Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość in italiano

parliamo in italiano?? kto mówi po włosku??

Polecane posty

Gość in italiano
a proposito di Zelig wiesz a propos włąśnie youtube to znalazłam tam ostatnio masę fimików wyśmiewających polskie dziewczyny... włoskie małolaty nagrywają komórkami filmiki jak dziewczyny Polki powtarzają jakieś przekleństwa po włsku nie zdając sobie sprawy z tego co mówią

Gość in italiano
no racja co jak co ale włosi są kiepskimi aktorami:P tasiemce w ich wykonaniu są tragiczne:) ja za to lubiałam sie pośmiać z porgramu Marii de Filippi Uomini e donne:)

Uomini e Donne to porazka wszechczasow:)) Juz Amici sa troszke lepsi choc wg mnie tez tylko troszke. Wogole ta Cala Maria de Filippi to zdominowala prawie cale Canale 5. Ogolnie wloska telewizja prezentuje bardzo niski poziom i ciezko jest znalesc cos ciekawego i na poziomie.

Gość a proposito di Zelig
in italiano Okropny jest ten program. Wszyscy razem maja z szesc szarych komorek. Za to uwielbiam Luciana Littizzetto i to jej "eminence". Babka jest super

Czysta... Nie dziw sie. Przeciez maz Marii ma wszedzie swoje macki.

Gość in italiano
no tak ale właśnie dlatego ze Uomini e donne są takie tandetne lubiałam na to patrzeć i szydzićz tych wszystkich ludzi którzy biją się tam o jedną i to w dodatku równie głupią osobę jak oni wszyscy... no tak a całe Mediaset jest zdominowane przez de Filippi bo rzecież jej mąż jest o ile sie nie mylę właścicielem tej sieci

Gość in italiano
czysta czy znasz takie forum wloski.ang.pl bo jest tam taka dziewczyna ktora ma podobny do ciebie sposób wypowiedzi:)

Zauwazylyscie, ze ogolnie Tg jest na miernym poziomie? Przecietny Wloch nie wie co sie dzieje w kraju. Nie mowiac o zagranicy. Z Europy oni tylko kojarza Francje, Niemcy, Anglie i czesto mowiac o czyms podaja te kraje za przyklad Uomini e donne kojarze z krzykiem: brava! brava! kiedy kloca sie 2 panienki, a potem jest coraz gorzej :)

Gość in italiano
dokładnie czysta:) dawniej mozna tam było porozmawiać na poziomie:)

a proposito di Zelig---telewizja wloska ogolnie przedstawia niski poziom. A wiadomosciach wkurzajace jest to, ze jak zostanie poplelnione przestepstwo to najpierw jest robiona nagonka na obcokrajowcow, ze to pewnie ktorys z nich.

Gość in italiano
a proposito włosi nie mają pojęcia o krajach oddalonych dalej niżte graniczące z nimi:) mnie jedna kobieta kiedyś zapytała czy Polska leży w Afryce:P pomijając już fakt że oni mają o nas chore wyobrażenie typu: inna zapytała mnie czy widizalam kiedyś lodówkę... jeszcze inna pytała skąd wiem jak czyścić płytki w łazience skoro ich nie mam we włąsnym domu bo ona myślała ze mieszkam w drewnianech chatce... albo czy widziałąm kiedyś pomidora?? fakt że nie wszyscy są tak źle doinformowani ale np na południu zauważyłam że ludzie są mniej wyedukowani

Czysta... Niestety sa ludzie we Wloszech, z kregow politycznych, ktorym bardzo zalezy na przedstawianiu obcokrajowcow w zlym swietle. A wracajac do Amici, o ktorych wspomnialas. Wiedzialas, ze klotnie uczestnikow sa od poczatku do konca wyrezyserowane? Musza sie tego uczyc na pamiec. Wszystko idzie wg scenariusza. Presa per il c...

No ja na szczescie mam do czynienia z bardziej inteligentnymi ludzmi (moze dlatego, ze studenci, nie wiem), ale jak na razie wszyscy ktorych do tej pory poznalam, wiedzieli gdzie lezy Polska i ze jest juz krajem unijnym. Nawet niektorzy mnie zdziwili wiedza o komunizmie, Walesie, Solidarnosci i drodze do Unii , naprawde bylam pod wrazeniem:))

in italiano :D :D Nie tylko ty dostajesz takie pytania. Ktos mi kiedys powiedzial, ze byl w Polsce: W Pradze :(

a proposito di Zelig----domyslam sie, ze tam jest wszystko wyrezyserowane, szczegolnie kiedy ktos z publicznosci ma niby wyglosic jakis komentarz, to jest to komentarz wyuczony na pamiec bowiem publicznosci placa za siedzenie tam.

Gość in italiano
dlatego że są młodzi... rozmawiając z młodymi też byłam pod wrażeniem ich wiedzy... ale im wyżej wiekowo a mówię tu o osobach juz ok 40 lat było coraz gorzej...

Co do ludzi to na szczescie mialam okazje poznac tych lepiej wyksztalconych co mieli pojecie o Polsce i ogolnie o Europie i swiecie. Jakos nie spotkalam szczegolnych analfabetow. Nie wiem, moze dlatego, ze to studenci, ludzie co ze mna studiuja. A moze po prostu mialam fuksa.

Gość in italiano
dziewczyny a znacie regionalny dialekt?? hehe u mnie mowili tylko takim... poprawy włoski ciężko było usłyszeć

ano tak ci starsi to maja prawo w sumie nie wiedziec. Na szczescie ja mam kontakt glownie z mlodymi ludzmi. Pisalam juz wczesniej u mnie na uniwerku sa ludzie z roznych krajow, sami Wlosi teraz tez sporo zaczynaja jezdzic na erasmusy i inne stypendia to troche zaczynaja sie orientowac.

in italiano podasz jakies przyklady dialektow? :D

u mnie maz bardzo czesto uzywa zdanka cocco, tiente malceio (nie umiem tego napisac sorry) --co by bylo cocco tieniti del marciapiede --trzymaj sie chodnika poza tym zamiast prendi (wez) mowi sie piglia zamiast vado (ide) mowi sie vò np vò a casa zamiast sali ---salisci

Gość in italiano
mój dialekt to leccese:) il sole per essempio to lu solu il mare-lu maru il vento- lu jentu

ja znam: piciocca-ragazza :D i pingiara-pentola :D

Gość in italiano
no tak czysta w moim regionie też nie mówi sie prendi tylko piglia