Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

panna Migotka hueh

Piękna cera nawet z trądzikiem

Polecane posty

Więc tak : Mam a w zasadzie miałam trądzik i to nie trądzik lajtowy trądzik tylko dość spry trądzik , wągry rozszerzone pory i mogłabym wyliczać wyliczać. Po eksperymentowaniu z żelami, specyfikami,antybiotykami i dermatologami (oczywiście bezskutecznie) poddałam się. Było mi już obojętne czy umyje twzr czy nie czy usune spory makijaż (musiałam jakoś to wszytko zakryć) I pewnego razu ciotka poleciła mi taki sposób(ciotka ma 60 lat a cere 30 latki ) Myć twarz przgotowaną wodą( za jej czasów raczej mineralnej nie było)oczywiście tylko najzwyklejszym szarym mydłem. Potem \'popsikac\' twarz taka specjalna woda z witaminami i mikroelementami . Następnie Przemyć twarz mlekiem z lodówki . Ja kurde takie oczy no co ku*** szare mydło woda z witaminami i mleko a trądzik dobre phi ! Ale no cóż jak już pisałam byłam w takiej sytuacji więc mówie sobie nic gorszego stać się nie może więc zrobiłam tak (napisze to w punktach) Gotuje wieczorem wode żeby mieć na rano przegotowaną Potem myje twarz szarym mydłem Lekko chlapie twarz wodą z mikroelementami i witaminami(kupilam ją w tzw Elei taki market za ok 13 zl za 500 ml ona jest niby do picia ) potem czekam aż wyschnie Nasaczam wacik w zimnym mleku i przecieram twarz(jak jestem caly dzien w domuy to przemywam nawet co godzine tym mlekiem ) Raz na jakis czas robie sobie naturalna maseczke - krem z ryzu i mleka tzn rozgotowuje ryz na papke dodaje teoszeczke mleka i mamy krem maseczke Oczywiście odstawiłam cała kosmetyki(czytaj chemie czyliz ele pianki kremy bal bla ecetera) s Stosuje to od 2 miesiecy i kuuuuuuuur** szok totalny szoken Moaj mina OMG I\'m shocked jest bezcenna poprawiła mi sie cera(dodam ze jestem naczynkowcem) wagrow jest mniej a tradzik napwrde sie zlagodzil Matka natura górą !! Ja pieeerrrrdooo ale sie rozpisałam Myśle że wam też pomoże jak spróbujecie !

Gość jasne.... może miałas tradzik
kosmetyczny, bo wierz mi- hormonalnego czy bakteryjnego w ten sposób nie załagodzisz:O Poza tym pozostawianie zamoczonej skóry, żeby woda odparowała jest niezdrowe, bo ekstremalnie ją wysusza i niszczy🖐️

nie rozumiem skąd ta aluzja miałam spory trądzik i to mi pomogło i w zasadzie zostało jeszcze troche wagrow nie moja wina ze ty wiesz lepiej co jest lepsze dla mojej cery, tylko ja przez to niezdrowe odparowywanie jakos mam juz ladna buzke a ty nie :p wiec napwrde nie wiem skad ta ironia xD Pozdrawiam i zycze by chemiczne srodki (kosmetyki) poprawily ci cere zeby za 15 lat ja dwa razy gorzej popsuly ( czytaj zmarszczki )