Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość in italiano

parliamo in italiano?? kto mówi po włosku??

Polecane posty

Gość in italiano

jak wyżej...:)

Gość marysienka ta malutka
ja mowie po wlosku i mieszkam we Wloszech:))

Gość in italiano
heh:) to super:) ja byłam we włoszech przez 4 lata i tera strasznie brakuje mi języka i tego kraju... już czuję że zapomiam powoli i chciałabym odnowić pamięć:)

Gość in italiano
Italia jest zawsze bella nawet jak leje:) zresztą o ile pamiętam to tam deszcz zobaczyć to ciężko... ja byłam na południu więc tam prawie nie padało...

Gość che palle italia
;-p che palle, xche non c'e la faccio piú con questo caldo infernale devastante!!! odio l'estate in italia!!!!!! :-0

Gość in italiano
mmm... zakupy mówisz??:) to była jedna z moich ulubionych czynności jak miałam wolne od pracy:) a jak wracałam do polski na stale to kupiłam tyle rzeczy na zapas że musiałam busem puścić 3 walizki bo do samolotu by mnie nie wpuścili:) heh... i do tej pory te rzeczy są modne w Polsce:)

Gość in italiano
che palle:) io invece adoro estate e specialmente le spiagge e il mare:)

Gość che palle italia
si doveva parlare in italiano qua, o no..? se no, me ne vado, xche in polacco posso parlare su altro forum..! :-0

Gość in italiano
heh:) to normalne u kobiet:) ja też szybko przepuszczalam zarobioną kasę no ale wtedy nie musiałam się liczyć z utrzymaniem wiec wolałam zaszaleć i nie żałuję bo teraz już sobie pewnie tak nigdy nie pofolguję:)

Gość che palle italia
ah..ok..ci siamo finalmente ;-) ma quando in estate stai in citta, con l'umidita 60%, ti passa la voglia di vivere

Gość in italiano
possiamo parlare in italiano e polacco:) dipende dalle preferenze:)

No niestety mi kasa szybko przelatuje przez palce wiec w domu to nie ja jestem ta od zakupow. Generalnie jakis wymogow nie mam np szalu na ciuchy czy buty to nie mam racej, tylko kosmetyki i czasem na torebki.

Gość in italiano
si hai ragione:) io sono stata fortunata perche ogni anno stavo tutto l'estate al mare...

che palle italia - Io per fortuno o no (dipende dalle circostanzeI vivo in una piccola città dove lo smog e l'inquinamento non sono cosi da paura, cosi stavo abbastanza beneE poi c'e la piscina vicino a casa mia.

Gość in italiano
u mnie trochę się zmieniło po tym jak wroóciłam do Polski i zobaczyłam jak kasa szybko się tu rozchodzi... teraz już patrze na to trochę inaczej... ale szalonych młodzieńczych lat w kochanej Italii nie żałuję i nie zapomnę:)

Gość in italiano
heh:) widzę że topik po francusku powstał:)

Teraz we Wloszech strasznie ceny podskoczyly wiec ciezko robic jakies szalowe zakupy. jak ide do supermarketu to szukam zawsze znizek i promocji. Ogolnie jak pisalam, na ciuchy czy jakies inne to az tak bardzo sie nie patrze. za to potrafie wydac kase na kosmetyki i produkty zdrowotne. no i tez na slodycze, choc staram sie ograniczac bo musze schudnac:))

Gość in italiano
no słyszalam właśnie od znajomej że we Włoszech coraz ciężej... jeśli chodzi o pracę i o życie... czysta:) a co ty porabiasz?? pracujesz czy masz może marito e famiglia italiana??:)

Gość in italiano
eh jak ci zazdroszczę :) to zawsze było miom marzeniem... sstudiować we Włoszech:) ale byłam tylko zwykłą nianią:) Później jak wróciłam do Polski to chciałam iść na italianistykę i wybrać się na Erazmusa no ale odwlekałam z roku na rok... a teraz już mam męża który mnie na pewno nie puści bo w przeciwieństwie do mnie nienawidzi Italii.. a co ciekawego studjujesz??

Gość domani giovedi
ja już jestem we Włoszech od 10 lat z przerwami i nienawidzę tego kraju..no moze nie kraju bo jest piekny ale ich mieszkańców-czyli cholernych makaronów.Uważają sie za pępki swiata a nas polki polaków za nic mają.taka jest prawda.Dziwię się polkom które się z nimi zadają.a w większości są to laski które bujaja się ze starymi dziadami z kasą..i co tu dużo mówić same sobie pracujemy na opinię puttany:)

ja studiuje Ekonomie i wlasnie moje studia tu zaczelam od Erasmusa. Teraz juz tu studiuje na stale. Czy zostane na stale jeszcze nie wiem (choc chyba raczej tak).

A co do mieszkancow to w sumie sa rozni. spotkalam i debili jak i fajnych porzadnych ludzi wiec staram sie nie wrzucac wszystkich do jednego worka.