Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bimba 2008

39 tydzień ciąży

Polecane posty

Gość zocha2006
A ile jestes juz po terminie ? Ja tez mam czesto skorcze, ale nie regularne. Najgorzej jest wieczorem i w nocy. Niech juz wychodza te nasze skarby:-)

Gość misioo90
No i wypiłam dziś ale trochę mniej niż 1/4 szklanki. Jak na razie nic nie działa, zero skurczy a wypiłam o 6:00 rano...latam tylko do kibla co chwila:/ z jednej strony nie żałuję że spróbowałam bo teraz to się zastanowie czy w ogóle to pić tak jak kazała położna że jak już zaczną się skurcze. Nie wiem jak ja dojadę do szpitala po tym i czy zdąży mnie tak przeczyścić że pod czas porodu już nie będzie niespodzianki:/ Oj tak niech już wychodzą te maluchy nasze:) wczoraj też byłam z mężem na długim spacerze i też nic to nie pomogło:(

Gość zocha2006
Moze jeszcze sie cos dzisiaj u Ciebie ruszy jak tak Cie czysci:-) ja tez juz niewiem co robic. Wypucowalam dzisiaj znowu cale mieszkanie,okien juz nie myje bo dwa razy ostatnio mylam.Na spacery tez codziennie chodze i to dosyc dlugie,doslownie nic nie pomaga, nawet sex. Ciekawa jestem na jutro co mi powiedza w szpitalu... Dzisiaj mi sie snilo ze urodzilam sliczna coreczke i ze mialam cc.Wszystko bylo takie realne... Jak tam sie teraz czujesz,dalej nic?

Gość misioo90
Niestety dalej nic i nie zapowiada się żeby się coś ruszyło:( namęczyłam się na marne...:( wychodzi że pozostaje nam tylko czekać... to koniecznie daj jutro znać co Ci powiedzieli:)

czesc zocha i misio:) chyba sie z Wami jeszcze nie witalam:) Co do panikowania przed porodem to bylam chyba tu na pierwszym miejscu;) Moj syneczek Mikolaj ma juz pol roku..:) Ja wlasnie bylam po terminie 3 dni i mialam wywolywany porod przez oxytocyne..a do tego dozylnie mialam podawany antybiotyk bo mialam dodatnie PGB.. Dalam rade a jak wczesniej pisalam panikowalam jak glupia,rodzilam tylko 3 godziny.. Dziewczyny 3mam za Was kciuki..:) pozdrawiam..

Gość katyna23
Jak tak czytam wasze posty to mi się przypomina ta panika:) ale juz bliżej niż dalej :P :)

Gość misioo90
kasienkaaa89 - mam nadzieje że i u mnie tak wszystko szybko pójdzie:) Strasznie jestem ciekawa po jakim czasie w moim szpitalu wywołują poród. Ale tego to już jutro się dowiem jak będę na ktg. Już jestem strasznie zmęczona tym czekaniem. Już myślałam że wczoraj się coś ruszy bo strasznie bolał mnie brzuch wieczorem, ale wszystko przeszło... byłam taka spanikowana że to na pewno już i że jedziemy do szpitala:) szczerze to boję się jak ja dam radę urodzić jak będę tak panikować zamiast się skupić na porodzie.

Gość zocha2006
Hej dziewczyny, ja wlasnie jestem po wizycie w szpitalu... Moja dzidzia wazy juz ok 3800 wiec troche duza,niewiem jak duzo myli sie usg. Dzisiaj mialam ktg i nawet pokazaly sie regularne skurcze,nawet sie ucieszylam, tylko jak polozna mnie zbadala to powiedziala ze wszystko jest tak wysoko i szyjka tak mocno zamknieta ze nawet glowki nie czuje,wiec znowu sie zdolowalam:-( teraz musze podjac decyzje czy decyduje sie na cc,mam czas do jutra,a cc ma byc w poniedzialek. Sama niewiem teraz co robic,jestem taka zestresowana. Do tego mam ryzyko ze przy naturalnym porodzie moze peknac blizna po moim pierwszym cc. Mysle ze chyba zdecyduje sie na cc, najgorsza dla mnie jest ta sama operacje ktorej czlowiek jest swiadomy... A ten bol po jakos sie przezyje, bo juz bedzie moja malutka przy mnie :-) napiszcie cos bo chyba mam depresje i niewiem co robic...

czesc:) Misioo nie martw sie ja tez myslalam ze przez stres nie bede mogla skupic sie na porodzie,ale to samo przyjdzie...pamietaj tylko zeby sluchac co Ci polozna bedzie mowic..kiedy przec itd Zocha u mnie przed porodem maly na Usg wazyl ponad 4 kg,a urodzilam chlopca o wadze 3690..wiec mysle ze na usg moga sporo sie pomylic.Ja na Twoim miejscu jednak zdecydowalabym sie na cc..skoro tak jak pisalas dzidzia jest wysoko..U mnie juz chyba jak dobrze pamietam w 37 tyg glowka byla bardzo nisko.

Gość misioo90
zocha2006 - moim zdaniem powinnaś się zdecydować na cc, nie ma co ryzykować. I będziesz miała to już za sobą i nie będziesz się stresować. W sumie sama trochę bym chciała żeby zaproponowali mi cc, ale jak położna mnie badała tydzień temu w sobotę to mówiła że badała mnie juz jak kobietę rodzącą a nie ciężarną. I czuła że dotykała główki mojej niuni, także u mnie pewnie będą wywoływać jeśli dalej nic się nie ruszy... ale dziś się wszystkiego dowiem. Najgorsze jest to czekanie.

Gość katyna23
U mnie na usg waga wychodziła 4100 g a urodziłam 3410 g :]wiec czasem bardzo się myli. Wagę wylicza się na podstawie długości kości udowej bobaska. WIęc może być długi a szczupły tak jak to było u mnie lub może rzeczywiście tyle ważyć:] ja jeszcze nie jestem w kolejnej ciąży i też mam dylemat czy robić cc czy naturalnie. Jeśli nie ma żadnego postępu to chyba zdecyduj się na cc, bedzie już po wszystkim. Nie chce źle doradzić ale jak się dobrze czujesz i nic się nie dzieje to ja bym poczekała jeszcze tydzien i poprosiła o cc tydzien pozniej. Ale jeśli już Cie męczy to zdecyduj się teraz. A ile po terminie jestes? i czy to termin z USG czy obliczony na podstawie miesiączki?

Gość zocha2006
hej dziewczyny:-) ja juz jestem po :-) 24 mialam cc. Normalnie w wekeend dostalam skorcze i pojechalam do szpitala. Tam juz zostalam. Mialam powtorke z poprzedniego porodu,czyli skorcze bez rozwarcia. Polozne powiedzialy ze najlepszym rozwiazaniem dla mnie bedzie cc. Daly mi jakies leki na zatrzymanie skorczy i na drugi dzien mialam cc. Jakos to przezylam, chociaz nie bylo latwo. Malutka wazyla 3780 :-) czyli usg sie nie pomylilo:-) lekarze powiedzieli ze decyzja o cc byla sluszna poniewaz mala byla cala owinieta pepowina i pewnie dlatego nie mogla zejsc na dol. W sumie szybko do siebie doszlam. Bol byl okropny, ale wiedzialam co mnie czeka po cc.... Ale dzidzia wszystko wynagrodzila. Teraz jestem szczesliwa mamusia,czuje sie juz super, tylko te nocki... Moja alinka jest na szczescie bardzo spokojna w porownaniu do pierwszej corci. A ty misioo jak tam, jestes juz po ? Pozdrawiam serdecznie :-)

Gość katyna23
Zocha serdecznie gratuluje :) najważniejsze że juz po:) ile trzymali Cię po cc w szpitalu?

Gość katyna23
Dziewczyny co tam u was? jak maluchy?

Gość Natalka0008
Cześć dziewczyny! Troche mnie tu nie było... No więc moja mała ma dopiero 3 ząbki, jest malym łobuziakiem, chodzi w chodziku, próbuję też raczkować no ale jeszcze musi poćwiczyć:). Ostatnio troszkę mi chorowała przeziębiła się, i ten nieszczęsny katarek utrzymywał jej się ponad 2 tygodnie... Biedna spać nie mogla przez to. A jesli chodzi o noce to nadal budzi w nocy i to nawet 3 razy a co najgorszze wstaje o 5 rano także nie wyspałam się do tej pory:) .

Gość katyna23
O kurde Natalka to ostro masz z wstawaniem o 5 :D My Olka przestawiliśmy tak, że kładzie się spać o 1-2 w nocy i śpi nam do 10 :P oczywiście też bdzi sie kila razy na cycka i idzie spąc dalej. Olo ma 6 ząbków, potrafi nieźle dziabnąć :) Olek jeśli chodzi o postępy w poruszaniu się ma o tyle łatwo że jest szczupły i długi, raczkuję już wręcz biegająco i chodzi przy meblach, i potrafi ustać dosłownie max 3 sek sam i robi bach na pupsko :) jest żywy i wszędzie go pełno ale jest grzeczny :) Olek przy wzroście 73 cm waży tylko 7.650, a Jak Twoja Mała Natalka waży? i jak tam z wprowadzaniem jedzenia? chętnie? ja mimo iż chodzę do pracy jeszcze karmię piersią, jakoś tak nie mogę przestać ;)

Gość acha
Witajcie dziewczyny. Jestem w 39 tygodniu, na piątek mam termin. Od czwartku krwawie, byłem w szpitalu w piątek i powiedzieli, ze wszystko jest ok. Ale teraz jest tego znacznie więcej, wkładki nie wystarcza,a podpaski zmieniam 6, 7 razy dziennie. No i ból, jak miesiączkowy,a czasami nawet mam skurcze, ale nie regularne, troch się de nerwuje, czy wiecie co to może być?

Gość Natalka00008
acha KOBIETO TY powinnaś w szpitalu leżeć... Jak mogli odesłac Cie do domu z takim krwawieniem i bólem miesiączkowym... to nie jest normalne w 39 tygodni ciazy. Na poczatku ciazy mozna troche pla mic to jest normalne ale w 39 tyg.???? Zglos sie jak najszybciej do szpitala!

Gość katyna
Hej dziewczyny ciekawe czy jeszcze tu zagladacie? Moj Olek juz chodzi, jest wesoly duzy rosnie i generalnie wszystko ok :) wlasnie skonczylismy 3-dniowke. Jedynie jest niejadkiem jak cholera:P pozdrawiam!

Gość Natalka0008
Czesc wlasnie chcialam wejsc wczoraj i napisac bo myslalam co tam u was i waszych pociech ;). Moja mała jeszcze sama nie chodzi jedynie za rękę ciagle chce zeby ja prowadzać i juz sie nie moge doczekac .... Ogólnie jest niezłą rozrabiarą katyna i również jest niejadkiem jedynie ze smakiem wcina ciasteczka... a ze słoiczków obiadki deserki zupki juz jej nie smakuja...

Czesc!:) Ehh dziewczyny ja to mam problem bo moj maly od okolo 4 miesiecy nie pije mleka..nic kompletnie,zadnej kaszki tez mu nie moge wcisnac!jedynie to jogurciki.. Mikołaj tez jeszcze nie chodzi tylko podobnie Natalka jak u Ciebie ciagnie zeby Go prowadzac.. Pozdrawiam

Gość acha
Część dziewczyny, strasznie się bałam że coś może być nie tak, jak miałam te plamienia, ale na szczęście moje maleństwo przyszło na świat piękne i zdrowe. Całe 4 kg:-) . teraz ma już 8 tygodni i rośnie jak na drożdżach:-) Jestem bardzo szczęśliwa że w końcu mam swojego Maksia.

Gość acha
Mam tylko mały problem, Max robi kupkę co 3,4 dni, lekarze mówią że to normalne, ale nie wydaje mi się. Czy macie na to jakaś radę?

Gość acha
Mam tylko mały problem. Max robi kupkę co 3, 4 dni. Lekarze mówią że to normalne ale nie wydaje mi się. Czy możecie mi coś doradzić?

Gość Natalka00008
acha jesli nie jest marudny to znaczy ze wszystko jest ok:) . NIE martw sie skoro lekarz zapewnia Cie że to normalne;)

Acha nie martw sie,u mnie bylo to samo..ja podawalam bio gaia,,takie kropelki i wszystko sie unormowalo..tylko one sa drogie okolo 42zl ale na prawde pomagaja

Gość katyna
No Olek to ma problemy ze wszystkim do jedzenia:P a przechodziliscie juz tzw trzydniowke? Ja dokarmiam jeszcze Olka piesia mimo ze wrocilam do pracy jakos jeszcze daje rade ale martwi mnie to bo sie tak do cycka przywiazal ze ciezko wieczorem mu bez cycka. No i mam problem bo nauczyl sie spac z nami w lozku, jak tylko chce go przeniesc to sie buzi:/ a wy nie macie z tym problemu?

Gość katyna
Kasienka a mówiłaś o tym pediatrze ze Mały nie chce pic mleka? Wiesz co ja polecam w Rossmanie sa takie kaszki marki rossmanowskiej, kosztuje chyba 4,99. Olek nie jest za kaszkami ale grysikowa z bananem wsuwa az mu sie uszy trzęsą, nawet mi smakuje:P Moze sprobuj mu dać taka kaszke łyżeczka. A jakie jogurty podajecie malucha?

Katyna mowiłam to lekarz na to"a co mleko to takie dobre?"ja kupuje jogurty z nestle ,waniliowe i bananowe bardzo lubi,i daje tez zwykly serek danio...a ostatnio zaczelam kupowac te mleka smakowe Łaciate w kartonikach i to mu smakuje,pytakam ostatnio lekarza czy moge podawac to kiwnal glowa ze tak,trzydniowke to jakos 2 miesiace temu maly przechodzil,a teraz ma chore gardlo i jest na antybiotyku...ale to podobno jak wychodza zabki to bardzo czesto lapie sie infekcje a moj maly ma dopiero 2 zabki;/ a to juz 10 miesiecy... a jeszcze co do jedzenia to po za mlekiem je doslownie WSZYSTKO. Katyna mowisz o tej marce babydream?