Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Draż.

PYTANIE DO WIERZąCYCH KATOLIKóW

Polecane posty

Jeżeli kobieta w ciąży podda się aborcji to według religi Katolickiej to dziecko bedzie w niebie/piekle/czyścu??Co dzieje się z istotami umarłymi z grzechem pierworodnym??

Gość ammmmmm
a niewierzący katolicy mogą sie wypowiadać??

Gość przerobione
buahahhahah no to sie teraz zacznie !!!!!!!!!!!

Gość dkdkkdkdkdkd
Brednia. Dzieci są bezgrzeszne i idą do nieba. Swoją drogą, nie wiem, od ilu tygodni płód wg KK ma duszę.:(

Gość ojciec prac
A może do limusu (limbusa) idą ? Bo w końcu jak ktoś kto nie zgrzeszył moze iść dopiekła ?

mi zawsze mówili że w jakiejs ciemnicy czy cos, ale teraz jak cos sie z dzieckiem dzieje przy po rodzie to chrzcza od razu

Gość ojciec prac
i jeszcze http://pl.wikipedia.org/wiki/Otch%C5%82a%C5%84 Przebywanie dzieci nieochrzczonych w Otchłani jest kwestionowane przez niektórych teologów katolickich, twierdzących, że takie dzieci zaraz po śmierci idą do Nieba. Temat ten poruszył w encyklice Evangelium Vitae Jan Paweł II, kiedy wspominał o ofiarach aborcji. Napisał wtedy, że Kościół nie zna stanu nieochrzczonych dzieci, ale polecił ufać w miłość i miłosierdzie Boga.

Gość pokutę
Benedykt oswiadczył, ze nie idą do żadnego piekła Nawet ci, którzy tego czynu - czyli aborcji sie dopuścili, gdy żałują za to, do piekła nie pójdą.... lepiej myslcie o niebie ;)

A ja jeszcze zadam pytanie :) Co sie dzieje z ludzmi wierzacymi w Islam, Buddyzm itp. ? Czy oni rowniez ida do piekla ?

Gość niestety ilu katolików tyle
wypowiedzi , niestety katolicy nic nie wiedzą o swoim wyznaniu , ale kraśc , przeklinac , cudzołożyc to pierwsi

Gość pokutę
nie uogólniaj - jedni wiedza wiecej inni mniej i nie prowokuj pax 🖐️

Gość a może by tak do
biblii zajrzec tam jest odpowiedz a nie pytac katolików którzy nic nie wiedzą , co jeden to głupszy he he

Gość Piotruś Ban
Zgodnie z katolickim programem, dziecko leci do piekła :classic_cool: Tak tak, diabeł już miesza smołe ogonem

Gość ojciec prac
Nie koniecznie do Biblii. Można również do encyklik papieskich.

Gość tylko katolicy mają taką bujną
wyobraźnię

Gość Piotruś Ban
To ma swoje plusy, np. w zimie :classic_cool:

Gość ale encykliki papieskie
dotyczą tylko katolickich poglądów i wymysłów boisz sie biblii czy co?

no już ok, nie czepiajcie sie tak nie chcecie wierzyc, to nie - przeciez nikt was nie zmusza. a ja moge i chce wierzyc, ze Bóg jest w porzadku i zdaje sie na niego mozecie pisac, że jestem głupia i poje*ana i nie z tego świata - ale cóż taka moja wiara a wy jak nie chcecie wierzyć to nie - stwarzajcie sobie swoje teorie

Gość abcdefghijk22
a co z tymi ludzmi ktorzy zyja gdzies na\' pograniczu swiata\' ktorzy nie umieja pisac i czytac i nikt nigdy nie zapoznal ich z religia katolicka, urodzili sie w biegnych zacofanych wioskach co z nimi? tez ida do piekla poniewaz bog tak zdecydowal ze nikt im nie pomoze nikt nie \'oswieci\'? przeciez to bez sensu.... coz oni zawinili swoja nieswiadomoscia?

Gość ale encykliki papieskie
22:56 zaczarniłam sobie nick idzie do piekła -------------------------------------------------------------------------- skad ta pewność ???? ??????