Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto się zna

SEN - kruszące się zęby, które potem wypluwam, co to może oznaczać?

Polecane posty

Gość kto się zna

Gość hhtp
śmierć bądź chorobę

Gość na poomarańczowo
nie prawda - tez mi sie tak sniło i nic sie nie stało...

To znaczy, że jesteś osłabiona psychicznie bądź fizycznie, częściej o psychikę chodzi. Może dużo stresu masz ostatnio, jakieś zmartwienia? Żadne tam nieszczęście, choroba czy śmierć, nie wierz w takie rzeczy.

Gość niestety śmierć
mi się sprawdziło. coś kilka razy śnioło się żę krusza mi się zęby, aż czułam ból przez sen. niedługo później zginą tragicznie mój brat. ale oczywiście sam sen jest tylko przesądem, więc nie matrw się na zapas.

Gość taka sobie jedna co pyta
Zęby w snach oznaczaja bliskie nam osoby. Wypadające lub wypluwane zwiastują śmierć lub ciężą chorobę. Wyrywany lub zaplombowany ząb- strata pieniędzy lub inne nieprzyjemności. Wybicie zębów- nieszczęśliwy wypadek.

Cóż, jak ktoś chce, może w to wierzyć... Ja wierzę, że sny ukazują przez symbole nasz stan, samopoczucie, jakieś właśnie rzeczy w stylu osłabienie, może to, że chce się coś zmienić w życiu i tym podobne. Nie wierzę za to, że sny są "przepowiednią" jakichś konkretnych wydarzeń z przyszłości. Jakby faktycznie oznaczał ten sen śmierć, to ja bym już całą rodzinę i większość znajomych uśmierciła ;)

Gość planujaca
choroba

bzdura - kiedyś naszukałam się dużo na temat śniących się zębów, bo notorycznie gościły w moich snach ogólnie wypadające zęby oznaczają zmiany w życiu, zazwyczaj na lepsze

Gość trAlalalaa
Już dwa razy śnił mi się wypadające zęby i dwie osoby z mojej rodziny zmarły :( Jakiś miesiąc temu miałam podobny sen ...

Gość lac.
To zakrwawione zęby śnią się na śmierć w rodzinie. Mi się sprawdziło, ale na szczęście śniło mi się to tylko raz. Ja natomiast mam często sny, że mam krzywą szczękę, jakby przestawioną i kiedy próbuję ją ustawić to górne zęby naciskają na dolne i kruszą się. Aż czuję piasek w ustach. Nie jest to sen przyjemny i zastanawiam się czy przypadkiem nie ma to jakiegoś związku z tym, że znów zaczęły mi się wyżynać zęby mądrości. Gdzieś wyczytałam, że to oznaka podupadania na zdrowiu, ale wcale nie choruję. Chyba, że to musiałoby być coś z niewidocznymi objawami ^^

może w ten sposób podświadomość ujawnia wyrzuty sumienia spowodowane tym, że dawno już nie byłaś u dentysty????? :P

Gość lac.
Hahahaha, dzięki, tak się jednak składa, że byłam całkiem niedawno, a zęby mam w bardzo dobrym stanie :D

Gość gość
Mi też się dziś śniły zęby, natomiast u mnie się po prostu łamały, na pół. Kiedyś, gdy mojej mamie śniły się zęby to następnego dnia okazało się, że zmarł jej dziadek. Mojej koleżance też się raz śniły i później zmarła jej dobra znajoma...

Gość gość
Sen był okropny, wyciągałem z przełyku plastikowa taśmę , nawijałem ja na ręce i nie było końca ; żeby ja wyciągnąć. Było to straszne. Obudzić się tez nie byłem w stanie. Kopnąłem w krzesło które stało przy łózko, przewróciło się , ale ja nie mogłem się dalej obudzić, Sen miną , obudziłem się rano, I co wy na to ??. Jeszcze żyje bo pisze , ale nie wiem co mi się przyśni dziś ?? wszelkie sugestie można wysłać na email: tjakubowski@vip.onet.pl

Gość nakis
Uwolnienie

Gość gość
Mi cały czas śnią się kruszące zęby i nic złego się nie dzieje :)

Gość gość
A mi sie wlasnie tydzień temu sniło ze wypluwalam wlasne zeby, i nie do konca w to wierzyłam, az do soboty kiedy reanimowalam mojego dziadka ktory lezy na intensywnej terapi i walczy o zycie... takze uważam ze cos w tym jest...