Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obecnie gruba berta

BRZUCH po CESARCE - czy kiedykolwiek wróci do swoich rozmiarów sprzed ciąży????

Polecane posty

Gość obecnie gruba berta

przd zajściem w ciążę miałam 60cm w talii. W ciąży brzuch miałam ogromny około 100cm:O Czy kiedykolwiek uda mi się doprowadzić brzuch do poprzednich rozmiarów? Jestem niespełna 3 tygodnie po porodzie i zdaję sobie sprawę, że w tej chwili jeszcze macica się obkurcza, ale brzuch wciąż jest ogromny i wyglądam jak w ciąży (jakieś 85cm:( ) Czy moge liczyć na to, że kiedyś w końcu odzywskam swój dawny brzuch? jak to zrobić? Jak to było u Was???

Gość nieprawda bo są
ja mam wagę sprzed ciazy, urodziłam rok tegu, ale w pasie zostało mi dodatkowe 6 cm

Gość noniewiem
zalezy od 'szkod' ja mialam przed ciaza 60 cm w talii, w 9 miesiacu 124cm i naderwane miesnie brzuha-juz nigdy nie wrocil do poprzedniego stanu (6 lat temu)

Gość obecnie gruba berta
w moim przypadku to nie byla cesarka na życzenie bóle porodowe trwały u mnie 16 godzin, a i tak okazało się, że nie mam szans na urodzenie sn, bo dziecko było źle ułożone:( nic fajnego zaczynać sn, a kończyć cc - zapewniam:O jeśli chodzi o 'szkody', to pojęcia nie mam jakie są, ale przynjmniej nie mam ani jednego rozstępu NIGDZIE:D w każdym razie rozumiem, że nie będzie lekko:O ale napiszcie jak można sobie pomóc by brzuch stał się choć trochę "wyjściowy";) bo w tej chwili u mnie to jakaś masakra:O nie chcę już na zawsze wyglądać jak w 6 miesiącu ciąży!!!😠 :D

Gość noniewiem
kijako wiesz wnerwia mnie niemozliwie jak jakas peezda smie komus zle zyczyc tylko dlatego ze wybral latwiejszy sposob na urodzenie dziecka.chamka i tyle!kij jej w oko :D

Gość noniewiem
obecnie gruba berta-sprawdz na necie jakie sa cwiczenia dla kobiet po cc-one pomoga pozbyc sie brzuszka.a co do szkod to jesli nie masz ani jednego rozstepu to raczej malo prawdopodobne ze miesnie sa uszkodzone wiec szybko powinnas wrocic do formy.powodzenia!

Gość obecnie gruba berta
mówisz???? kurde, super!!! pocieszyłaś mnie i to bardzo, dzięki:):):) a można biegać jak już skończy się połóg???

Gość noniewiem
jak sie skonczy polog to w zasadzie mozna juz wszytko tylko nie wolno sie jeszcze przemeczac za bardzo,wszystko trzeba stopniowo.aha a pierwsze cwiczenia mozna zaczac po miesiacu od cc pod warunkiem ze nie ma juz krwawienia

bercia: w ciąży..dodam ,że trzeciej ,miałam 116 cm w obwodzie ...teraz już 70 po 5-ciu miesiacach..wiec spokojnie,dojdziesz do siebie na pewno

wrócisz do formy - zobaczysz :) na razie lekko wciągaj brzuszek - niech mięsnie powoli przyzwyczająją sie do wysiłku - jaki im zafundujesz za jakiś czas :) spokojnie- ja miałam 105 cm, 8 m-cy po cc - obwód o 1 cm większy - musze to zmienić ale mam lenia :D:D:D powodzenia

Gość gtjugg
waga wrocila bo waze 47 g ale w brzuch nadal jest duzy( a jestem 8 miesciacy po porodzie) i ciagle wydaje mi sie ze jestem w ciazy , bo brzuch mam jak na 4 , 5 miesciax;/

Gość gtjugg
aha , ale nic nie cwicze.robilam brzuszki ale pozniej mnie brzuch bolal i przestalam

Hym, a czy po CC brzuch schodzi gorzej, niż po SN? Czy z grubsza podobnie? Bo jak jest podobnie, to Cie pocieszę że u mnie do normy wraca powoli sam z siebie :) W sumie to jak byłam na początku lipca na wakacjach (8 miesięcy po porodzie) to trochę musiałam wciągać, a teraz już jest taki fajny :) Nie taki chudy jak przed ciążą, ale taki miły, apetyczny :) Nie jakiś obwieś :) Mam nadzieję, że u Ciebie też szybko wróci do normalności :)

hey dziewczynki ja też miałam problem z pozostałością centymetrów w pasie po cesarce. Były ćwiczonka i specyfiki ale to nic nie dawało. Miałam cesarkę w 2005 i dopiero od początku tego roku zaczęłam stosować serię LIPO z Yves Rocher. Słyszałam różne opinie o tej firmie ale osobiście dla mnie rewelacja. Tego lata wreszcie bezstresowo paradowałam w kostiumie po plaży

Gość taktiktak
no wedlug niektorych z was cwiczenia po porodzie sn i po nacieciu krocza nic nie daja bo zostaly przeciete miesnie :-0(bzdura totalna) ale wedlug tego to po cc juz napewno nie wrocisz do dawnych rozmiarow bo masz pouszkadzane miesnie brzucha i tyle...

Gość nohayy
to sprawa indywidualna. Jednym kobietom brzuch sie obkurcza do rozmiarow sprzed ciazy mimo iz nic specjalnie nie robia, a inne mimo cwiczen i diety nigdy nie beda juz mialy plaskiego brzucha...

Gość cesarkowata
ja miałam cc w 2003 i nie umiem cały czas wrócić do moich 75cm w pasie , teraz mam 83 :-( ale to chyba bardziej z tego że pracę mam siedzącą i jem słodycze... a jeśli chodzi o mięśnie brzucha to słyszłam że lekarz przecina tylko pierwszą warstwę skóry, następne warstwy rozdziera rękami (w sumie chyba skóra ma 7 warstw) a mięśnie brzucha są odsuwane a nie przecinane ....ale nie wiem czy to prawda, bo mój brzuch wygląda trochę flakowato jak bez mięśni...

Ja też słyszałam, że przy CC mięśnie teraz nie są cięte, tylko rozdzierane ręcoma - mam uczennicę studiującą medycynę która mi doniosła ;)

Chemilac ;) dobrze ci doniosła - tyle, ze skóre nacinają a reszte rozrywają - i dlatego po takim zabiegu każą juz po 6 godzinach wstawać ;) po klasycznym cc gdzie wszystko cięte lezy sie 24 h !

Gość nawet fajna Mamuśka
autorko nie chce Cię martwić ,ale skoro przed ciążą miałaś 60 w pasie-to tak jak ja teraz po cesarce:)) a brzuch tak bardzo ci urósł to skóra niestety zostanie, ćwiczenia coś tam dadzą ale płaski już nie bedzie.

Gość nawet fajna Mamuśka
mi brzuch niewiele urósł więc już jak ze szpitala wychodziłam, buył płaski.

wszystko da radę tylko jednym to przyjdzie łatwo innym ciężej mnie się nie udało, po pierwsze jestem leniwa po drugie miałam 2 w brzuchu - a 10 cm mam dodatkowe ale jestem pewna że gdyby się zmobilizowała to kwestia 3 miesięcy i było by super

Gość xantia28
a jakie cwiczenia najlepsze? zwyczajne skłony? odwrócony rowerek?

Gość oczywiscie że
wszystko jedno jakie, pozbedziesz sie tłuszczu ale skóry nie

Gość xantia28
ale u mnie to jest gównie tłuszcz, mam brzuch jak michelin, takie fałdki, a nie zwisający do kolan brzuch

Gość ja też nie mam żadnych fałd
tylko duży brzuch, a chcę znowu swój mały:D to co robić? w necie niespecjalnie są jakieś ćwiczenia czy wskazówki:O

Gość booomi
ja miałam cesarkę 4 lata temu mój brzuch wrócił do stanu wyjściowego karmiłam piersią ponad rok plus chodziłam codziennie na ponadgodzinny spacer tyle że nie jadam słodyczy i wogóle mało jem acha codziennie smarowałam brzuch takim preprtem Biothermu Abdo shok

Gość a czy jest tutaj choć jedna
babeczka, która przed ciążą miała około 60 cm w pasie i po cesarce udało jej się wrócić do tego wymiaru?