Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obecnie gruba berta

BRZUCH po CESARCE - czy kiedykolwiek wróci do swoich rozmiarów sprzed ciąży????

Polecane posty

też mam brzuszek duży (po 8 miesiącach od cc, bliźniaki).... i ostatnio slyszałam, że to może byc przepuklina i że na to może pomóc tylko zabieg.... czy któraś z was miała coś takiego? (pytam i o przepuklinę i o zabieg) a ta przepuklina przejawia się między innymi tym, że jak robi się brzuszki, to w okolicach pępka skóra wpada do środka brzucha :-(

obecnie gruba berta- a Ty się Kobietko jeszcze nie przejmuj i nie zacznij ćwiczyć za wcześnie... na wszystko przyjdzie czas... na razie ciesz się z cudu bycia Mamą :-)

Gość pani od przyrody
Jestem 4 miesiące po cesarce, w talii tyle co przed ciążą- ćwiczeń na brzuch nie robiłam bo leniwa jestem. Spacery i czasem jazda konna mi wystarczają.

Gość do pani od przyrody
a ile masz i miałaś centymetró w pasie?

hejka. ja 3,5 tyg. temu mialam cc( druga ciaza i do tego druga ciaza blizniacza). przed ta ciaza mialam jakies 66-68 cm w pasie. przed cc mialam jakies 108 cm, a teraz ok. 70-71. jeszcze kilka cm mogloby spasc - ze 2-3. wiecej nie trzeba. nie robie nic oprocz wychowywania dzieci(najlepszy sport;) ) i masaowania brzucha szorstka strona normalnej gabki podczas prysznica. tak srednio po 50 razy w ta i z powrotem. zaczelam jakies 1,5 tyg po cc, ale delikatnie. teraz juz mi sie nie chce;) pozdrówka

Gość xantia28
ja przed ciaza miałam w pasie 64 cm

Gość podnoszetemacik

Gość cesarka na zyczenie hehe
no wlasnie ja mialam 5 miesiecy temu cc na zyczernie i brzusio jak sprzed ciązy:) waga wciaz leci w dol i mam juz mniej niz mialam więc zyczę powodzenia naoewno dasz radę:)

Gość nAWET FAJNA mAMUŚKA
no ja miałam 60 przed ciążą, w ciązy pod koniec 80 cm, a po operacji 58

Gość nAWET FAJNA mAMUŚKA
nie mialam cesarki na życzenie tylko z konieczności

Gość mamaija
moj nie jest galaretowaty, ale wiecej w pasie zostało

prawie 2 lata po drugiej c, i POWOLI zaczynam byc z siebie zadowolona. Walczylam ostro, bo na punkcie plaskiego brzucha mam obsesje (moze dlatego ze nigldy nie mialam NAPRAWDE plaskiego brzucha), probowalam wielu sposobow, brzuszki machalam po 300-500 dziennie przez dwa mce, efekt byl tak slaby,z e olalam (ilez w koncu mozna), koniec koncow pomoglo mi hula hoop. Naprawde rewelacja, bardzo szybko widac efekty. Ja cwiczylam takim specjalnym, sportowym, bardzo ciezkim, nie tylko krecac ale jeszcze z tym kolkiem robiac cwiczenia (no, starjac sie, pelna komedia) - tak jak instrukcja na plytce. Po pol godzinie - 40 min krecenia jest sie zlanym potem, na nastepny dzien (serio serio) widac efekty. Tzn na trwale oczywiscie trzeba popracowac, ale juz na drugi dzien roznica w brzuchu jest kolosalna, i to bardzo dopinguje. A na galaretke - najlepiej do tego zainwestowac w jakis krem anty cellulitowy/ksztaltujacy sylwetke z algami i kofeina, i sie regularnie smarowac. No i oczywiscie zero slodyczy, duzo wody mineralnej i pilnowanie zeby nie jesc po 20. No moze 21 jak sa powazne obsuwy czasowe :-) Powodzenia :-)

Gość MajkaMB1
rany jak to czytam to mnie przeraża - mam mieć cesarkę za 4 tyg. i nie chcę potem wyglądać jak wieloryb :/ zwłaszcza, ze nigdy nie byłam specjalnie gruba i od zawsze mam obsesję dobrego wyglądu (co nawiasem mówiąc doprowadza męża do szału) jak nie wyglądam idealnie - a nigdy tak nie wyglądam - to panikuję. Teraz przytyłam już 15 kg a jeszcze 4 tyg. ciąży - i po raz pierwszy w życiu przez te 8 miesięcy objadłam sie słodyczy jak nigdy przez całe 28 lat :) Ale jak zaczynam teraz myśleć o powrocie do wagi panikuję. Chyba zrobię sobie liposukcję - podobno już 3 miesiące po porodzie można. Pewnie się zdecyduję bo inaczej dostanę jakiegoś obłędu. Czy któraś z was o tym myślała?

autorko ja rodziłam tak jak ty meka przez 10 godzin a tu nagle szybko na blok bo nie urodze sama wracajac do tematu to ja urodziłąm 14 mieiscy temu i brszuch mam płaski po 6 tygodniach po porodzie zaczełam chodzic na basen duzo pływałam i doszłam do figury szybko teraz tego pilnuje i robie codzienie brzuszki :)

ja to jestem straszny leń jeśli chodzi o ćwiczenia :/ najchętniej bym na basen chodziła ale to może być problem bo mieszkam 8km od miasta a nie wiem czy mąż się zgodzi żebym na 2-3 godz. znikała na basenie. Zobaczymy. Napisze jak juz bedę po cesarce jak mój brzuszek wygląda

Gość o mamooooo
jak czytam o wszych problemach to az sie boje :o dodam ze jestem filigranowa 46kg to jak ja bede wygladala po 😭 na razie nie planuje ale lata leca a mam 31 powodzenia kobietki

Gość w ciąży ważyłam 78
po ciąży miesiąc ćwiczeń i jest 52, dasz radę dziewczyno

Gość raczej nie cwiczy sie po cc

Gość nin-ja
Juz nigdy w zyciu po cesarce sie nie cwiczy :p A nie wiecie moze dziewczyny co poradzic na zniszczona skore na brzuchu po ciazy? Niestety nawet teraz jak brzuch sie wchlonal jest pomarszczona i zupelnie nie elastyczna :(

mam wiele koleżanek po porodach i każda wygląda inaczej Wszystkie rodziły naturalnie ale jedne mają spory nadmiar kilogramów na brzuchu i nie udało im się go zgubić mimo iż przed ciążą były bardzo szczupłe, mam takie które schudły ale brzuch został brzydki i pomarszczony ale mam też takie - niestety takie są tylko dwie :( które wróciły do wagi sprzed ciąży momentalnie a na brzuchach nie mają nawet śladu - szczęściary Mam też 3 znajome po cesarkach i dwie mają spore brzuchy z nadmiarem kilogramów ale jedna ma bardzo płaski brzuszek - niestety ma paskudną bliznę bo cieli ja od pępka w dół - teraz na szczęście już się tak nie tnie.

Gość mama po cesarce
Ja w miesiac po cesarce mam 5 cm mniej w obwodzie brzucha niż przed ciążą w ogole.

10 miesiecy po cesarce, 20 pare kilo mniej brzuch plaski (czasem tylko jak sie za bardzo najem to wyskakuje, ale rano juz jest ok) karmie piersia, jem jak smok ,- ale tylko do 17, potem ewentualnie 2 jablka wieczorem czasem robie sklony (raz na tydzien) chodze z wciagnietym brzuchem blizna prawie niewidoczna, tylko na srodku widac jakies 2 cm, bo tam bylo ciete najgrubiej ( wsmarowuje contratubex dwa , trzy razy dziennie) dwa razy dziennie smaruje brzuch, pupue i uda tlustym kremem, wczesniej do 7 miesiaca stosowalam loreal na cellulit. zszedl mi mozna ale do 4 miesiaca byl koszmar

mam nadzieję ze też dam radę :) Nigdy nie miałam super płaskiego brzucha i na taki nawet nie liczę ale zawsze byłam szczupła to mam nadzieję ze wrócę do figury :) mam lekkiego hopla (może trochę więcej niż lekkiego) na tym punkcie a teraz dość sporo przytyłam

Gość drobsik
czesc dziewczynki, ja przed ciaza tez mialam 60 w pasie, jestem 3 miesiace po cc (waga wrocila juz dawno) i w zadne spodnie nie wejde z przed ciazy :( chodze na aerobik wodny, na basen, codziennie cwicze i nic :( roztepu ani nawe pol nie mam, mam tylko olbrzymie boczki nawet nie tyle brzuch, co robic laseczki??? help!!!!!!!!!!

Ja mialam cesarske 6 lat temu. Blizna od pepka w dol, bo bylam w stanie krytycznym i lekarze bardzo sie spieszyli. Ohydna blizna, choc teraz juz troche zbladla. Brzuch moj jest ohydny. Nie cwiczylam po porodzie. Jakos tak naturalnie schudlam, ale pod wplywem lekow hormonalnych przytylam i obecnie moj brzuch jest jeszcze gorszy. Wierze, ze cwiczeniami pomoge brzuszkowi, zeby sie polepszyl. zaczelam dopiero miesiac temu. Wiem, chore podejscie. Ale dopiero tutaj za granica mi sie tak przytylo. Nikomu nie zycze ciecia cesarskiego pionowo. Poza tym gruba berta, ja tez bylam w dokladnie takiej sytuacji jak Ty. Rodzilam naturalnie syna w bolach, a tu nagle sytuacja krytyczna i szybko cesarka.

ja przed ciażą mialam 60 cm w pasie, w ciąży w 9 miesiącu, 90 cm , a po cesarce 59cm.i co najwazniejsze, zawsze marzyłam o wyrzeźbionym brzuchu, przed ciążą byłam szczupla ale a brzucha nie byłam zadowolona, teraz za to bez ćwiczeń zrobił sie super, nie wiem jak to sie stało, ale jest:)

Gość Euraliaaaaa 1975
w czasie całej ciąży przytyłam 15 kg czyli nie aż tak mało na koniec jeszcze byłam opuchnięta natomiast już 6 tyg po porodzie ważyłam tyle samo co przed zajściem w ciążę też miałam cesarkę teraz moja mała ma 17 m-cy a ja ważę 5-6 kg mniej niż sprzed zajścia w ciążę moje dziecko jest jak dieta odchudzająca nie daje wytchnienia żywa iskierka pozatym zakochałam sie nieszczęśliwie to też miało znaczenie musisz jeszcze raz sie zakochać :))) żartuję bo żeby było jak dieta musi być nieszczęśliwie:((((

Gość Euraliaaaaa 1975
zacznij ćwiczyć skłony brzuszki i ogólnie ruszaj się więcej na codzień naprawdę znam wiele wiele kobiet które też zostały z kilogramami po ciąży ale jak wzieły się za Siebie to efekt był zdumiewający Jeżeli juz nie karmisz to załóż Sobie że ostatni posiłek ok 17 i to lekki po prostu kolacji nie jesz ale od początku Kup Sobie W Aptece pas ściągający poporodowy pozatym ćwicz i ruszaj się ile wlezie rano naprawdę porządne śniadanie ja Sobie nie żałowałam drugie śniadanie jabłoko lub inny owoc ale nie baban! obiad koniecznie zupa bo rozgrzewa ale bez pieczywa na drugie mięśo lub ruba i Full surówki a na podwieczorek o tej 17 to owoc +jogurt+chrupkie pieczywo ale jeden krązek nie 10!!!! po 17 nie jesz już nicccccccccccccc absolutnie oczywiście pijesz dużo herbatek ziołowych lub owocowych może być 1 lampka czerwonego wina ale jedna a nie pół butelki TO NIE JEST TAKIE TRASZNE JAK PRZEANALIZUJESZ A po kilku tygodniach waga sama pójdzie w dół