Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matura to bzdura

Czy to prawda, ze teraz na akademie medyczne zdaje sie 2 przedmioty?

Polecane posty

Gość matura to bzdura

Tzn. bio rozszerzoną i chemie lub fizyke rozszerzoną? chodzi mi o mature 2009. a moze to tylko na jakiejs jednej uczelni tak zrobili? cos takiego słyszałam, ale nie wiem czy to prawda...

Gość matura to bzdura
wie ktoś??? :classic_cool:

Gość matura to bzdura
proszę o jakąś pomoc:) wiem, wiem, tez sobie grzebię w necie, ale wasza pomoc by mi sie przydała

Gość cerise
tak teraz sa 2 przedmioty ;/ szkoda tylko ze nie informuja o tych zmianach wczesniej

Gość matura to bzdura
cerise, a na jakich uczelniach tak bedzie? w wawie tez? Ellinka, tak czy siak dostaną sie tylko najlepsi, a fizyka na tej medycynie potrzebna jak dziura w moscie :/

no tak, jak dziura w mosci emasz racje, mam nadzieje ze nie trafie na takich lekarzy :o z tego co pamietam to fizyka jest na studiach :o

Gość prosze o porade
nieprawda. jedyną uczelnią w Polsce, gdzie w rekrutacji brane są pod uwagę 2 przedmioty to Uniwersytet Medyczny w Poznaniu. Acha i to, że wystraczy zdać z dwóch nie świadczy o tym, że będą z nich kiepscy lekarze, bo dostać się to pikuś w porównaniu do samych studiów :O nie wiecie, a gadacie... poza tym progi są tak wysokie, że szkoda gadać. poniżej 180/200 pkt. już nie przyjmują ... i nie ma czegoś takiego jak akademia medyczna. teraz są już uniwerki

Gość matura to bzdura
no dobra, dobra, jak zwał tak zwał:) w kazdym razie widze teraz same sprzeczne informacje :/ sama juz nie wiem, a przeciez musze sie zacząć uczyc...jezeli to nieprawda, to czemu na tylu forach itd. piszą, że np. w lublinie juz zdaje sie bio+chem/fiz rozszerzoną? tylko takie ploty?

Gość jak zwał tak zwał
:p

Gość prosze o porade
`no tak, jak dziura w mosci emasz racje, mam nadzieje ze nie trafie na takich lekarzy ` co Ty za bzury gadasz? nie trzeba skończyć wyższych studiów, żeby wiedzieć, iż na medycynie fizyka ma również swoje istotne miejsce (np. biofizyka). I jakby się mogło wam, ludzią którzy dużo gadają a mało wiedzą fizyki na medycynie jest bardzo dużo. btw. na UM w Poznaniu biorą pod uwagę 2 przedmioty, a to jedna z najlepszych uczelni medycznych w Polscie. więc ocb? następnym razem zanim napiszecie coś głupio-mądrego to pomyślcie, czy macie o tym blade pojęcie:O

moze to ja jestem glupia ale twoja wypoweidz sama sobie przeczy w pewnym sensie :o tak czy siak siedze w tym bo mam kumpli na medycznym i kuzyna ktory wlasnie skonczyl. a zdawanie 3 przedmiotow nie jest az tak trudne na maturze :o

Gość ulala...lala
rany... zaraz, zaraz... a nie pomyslalas zeby np sprawdzić informacje na stronach uczelni? przeciez sa tez informatory dla maturzystów (perspektywy zdaje sie) no i mozesz zawsze pojechac na dni otwarte... a na forach to moze byc różnie napisane...przeciez pisza tam rózni ludzie i po co sie denerwowac...bo jezeli masz takie podejscie do tych swoich wymarzonych sudiów, ze info szukasz na forach to...zal serce ściska... bez urazy

Gość matura to bzdura
ale jestem skołowana:) chciałabym zwyczajnie mieć pewność jak bedzie...z jednej strony bedzie mniej nauki do matury, kiedy bedzie jeden przedmiot mniej, a z drugiej ile osob zacznie składać papierki na medycyne:/ a w ogole musze juz wiedziec, na co na powtorzenia chodzić itd. ech, pojde na nauczyciela i juz :classic_cool: :D

Gość matura to bzdura
ulala...lala wcale nie mam takiego podejscia, dowiedziałam się czegos takiego niedawno:/ dni otwartych zdaje sie teraz nie ma, troche juz poczytałam i rzeczywiscie to chyba są bzdury...a musze wiedzieć, czego mam sie uczyć:D

`prosze o porade` to nick mojej siostry ale jeśli ktoś wybiera się na medycynę do Poznania to bez sensu dla niego zdawać z 3 bo i tak 2 brane są pod uwagę... co jest sprzeczne w moje wypowiedzi Twoim zdaniem? wyobraź sobie, że ja też w tym `siedzę`, bo właśnie konczę ten kierunek na uczelni, o której rozmawiamy. tyle, że wtedy pisałam jeszcze egzaminy wstępne z dwóch wybranych przedmiotów. a na czasie jestem, bo moja siostra właśnie zaczyna ten kierunek

Gość matura to bzdura
no własnie ja do Poznania sie nie wybieram, bardziej Lublin, Wawa

Gość cerise
wszedzie teraz chyba biara 2. w zeszłym roku faktycznie byy 2 tylko w poznaniu. ale w tym i w katowicach i w łodzi rowniez byly dwa. zgodze sie ze fizyka potrzeba jak dziura w moscie, ale takich zmian sie nie robi z roku na rok. to powinno byc powiedziane z wyprzedzeniem...a nie ze przygotowuja sie z 3 przedmoitów przez 2 lata a pozniej w 3 roku sie okazuje ze niepotrzebnie;/

u nas na UM drzwi otwarte są jakoś w marcu (info bedzie jeszcze na stronie uczelni) wiec zapraszam :) o rekrutacji poszperaj jeszcze na stronach uczelni, na pewno znajdziesz tam wszystkie informacje

zacytowalas moja wypowiedz i dodalas taki kometarz: prosze o porade `no tak, jak dziura w mosci emasz racje, mam nadzieje ze nie trafie na takich lekarzy ` co Ty za bzury gadasz? nie trzeba skończyć wyższych studiów, żeby wiedzieć, iż na medycynie fizyka ma również swoje istotne miejsce (np. biofizyka). I jakby się mogło wam, ludzią którzy dużo gadają a mało wiedzą fizyki na medycynie jest bardzo dużo. :o

Gość ulala...lala
no ja rozumiem doskonale... ale naprawde radze posprawdzac na stronach uczelni (przede wszystkim) tam jest najlepiej napisane, kto jak przyjmuje, jakie sa limity i wymagane przedmioyty na maturze innej metody niema

bo piszesz, że na medycynie fizyka jest potrzebna jak dziura w moście. próbowałam Ci więc wytłumaczyć, że fizyka na medycynie jest (jest nawet taki przedmiot jak biofizyka), ale widać z marnym skutkiem ... dobra, nieważne.

Gość matura to bzdura
Bridged :) a w jakim mieście studiujesz? jak napisałaś gdzie, to sorki, ale jakoś mi uciekło :) ja byłam w tym roku na dniach otwartych w lublinie i wawie, nie było tam nic o wycofaniu obowiązkowej fizyki, więc się zdziwiłam lekko takimi informacjami:)

chyba z twoim rozumowaniem cos nie tak :o wiec skopiuje ci wypowiedzi powyzej: "25.08.2008] 20:47 matura to bzdura cerise, a na jakich uczelniach tak bedzie? w wawie tez? Ellinka, tak czy siak dostaną sie tylko najlepsi, a fizyka na tej medycynie potrzebna jak dziura w moscie :/ 20:49 Ellinka no tak, jak dziura w mosci emasz racje, mam nadzieje ze nie trafie na takich lekarzy "

w Poznaniu, gdzie od zawsze obowiązują 2 przedmioty na rekrutacji :) w ogóle śmieszą mnie opinie typu `nie chciałabym trafić na takich lekarzy`. heh ja bym przede wszystkim nie chciała trafić na lekarza, który musiał zapłacić, żeby się dostać i skończyć studia (i to niemało). mówię oczywiście o uczelniach prywatnych

Gość ulala...lala
no to cie nie rozumiem dziecko drogie... skoro byłas/byłes na dniach otwartych, to nie rozumiem tych pytan i watpliwosci...naprawde