Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matura to bzdura

Czy to prawda, ze teraz na akademie medyczne zdaje sie 2 przedmioty?

Polecane posty

Gość ulala...lala
ale na uczelniach prywatnych lekarzy nie kształą...przynajmniej ie w POLSCE.. a moze jestem zacofana?...

chyba ci sie cos pomylilo :D ale niewazne :o moze ci to wylumacze: nie chce trafic na takiego lekarza ktory stwierdzil ze fizyka jest mu potrzebna jak dziura w moscie, czy teraz zrozumialas czy to za trudne dla ciebie?

Ellinka jeszcze nie pani doktor, ale już niebawem. btw. gdzie bym nie weszła (a rzadko się wypowiadam, częsciej czytam) tam ty wszędzie wszystko wiesz najlepiej. zejdź na ziemię. najczęściej twoje wypowiedzi są zwyczajnie durne. a prywatne uczelnie medyczne w Polsce również są. więc wybacz, ale znów nie udało ci sie zabłysnąć

Gość cerise
same nie wiecie na jakich lekarzy trafiacie..takich co studiowali za kase i to z 15 lat..ale spoko na wszystkich uczelniach sa takie przedmioty ktore w gruncie rzeczy saniepotrzebne. biofizyka owszem..ale ma ona niewiele wspolnego z fizyka jaka sie zdaje na maturze

Gość matura to bzdura
ja zwyczajnie nie lubie fizyki, stąd moje zdanie :D ale ni z tym nie zrobie i już... wątpliwości są, bo i tak nasz rocznik jest jakiś zakręcony, np. z tą matmą na maturze jak było? najpierw mieliśmy zdawac, potem to odwołali...dlatego juz sama nie wiem, jak odbierac takie informacje.ale wydaje sie, ze jednak bedzie potrzebna ta fizyka.

Gość ulala...lala
bardotka...tak tylko te 16 tys zł to płaci sie na Uniwersytetach Medycznych (a to nie sa prywatne uczelnie!!!) na studiach wieczorowych polega to na tym ze jestes normalnym studentem, masz zajecia razem z dziennymi, ale płacisz za to słono, al koledzy nawet nie wiedza ze to ty własnie płacisz ot i filozofia

o prywatnych uczelniach nic nie pisalam wiec pudlo. ciekawe gdzie mnie tak czesto czytasz?

być może teraz nie ma (pewnie zamienili je właśnie na wieczorowe), ale wiem na pewno, że jeszcze kilka lat temu było ich kilka w Polsce

Gość ulala...lala
no to jeżeli wiesz na pewno ze takie były, to powiedz gdzie? bo mnie to niesłychanie ciekawi...

Gość wagqwrg3
jacy wy jesteście debilni Każda AM ma swoją stronę i tam można znaleźć tego typou info. Biola i chemia roz. są potrzebne w poznaniu, białymstoku, katowicach i gdańsku.

Gość matura to bzdura
aaa, a teraz zobaczyłam, ze do lublina nie trzeba fizyki :O no to ładnie, teraz nie wiem czy ją zdawać czy nie, bo do warszawy raczej trzeba (bęc)

Gość matura to bzdura
ale na stronie warszawskiego uniwerku nie ma nic konkretnie na temat rekrutacji w 2009 roku, albo jestem kompletnie ślepa :O

Gość ulala...lala
ale na WUM-ie to sie raczej co rok duzo nie zmienia, przeczytaj sobie tegoroczne info.

Gość matura to bzdura
perła, dzięki za pomoc :) chociaż chodziło mi o konkretnie rok akademicki 2009/2010. moze rzeczywiscie tam zwyczajnie nic nie zmienią, tyko byłabym wtedy w kropce, bo chciałabym do lublina lub wawy, a tu w jednym z fizyką, w drugim bez :D

wiesz oni przed chwila zakonczyli rekrutacje 2008,wiec raczej nie bedzie juz wymogow na 2009,ale ja mysle ze wiele sie nie zmieni, moze wzrosnac oplata rekrutacyjna, jak znam moja kochana uczelnie:P

Gość matura to bzdura
no tak, opłatę zawsze mozna podnieść :D a to Ty tam się uczysz? ale jesteś na lekarskim?

Gość ulala...lala
hehe kase to oni potrafia liczyć... az dziw że to medyczna a nie ekonomiczna uczelnia

Gość matura to bzdura
szczerze to myślałam też o farmacji :D teraz do Lublina na lekarski bedzie składać duzo wiecej osob, bo wiele rezygnowalo przeciez przez fizykę, wystarczy spojrzec na moja obecną klasę:)

ja nie wiem co wy sie tak tej fizy boicie :o przeciez ona nie jest trudniejsza niz np chemia...

Tak sobie czytam... A odmkiedy w poznaniu byly 2 przedmioty na rekrutacji na lekarski?? Bo z tego co ja pamietam, a jestem wlasnie po 5 roku, od pazdziernika 6, to jak zdawalam to tego samego dniao tej samej godzinie byl test na wszystkich uczelniach na kierunek lekarski, dlatego mozna bylo niestety zlozyc papiery tylko na jedna uczelnie. Test mial 120 pytan i obejmowal po rowno biol, chem i fizyke.

Ellinka--> to juz jest kwestia indywidualna. ja tez sie balam fizyki , wiec nie poszlam na stomatologie tylko na farme, no i wpadlam jak sliwka w kompot, teraz fizyki mam sporo i jakos sobie radze,bo musze. w przypadku matury jest wybor i nikt nie wybierze czegos w czym czuje sie slabo.

Tallulah chyba niewiele wiesz :D teraz nie ma testow, liczy sie matura :) i akurat w poznaniu biora pod uwage mature z bio i chem :)