Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Draż.

PYTANIE DO WIERZąCYCH KATOLIKóW

Polecane posty

Gość Piotruś Ban real
Na pewno idzie do piekła, tak mówi papież, papież wie wszystko :classic_cool:

Gość dobre pytanieeeeeeeeeee
dobre pytanie kto odpowie ? 22:59 abcdefghijk22 a co z tymi ludzmi ktorzy zyja gdzies na\' pograniczu swiata\' ktorzy nie umieja pisac i czytac i nikt nigdy nie zapoznal ich z religia katolicka, urodzili sie w biegnych zacofanych wioskach co z nimi? tez ida do piekla poniewaz bog tak zdecydowal ze nikt im nie pomoze nikt nie \'oswieci\'? przeciez to bez sensu.... coz oni zawinili swoja nieswiadomoscia?

Gość abcdefghijk22
znajac zycie nikt

jasne papiez wie wszystko he he to przypuszczenia katolików co do piekła czyśćca itp , jestem pewna , że kazdy katolik ma mnóstwo niejasności

Gość abcdefghijk22
niech ci odpadna, nie powiedzialam ze ida tylko zadalam pytanie co z nimi bo wedlug tego co przeczytalm tu to bez chrztu ludzie zostaja z grzechem pierworodnym i ida do piekla a jezeli ludzi nie maja pojecia o katolicyzmie to chrztu zapewne tez nie przyjeli coz nie... wiec zostaw lepiej rece w spokoju i odpowiedz skoro wiesz

abc..... zadałas dobre pytanie , które powinno dać do myślenia ..... niestety niektórzy go nie rozumieją

a może by tak pomyśleć że sąd Boży czeka wszystkich dużo dużo później , czy pisze gdzies ze sąd jest zaraz po śmierci ?

nie wiem wiele, bo moja wiedza jest marna, ale wierze, że Bóg ma plany dla tych ludzi i wierz mi - na pewno nie pozostawi ich samym sobie. dobroc ludzka nie ujawia sie tylko w katolikach! i nie wierze, ze tylko katolicy ida do nieba - idą tam wszyscy ludzie dobrzy.. ja wierze w Boga dobrego i kochającego. tyle ode mnie

Gość abcdefghijk22
bo nurtuje mnie to pytanie, chodze do kosciola, niby wierze wszytsko ok ale sama czuje ze to takie powierzchowne, a zeby moc wierzyc mocno wpierw musze rozwiac wlasne watpliwosci jak chyab kazdy

Gość kalinkamajataka
po co komu pytania ,na ktore nie zna nikt odpowiedzi,umrzecie to sie wszystkiego dowiecie,znowu beda klotnie i wyzwiska

Gość Piotruś Ban real
Sąd boży jest jak ktoś wniesie pozew Potem apelacja idzie do Bozi czy tam JP2. A wszystko dzieje sie w chmurkach :)

Gość abcdefghijk22
heh dobre.

23:06 o bla di o bla da byłam na czacie religie i pisali ze do piekła bo ma grzech pierworodny a jaki to grzech pierworodny?

Gość abcdefghijk22
moze ktos zna, podobno wszytsko mozna wyjasnic, PODOBNO...

Gość abcdefghijk22
z grzechem pierworodnym rodzi sie kazdy czlowiek, jakby to powiedziec znamie po czynie 1 ludzi w raju

Piotrus my tu poważnie więc badz grzeczny

kameroli też jestem tego zdanie, wg mnie nie chodzi o to jakiego kto jest wyznania tylko o bycie dobrym człowiekiem nie może być tak, że bóg zabiera do nieba tylko katolików,tych dobrych oczywiści, a islam, buddyzm i inne farmazony wrzuca do kotła w pikle :O wtedy nie był by dobry tylko zły, to było by okrucieństwo z tym grzechem pierworodnym to tez dziwne, bo dziecko nie zgrzeszyło same i też samo się nie ochrzci tylko jego rodzice, no i za co ma takie dziecko cierpieć w tym piekle jak nic złego nie zrobiło bo nie miało możliwości ... :O zresztą, kto to wie jak to jest

abcd...... czytasz Biblie?

Gość abcdefghijk22
Ale przeciez według religi katolickiej własnie innowiercy trafia do piekła bo Bóg jest jednej a oni czczą marnych bożków, wiec wychodzi na to ze trafia do piekla, chyba ze ja juz sie mylę..

Gość abcdefghijk22
szczerze? Nie

Gość Piotruś Ban reall
Jak myślicie, kto ma lepsze super moce? Jezus czy JP 2? :classic_cool:

a jaką masz pewnośc , że wyznanie rzymsko-katolickie jest tym gdzie jest zbawienie ? bo tak powiedział papież ?

Gość Piotruś Ban reall
Osobiście myśle że Jezus skopałby duupe JP 2 w każdej chwili, ma na pewno więcej punktów many

no może i tak, ale dajmy na to, że ktoś wyznaje islam, albo wierzy w siły natury i przez całe zycie był dobry na tyle że normalnie Bóg wziąłby go do nieba, to co, nie weźmie go, bo w Niego nie wierzył, bo nie przekonały go żadne argumenty i wybrał inną wiarę... troche egoistyczny i samolubny byłby ten Bóg:O

abcd.... czyli tak jak większosc a może i wszyscy katolicy nie czytacie/my Biblii a tam odpowiedz na nasze pytania

Gość abcdefghijk22
Piotrus litości.... :) Wierze bo tak zostałam wychowana w wierze katolickiej, nie mowię ze nie jest mylna gdybym tak uważała nie zadawałabym tutaj zadnych pytan

Gość ojciec prac
Nie czytamy Pisma Św, ale czytamy encykliki. To nam wystarcza.