Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nataszaklasa

Co to jest poświadczenie bezpieczństwa????

Polecane posty

Gość nataszaklasa

Staram się o prace w policji (służba cywilna) i wymagane jest poswiadczenie bezpieczństwa oraz oświadczenie o korzystaniu z pełni praw publicznych i niekaralnosci za przestępstwa umyslne. Czy mógłby ktos mnie w tej kwestii oswiecić? Sama ma to napisać? jak?

Gość musztarda
Oświadczenia piszesz sam, poświadczenie dostaniesz po procedurze sprawdzającej.

Gość nic strasznego...
Poświadczenie bezpieczeństwa to taki kwit od psychiatry że jesteś normalna (nie stwarzasz niebezpieczeństwa dla życia i mienia). Nic strasznego, formalność. Zapisz się na wizytę do psychiatry, kilka prostych badanek i wystawi ci ten kwit. Problem może być że na to się czeka około miesiąca:/.

Gość miauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
to poświadczenie nie zawsze jest konieczne, dobrze jak masz ale nie powinno to być przeszkodą w podjęciu pracy...sporo kosztuje bo w zależności od procedury tak gdzieś około 800-1300 a nawet 1600 złotych niestety...w której policji szukasz, w jakim miescie????

Gość miauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
nic strasznego....zapewniam cie ze to nie jest poświadczenie bezpieczeństwa, poszukaj w googlach i nie wprowadzaj ludzi w błąd

a to nie jest to co się wystepuje do sadu?? startowałam 2 razy do policji ale nie musiałam mies zadnego zaswiadczenia od psychiatry...

Gość nataszaklasa
hmmm czyli pisze: oświadczam ze posiadam pełne prawa publiczne.... i nie bylam karana za przestępstwa....???

Gość nataszaklasa
to mnie zaskoczyliście ceną tego poświadczenia. Jestem w szoku

Gość musztarda
http://wup.zielona.gora.sisco.info/?id=327 Tu masz w załącznikach wzory. *campini* a to nie jest to co się wystepuje do sadu?? startowałam 2 razy do policji ale nie musiałam mies zadnego zaswiadczenia od psychiatry Heloooł. :D

Gość musztarda
Po co ma występować do sądu po zaświadczenie, skoro jest wymagane oświadczenie?

no kuźwa chyba nie napisałam ze akurat autorka topiku ma sobie iśc do sądu po ZASWIADCZENIE tylko nawiazałam do tego co ktoś tam u góry napisał..czytaj ze zrozumieniem

Gość musztarda
A po co te nerwy?

Gość nataszaklasa
Na stronie policji znalazłam jakąś ankietę o bezpieczeństwie osobowym, tyle ze nie wiem cz to jest to czego potrzebuje. Jestem juz skołowana

nataszaklasa...moja przyjaciólka pracuje w policji wiec coś tam na temat tych wszystkich świstków wiem, tym bardziej ze pracuje w zespole doboru w kadrach...w jakim mieście składasz te papiery?

Gość musztarda
Procedury sprawdzające przeprowadza się na wniosek pracodawcy. Nie wiem jak jest w Policji, ale pion ochrony, czy jak to się tam nazywa, powinien Ci dać odpowiednią ankietę, którą wypełnisz.

Gość nic strasznego...
Poświadczenie bezpieczeństwa - wydawane przez dyplomowanego lekarza psychiatrę zaświadczenie, iż dana osoba jest w pełni władz umysłowych; tj. nie stwarza niebezpieczeństwa dla życia lub mienia. żródło: wikipedia; poświadczenie bezpieczeństwa

Do powyżej piszesz bzdury i wprowadzasz w błąd życzę Ci by Ciebie też tak potraktowano....... Poświadczenie bezpieczeństwa jest to specjalne poświadczenie wydawane przez Policję i inne słuzby jak ktoś wyżej wspomniał przez pion/wydział Ochrony wypełnia sie tylko oświadczenie, które następnie jest weryfikowane i w związku z tym można uzyskać dostęp do dokumentow/ informacji o różnej klauzuli tajności.....

Do powyżej piszesz bzdury i wprowadzasz w błąd życzę Ci by Ciebie też tak potraktowano....... Poświadczenie bezpieczeństwa jest to specjalne poświadczenie wydawane przez Policję i inne słuzby jak ktoś wyżej wspomniał przez pion/wydział Ochrony wypełnia sie tylko oświadczenie, które następnie jest weryfikowane i w związku z tym można uzyskac dostęp do dokumentow/ informacji o różnej klauzuli tajności.....

Gość nataszaklasa
Czyli co? poświadczenie od psychiatry czy ankieta ze strony internetowej? Jak ktoś wie niech da znać. A ta praca jest w Poznaniu

Gość nic strasznego...
No dobra, to był żart. To jest ankieta, jakieś służby Cię zweryfikują i ocenią czy możesz uzyskać dostęp do tajnych rzeczy.

powinni Ci dać druk i ew. pomóc w wypełnianiu z tym, że nie dawaj do czytania bo do takich danych ma dostep wąski krąg osób, po wypełnieniu oddaje się to w zamkniętej kopercie w kancelarii niejawnej bo po wypełnieniu uzyskuje klauzulę tajności

dowiedz się też do jakiej klauzuli tajności na danym stanowisku będzie Ci potrzebne to poświadczenie bo klauzul jest kilka /zastrzeżone/poufne/tajne/ściśle tajne/

Gość nataszaklasa
dzieki za wyjasnienie. Bo jak mi napisaliście ze to zaswiadczenie od psychiatry to się zdołowalam, zwlaszcza jak ktos napisal że 800 zł to kosztuje:/ dzięki za wszelka pomoc ( sieć jest jednak nieoceniona:) Jeszcze raz dzięki i źyczcie mi powodzenia:)

Gość musztarda
A widzisz... dałam Ci link do ustawy, która reguluje te kwestie, może warto było tam zajrzeć? :) Powodzenia 🖐️