Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bimba 2008

39 tydzień ciąży

Polecane posty

Gość patka_patka@o2.pl
mały sie cieszyyy ze wychodzi;) i dostał bidulek czkawki ;) o ktorej chcesz jechac?;) jak sytuacja w domku? napieta pewnie co?:):)

polozne kazaly czekac mi na skurcze..bo podobno u kazdej kobiety jest inaczej tzn ze czasami kobieta po tym moze czekac na porod nawet do 5 dni..:)wiec czekam na skurcze;) Haha maz ma juz oczy jak 5zl;D ale ja nie mam skurczy...wogole to jak wygladaja te skurcze?:)))

Gość patka_patka@o2.pl
jak dostaniesz to bedziesz wiedziała ze to skurcze;P:P:P takie ściskanie w jajnikach ja czuje bardzo silne.... moja kolezanka osdtatnio rodziła... miała cc ... skurczy wogole nie czuła a na ktg byly... wiec tez uwazaj....

czasmi czuje klucie ale to doslownie przez chwile,wczoraj mialam ktg i nic nie wyszlo.. czuje tylko jak Niunio pcha glowka na pecherz..i wtedy mnie kluje.. Patka a czemu Twoja kolezanka miala cc?przez to ze nie czula skurczy?

Gość patka_patka@o2.pl
ona miala problemy z krwią.... leczyla sie cala ciaze... mogla sie normalnie wykrwawic.. a cc miała całkowicie na spiocha wiec nie wiedziala kiedy urodzila... cc miala 2 tyg po terminie..;)

jej..to nie ciekawie... Ja to tak strasznie przezywam..boje sie ze sobie nie poradze..czasami zastanawiam sie czy kazda kobieta potrafi przec?: Dobrze ze maz bedzie razem ze mna.

Gość katyna23
Witam! ja jetem w trakcie 39 tyg i też tylko oberwuje co ię dzeje.. niestety zero objawów:/ w czwartek byłam na ktg, wszystko ok na kolejne mam przyjsc 1 marca. Na ktg mały był głową w dół a gdy następnego dnia byłam u gina i sprawdzał tętno głowa już była u góry! czy to możliwe żeby mały sie tak wiercił:/ mam nadzieje ze się ułoży prawidłowo.. Ale jak leży głową w dół to też odczuwam takie nieprzyjemne kłócie pęcherza jak naciska:/ po za tym krzyż, biodra i łono, wszystko bolesne, a przy przekręcaniu się z boku na bok zawsze się budze z bólu:/ a Wy na kiedy macie termin?

Katyna ja mam termin na 8 marca a Ty? Dziewczyny ja od wczoraj zauważam u siebie zmiany. Miałam bóle podbrzusza połączone z bólem krzyża w ciągu dniu i były silniejsze niż dotychczas ale nie trwały długo. Potem powtórka wieczorem, a następnie w nocy taki silny że aż mnie obudził. do tego doszło kilka silnych kłuć jakby w okolicy prawego jajnika. Zastanawiam się czy te bóle w dole brzucha to są właśnie te skurcze przepowiadające, no bo jeśli nie to co to może być.Zmęczenie nadal mi towarzyszy ale przynajmniej nie mam wyrzutów sumienia że nie wiele robię, bo właściwie moje gniazdko już uwiłam wcześniej. pozdrawiam

Katyna ja mam termin na 8 marca a Ty? Dziewczyny ja od wczoraj zauważam u siebie zmiany. Miałam bóle podbrzusza połączone z bólem krzyża w ciągu dniu i były silniejsze niż dotychczas ale nie trwały długo. Potem powtórka wieczorem, a następnie w nocy taki silny że aż mnie obudził. do tego doszło kilka silnych kłuć jakby w okolicy prawego jajnika. Zastanawiam się czy te bóle w dole brzucha to są właśnie te skurcze przepowiadające, no bo jeśli nie to co to może być.Zmęczenie nadal mi towarzyszy ale przynajmniej nie mam wyrzutów sumienia że nie wiele robię, bo właściwie moje gniazdko już uwiłam wcześniej. pozdrawiam

katyna23 ja mam termin na 28 lutego wiec za 3 dni;) ale skurczy jak nie bylo tak i nie ma...;/ wczoraj myslalam ze odchodzi mi czop sluzowy..ale to chyba jednak nie to.. Zauwazylam tylko ze moj dzieciaczek zrobil sie taki grzeczny u mamy w brzuszku juz nie mam tych akrobacji co wczesniej..nawet spokojnie zasnelam,a slyszalam ze przed porodem ruchy dziecka nie sa takie gwaltowne jak wczesniej.Tyle z moich obserwacji..:)Aaa i wkoncu sie wyspalam!:D Co do polozenia Niunia to u mnie lezy glowkowo chyba juz od 34 tyg i mi ginekolog powiedzial ze tak zostanie do porodu bo podobno w 90% dziecko juz nie powinno sie przekrecic,,ale to wlasnie roznie bywa,u mojej kuzynki dziecko krecilo sie jak szalone..i 2 godz przed porodem ulozylo sie glowkowo:) Biodra tez mnie bola,i do tego nogi,a przy przekrecaniu sie z boku na bok czuje bol w prawej pachwinie..Ale tlumacze sobie ze nie ma co narzekac,kazda kobieta przez to przechodzi..no moze prawie kazda;) 14601GOJA o to samo zapytalam polozna czy te klucie w dole brzucha to skurcze,powiedziala ze mozliwe..ale czesto tak bywa takze od ciezaru..jak juz brzuszek nisko sie opusci.

Gość Kalula
Witam, Ja dziewczyny termin mam na 12.03. ale od tygodnia czuje się tak fatalnie, że w czwartek u mojej gin robili mi KTG bo myślałam że to już. A tu się okazuje, że szyjka miękka ale ma jeszcze 2 cm długości. A bóle podbrzusza są, tępy ból pleców jest, skurcze dość silne są a porodu jak nie widać tak nie widać. Akcje z biegunką mam co drugi dzień mdli mnie prawie codziennie. To moja druga ciążą z synkiem. Pierwsza z córcią skończyła się wywołanym porodem w dniu terminu bo miałam straszną kolkę nerkową i nie chcieli mnie już męczyć więc wywołali kroplówką. Więc nie wiem jak wygląda czop śluzowy bo go wtedy nie było, pęcherz płodowy sami przebili, nie wiem czego się mam teraz spodziewać wiem tylko jak wyglądają bóle. Masakra jakaś.

Gość Tyśka_17
hej. mam pytanie. ile wasze malenstwa waza w 39/40 tc?

Gość Natalka0008
Ja za 3 dni mam termin. Wczoraj byłam na KTG i myslalam ze juz tam zostane bo mialam regularne skurcze na 100 % !! ale wieczorem ustały z resztą ja mam te skurcze juz od jakiegoś tygodnia. i Tak czekam az zacznie sie cos naprawde dziac. Rozwarcie mam na 1cm i lekko skróconą szyjke mooże już niedlugo:D Szczerze mówiąc juz mnie meczy ta ciąża. . . ciągły ból żołądka... itp ;/

Gość Natalka0008
A moja malutka dwa tygodnie temu ważyła 3kg.

Gość Kalula
Mój mały w 39 tyg. waży ok 3300. Ja to czekam tych skurczy porodowych jak zbawienia już tak jestem zmęczona tą ciążą. Jak czekałam na córkę (1 ciąża) było inaczej bo zawsze mogłam się położyć odpocząć jak chciałam ugotować to ugotowałam jak nie to nie. Ale jak ma się już jedno dziecko to ma się obowiązki i nie ma że boli, więc jak czytam na różnych stronach że powinnam teraz jak najwięcej spać i wypoczywać to mi się śmiać chce bo się pytam kiedy?

Natalka to widze ze mamy ten sam termin;) ja 2 dni temu bylam na ktg i zero skurczy..;/ ale rozwarcie mam na 1,5cm..i skrocona juz szyjka.. Ja nie wiem ile moj Ninio wazy bo teraz nie mialam nawet robionego usg...13 stycznia mialam ostatnie i wtedy wazyl 2256...jestem bardzo ciekawa ile teraz wynosi Jego waga:)

Kalula to musi Ci byc naprawde ciezko...bo wiadomo trzeba sie tez zajac coreczka.. a wlasnie powiedz cos wiecej o porodzie..:) Ja to sie tak strasznie boje..to moje pierwsze dziecko..chyba nawet wolalabym miec cesarke..

Gość Tyśka_17
ja juz zaczynam 40 tc i moj maly wazy juz 3960 . to chyba sporo nie? i dlatego pytam jak u was...

Tyska to bedziesz miala sporego malca:))ale faaaaaaaaajnie!:) a sporo przytylas w ciazy?bo nie wiem czy to tez od tego zalezy dlatego pytam:p;) bo mi sie duzo przytylo;)))

Gość Tyśka_17
przed ciaza wazylam 45.. bylam szczupla.. a teraz waze gdzies z 63/64 kg jak nie wiecej.:) ale poszlo mi bardziej w brzuch i troche w tylek . a w nogi prawie nic dalej "patyki" . dzis bylam na usg i mi powiedzial gin ze spory bedzie.. i moze byc cesarka bo jestem szczupla.. zobaczymy...

aha to Ty szczupla bardzo jestes (Zazdroszcze:)) ja przec ciaza wazylam 58 przy 171cm.a teraz az wstyd sie przyznac 82/83 i jest mi tak strasznie ciezko..czuje sie ociezala..mi poszlo tez duzo w brzuch ale tez w biodra i co najdziwniejsze w lydki;/zauwazylam nawet male rozstepy pod kolanami.A mialas mdlosci na poczatku ciazy?

Gość Tyśka_17
nie. nie mialam wlasnie zadnych dolegliwosci. zadnych wymiotow nic..:) rozstepow tez nie mam . i wzrost to tez mam 171.;)

To naprawde Ci zazdroszcze;)wlasnie ja tez nie mialam zadnych mdlosci i wogole jakos ta ciaza przebiegla spokojnie tylko wlasnie teraz jest mi strasznie ciezko...i najwiecej przytylam w pierwszych 3 miesiacach jadlam bez opamietania..no ale nie moglam nad tym zapanowac..a co najsmieszniejsze to moj maz chyba razem ze mna przechodzi moja ciaze bo tez sporo przytyl..;]

Gość Tyśka_17
no mi teraz ciezko tez jest.. tu cos zakuje tu zaboli.. wstawac z lozka ciezko... a ile masz cm brzucha?:) ja zaraz zmierze ..:)

Gość katyna23
Ja mam termin na 8 marca, ostatni tydzień czułam się źle ale coś dzisiaj wstałam jakaś taka dziwnie wypoczęta i te wszystkie dolegliwości przeszły. Czasami mam ból w dole brzucha taki jak przy okresie, i się zastanawiam czy to ma coś wspólnego ze skurczami? czesto mam kłócie z prawej strony ale to chyba od kolki nerkowej z powodu której leżałam w szpitalu:/ Ja mam nadzieje ze mi się dzidzol przekręci gdyż wolę rodzić SN.. A jak miałam robione usg w 35 tyg to mały ważył 2000 g, to chyba nie dużo?:P coś czuję, że to jeszcze nie teraz.. pewnie urodzę po terminie:P a wy jakie macie przeczucia co do daty porodu oprócz zwiastunów?:P

Gość katyna23
u mnie 120 cm! aż dziwne, że do 7 m-ca mogłam spokojnie ukrywać ciąże:P a rozstępy pojawiły sie dopiero ok 3 tyg temu... na szczeście malutkie :)

Gość katyna23
bardzo długo martwiłam się, że brzucha nie ma a jak się pojawił to po całości :) przed ciąża ważyam 60 kg-166cm a teraz waże 85, co prawda każdy robi oczy wilekie ze tyle waże bo w sumie dużo kg w brzuchu no i bioredka:P a wyszły wam pępuszki?:P mi nie :)