIGGY X
hmm a jak wygladaja spodnice panelowe??:p

Gość TWIGGY X
wiesz moze czy dobrze bede wygladac w jesien zima w kozakach i wpuszczonych w nie sponiach???niewiem czy to w tym sezonie bedzie nadal modne

Gość asiaaaaa
widzę że AlaOlo ma książkę Trinny i Sussanah ;) sama je oglądałam.. i właśnie jak tam zakupy TWIGGY X ?

Gość TWIGGY X
nio kurcze nie bylam na zakupach...niemalam z kim zostawic pociechy:( takie uroki macierzynstwa:((ale za to jutro mezus ma wolne to zostanie w domku z cora a ja pojde sobie........

Gość asiaaaaa
i jutro mamusia się wyrwie na zakupy :)

Gość asiaaaaa
a do tego płaszczyka to ubrałabym albo proste spodnie albo rurki ;)

Gość TWIGGY X
W KONCU!!!!NIGDZE SIE NIE MOGE SAMA WYRWAC!!!!!:):)ALE NIEMAM PRETENSJI DO MEZA, PRACUJE BARDZO DLUGO OD PON DO SOB SREDNIO PO 12 GODZ..........

Gość TWIGGY X
NIO CHYBA PROSTE BYLYBY NAJLEPSZE DLA MNIE BO RURKI TO CHYBA RACZEJ NIE:( CHYBA ZE Z TUNIKA

Gość TWIGGY X
wlasnie bardzo podobaja mi sie rurki ale obawiam sie ze sa one nie dla mnie:(

Niestety, spodnie wpuszczone w botki są dobre tylko dla bardzo szczupłych dziewczyn z długimi nogami, bo skracają nogi. Nie jestem zwolenniczką wpuszczania spodni w buty..Co do płaszczyka, rzeczywiście, lepszy byłby bez paska ale ze sztuczna talią.

Gość asiaaaaa
ja bym na Twoim miejscu przekonala sie do rurek, tylko takich troche luzniejszych zeby nie opinaly sie ;) łydki w nich fajnie wygladaja a plaszczyk przykryje gorna czesc ud :) z tymi butami to tez bym sie wstrzymala, strasznie skracaja nogi :) a co do maleństwa to gratulujeee ;)

Gość TWIGGY X
a dziekuje , :) okropnie zywa jest, tak ze nieraz mimo iz nie pracuje to po calym dniu spedzonym z nia padam z sil...:P

Gość a ja tez przytylam 30 kilo
w ciazy ale juz je zrzuicilam :) w pol roku nie kupuj za duzo ciuchow wez sie w garsc dieta nei laczenia ci opmoze serio to nie jakas sciema :) ja ze 100 waze 68 :P :)

Gość TWIGGY X
w pol roku jak tego dokonalas??????????musisz miec bardzo slna wole

Gość TWIGGY X
ja bym chciala miec kogos to by mnie wspieral i troche pilnowal w odchudzaniu bo sama jestem i samej mi nie wychodzi poprostu potrzebuje kogos:(

Gość po pierwsze żadnych obcisłych
bluzek bawełnianych prezentujących wały i wałkina plecach- to nagminny błąd wielu grubych osób-- plecy z 3 wałkami odciętymi dodatkowo przez stanik wyglądają PASKUDNIE:O Ubranie ma być w dobrym rozmiarze, a nie przymałe! Bo to bardzo pogrubia- jakbyś kupiła za małe i przytyła:O Po drugie- żadnych rurek, jeśli ważysz 90 kg.... Proszę:O Samam mam dokładnie 169cm wzrostu, ważę 54kg i nie nosze rurek, bo mam za grube uda. W rurkach dobrze wyglądają TYLKO bardzo szczupłe osoby z długimi nogami, ale o idealnej sylwetce- tzn. wiele dziewczyn nosi rurki mając krzywe nogi, krótkie, grube uda albo płaski tyłek- to wygląd paskudnie. Rurki tak. Ale na szczupłych, prostych nogach i kształtnym tyłku. A to nieczęste połączenie, prawda?:)

Gość TWIGGY X
nie ja nie mam zadnych przyciasnych czy krotszych bluzek i nic co prezentuje walki tluszczu...nawet bym sie wstydzila tak wjsc choc nieraz widze take osoby...a co do rurek to zdaje sobie sprawe ze pewnie wygladalabym w nich zle.......

Gość dieta nielaczenia wlasnie
poczytaj w necie 4 miesiace po porodzie zaczlam ta diete i nadal karmilam piersia :) bo przeciez wszystko jalam :) tylko oddzielnie i troche w mniejszych porcjach :) na dzien dzisiejszy weze 68 kilo :) moje dziecko ma roczek ..a ja juz nie cce myslec jaka bylam spasiona wiem jaks ie czujesz :O bo czulam to samo nie chcialam duuuuzyc ubran ccialam spowrotem swojeee ... :) rozmiar 38/40 :)

Gość TWIGGY X
nio ja przed ciaza nosilam 38 i te ciuszki leza w szafie juz rok i nieraz jak na nie patrze to.....szkoda pisac.... nie liczac ciazy juz ponad rok zyje z tym cielskiem i patrze na siebie i niemoge uwierzyc ze to ja.....niemam wsparcia z zadnej strony.....wiem ze sama nie poradze sobie z tym tluszczem nie wierze w siebie.....

Gość TWIGGY X
nieraz jak wychodze na ulice patrze na zgrabne szczuple osoby albo mlode matki tak jak ja tylko duzo zgrabniejsze to jest mi tak przykro i czuje sie jak byle smiec i chcialabym tylko zeby namnie nikt nie patrzyl i nienawidze siebie

Gość AlaOlo tak ladnie radzisz
mozesz poradzic i mnie? jestem niska, z raczej krotka szyja i po prostu za gruba, najgorszy jest brzuch. Zaznaczam inne. Ramiona : -szerokie * -średnie -wąskie Piersi : -duże* -średnie -yy..zaraz..gdzie mój mikroskop? Tułów jest : -długi -średni* -krótki Talia : -bardzo widoczna -lekko zarysowana* -niewidoczna Brzuch : -płaski -zaokrąglony -duuuuży* Biodra : -wąskie -proporcjonalne -szerokie* Pupa : -mała, zgrabna -płaska -idealna tak, istnieją takie -oj...duża* Uda : -bardzo szczupłe -zwyczajne -grubsze -uda? to raczej pnie drzew* Przedramiona i łydki : -jak u gazeli -szersze na górze, wąskie na dole* -łokieć/kolano przechodzi w nadgarstek/kostkę..niezauważalnie.. Nogi : -długie -zwyczajne -krótkie* do tego wciacie w talii ale z tylu! ( lordoza) wiec najlepsze ciuchy dopasowne tylem, z przodu rozpiete. Szaliki maskujace brzuch, dlugie korale, rekawy zaslaniajace ramiona. Ciuchy ciemne, na to cos jasnego albo kolorowy akcent.Niestety wysokie obcasy, najlepiej pod proste lub leciutko rozszerzane spodnie ( ciemne), buty wyciete, zakiety blisko ciala ale nie obcisle , spodnice proste albo lekko rozszerzane od pol uda. Wszelkie pionowe ciecia , szwy, To sie sprawdza czy cos jeszcze poradzisz?

Gość sdfghjklkjhedfghj
HAAA.. zgadzam sie!!.. Ty możesz shudnąć ale on już ładniejszy i mądrzejszy nie będzie :lol2: . . . hyhyY a ja ci powiem że jak on Ci tak isze to znaczy ze ma kompleksy a sa waży 300 kilooo!! HAHAHA.. nie przejmuj sie takimi ludzmi czy podszywaczami.. a co do ubioru to ja bym Ci radziła skoczyć do jakiegoś projektanta w mieście a jak jesteś kasiasta to skocz do EWY MINGE ja kiedyś była bardzo chuda i dopuki sie nie wyrobiłąm i nie wyglądam teaz już całkiem ładnie a nie tak chudo jak szkapa (jak w tedy) EWA MINGE na prawde dużo mi dodała odwagi pewności siebie i pokazała jak modnie schludnie w jakie rozmiary i jak dobierać ubrania do mojej figury .. uwierzmi :* pozdrawiam:*

Gość sdfghjklkjhedfghj
"AlaOlo tak ladnie radzisz " ja ci powiem ze jej już tutaj dawno nie ma ;) :P

Gość sdvfsdf
twiggy pisa na gg 9931125 ;) pogadamy mam podobne wymiary a ubieram sie super;) wiem co nam pasuje :)

Gość TWIGGY X
yyyyyyyyyyyyyyy kasiastosc nie nalezy do moich najmocniejszych stron....a ile taka porada kosztuje?????

\"AlaOlo tak ladnie radzisz\" jesteś wiolonczelą, nos głebokie dekolty V, spódnice plisowane, widoczne kolory na dekolcie, suknie z zaznaczoną talią, dobrze skrojone spodnie i buty na korku.Gdy twoje ramiona są zbyt szerokie możesz to wrażenia zniwelować bluzkami z wydłużonymi rękawami sięgającymi aż do połowy dłoni. Pomogą ci w tym również lejące się rękawy w pionowe pasy, albo z pionowymi rozcięciami. Niekorzystne będą natomiast krótkie rękawki, na poduszkach i z bufkami. Dziewczyny o rozbudowanych barkach powinny unikać dekoltów kwadratowych (karo) oraz tzw. hiszpańskich, zwanych też \"a la Carmen\". Oba mocno eksponują ramiona, powodując, że wydają się jeszcze szersze niż w rzeczywistości. Jeśli chcesz jednocześnie wyeksponować biust, a jednocześnie zatuszować brzuszek, to sugeruje: biustonosze push up, które wypchną biust do przodu, tuniki odcinane pod biustem, marszczone na biuście, rozszerzajace się ku dołowi (trapez), dekolty obszyte falbanką - powiekszają biust, bluzki z dużym wzorem na biuście, gładkie na brzuchu, bluzki dopasowane do figury, ale nie opięte, lekko zbluzowane na brzuszku, spodnie lub spódnica z podwyższonym stanem - biodrówki spowodują \"wylanie się\" brzuszka górą, (z drugiej strony wydłużają tułów - tym samym niestety skracając nogi - to już musisz sama zdecydować, na czym Ci bardziej zależy), na większe wyjścia wybrać gorset, który wyeksponuje biust, a spłaszczy brzuszek, unikać długich bluzek i sukienek, które opinają biust i brzuszek - jeśli dodatkowo nie ma pod nimi stanika, wygląda to bardzo źle. Dodatkowe uwagi dotyczące maskowania wystającego brzuszka: nie noś przykrótkich bluzek (uwaga na te obcisłe - często podjeżdżają do góry), a wypróbuj bluzeczki z zaokrąglownym dołem lub z marszczonym pionowo przodem oraz portfelowe (również sukienki), korzystnie wyglądają sukienki empirowe, odcinane pod biustem - materiał będzie łagodnie spływał, maskując brzuch, noś szerokie paski opuszczone na biodra, unikaj spódnic marszczonych w pasie (również żakietów z paskiem zaciśniętym w talii), za ciasnych jeansów (spróbuj przymierzyć jeansy nieco przyduże, lekko opadające z pasa). Potrzebny ci jest pas bezpieczeństwa, czyli szeroki wszywany pasek, który przytrzyma to co powinien na miejscu, ewentualnie wariacja odcinana na biodrach. Żeby zamaskować szerokie biodra : Spodnie Najkorzystniejsze fasony: dopasowane, z paskiem na biodrach - lekko (nie w najszerszym miejscu!) obniżona talia skraca pupę, więc automatycznie jest jej \"mniej\" z szerokimi nogawkami, które łagodnie spływając z bioder, skutecznie je zamaskują bez zakładek, które na szerokich biodrach mogą się zbyt rozciągać Takich fasonów unikaj: obcisłe, z wysoką talią - pupa wygląda w nich na jeszcze większą niż jest ze zwężanymi nogawkami: dodatkowo wyszczuplony dół sprawi, że biodra staną się groteskowo szerokie - skinny jeans odpadają rurki: jeśli masz zgrabne nogi, to oczywiście możesz nosić rurki, ale z górą zasłaniającą biodra, np. z tuniką Spódnica Najkorzystniejsze fasony: rozkloszowana - świetnie równoważy proporcje: odstając od nóg na dole tworzy z pupą seksowną linię S ołówkowa - ładnie podkreśla wypukłości bombka: o ile nie jest okrągła już od talii - trapezowa jest jak najbardziej ok z zakładkami: z szerokim pasem spłaszczającym biodra i zakładkami dopiero poniżej bioder jeśli nie masz bardzo odstającej pupy: trapezowa mini (przed kolano) dopasowana w talii świetnie maskuje szerokie biodra - możesz ją, Nato, nosić do oficerek Tych fasonów unikaj: marszczona w talii, ze sztywnego materiału, odstająca od ciała prosta: smętnie zwiśnie z bioder i będzie zbyt szeroka na dole - nogi będą wyglądać na nieproporcjonalnie chude w stosunku do bioder z dzianiny, która opnie się na szerokiej pupie, a zwężając ku dołowi wyszczupli nogi i tym samym zaburzy proporcje Żakiet, kurtka, sweter, płaszcz Najkorzystniejsze fasony: surdut: dość wąski, dopasowany do sylwetki, sięgający za pupę - ładnie wysmukla i maskuje krągłości dopasowany w talii, a niżej rozszerzony, a przynajmniej nie obcisły - skutecznie maskuje biodra płaszcz typu peleryna Tych fasonów unikaj: do bioder: zawsze będzie wyglądał na za mały, a w związku z tym pupa na zbyt dużą prosty: zbyt ciasny w biodrach, a za szeroki w talii będzie się po prostu źle układał prosty z paskiem podkreśli talię, a tym samym poszerzy biodra Sukienka Najkorzystniejsze fasony: wcięta w talii, z zabudowanymi ramionami - taki fason zrównoważy proporcje i nada sylwetce kształt klepsydry pudełkowa - sztywna już od ramion, odstająca na całej długości od ciała Tych fasonów unikaj: z rozciągliwego materiału, opinającego pupę prosta - podobnie jak żakiet - dopasowana w biodrach nie dopasuje się nigdzie indziej Niedozwolone, bo powiększają: duże wzory jaskrawe kolory majtki widoczne pod spodniami lub spódnicą Gdy twoja pupa stanowi problem to podnieś dumnie głowę do góry i noś jak najprostsze kroje spódnic. Świetnie na tobie będzie wyglądać spódnica ołówek z finezyjną górą dla odwrócenia uwagi przeciwnika. Masz masywne uda, więc poszukaj spódnic lub sukienek z ciekawym wzorkiem. Odpowiednio dobrany wzór czyni cuda, jednym z nich jest kamuflaż puszystego ciała. Masz za krótkie nogi, więc : Zrezygnuj z obcisłych spodni biodrówek, które dodatkowo skracają sylwetkę. Noś obcasy!!! A nie masywne płaskie sportowe buty. Obcasy wysmuklają łydkę i dodają naszym nogom parę centymetrów. Twój strój powinien mieć jak najwięcej pionowych linii, zwisających ozdób, lub pasków, które optycznie wydłużają. Dla kobiet, które mają problemy ze swoją figurą, odpowiednie będą ciemne ubrania, mogą mieć delikatne wzorki, które wysmuklają sylwetkę. Wybieraj suknie o prostym kroju, dopasowane. Dobrym rozwiązaniem są też suknie z odcinanym biustem, dół sylwetki będzie wówczas optycznie wydłużony. Jeśli zdecydujecie się na suknię bez ramiączek - super! Taki krój sprawi, że optycznie wydłużą się wasze nogi.